Travel

Winterberg Skiweekend

20 februari 2014
winterberg skiweekend

Vriendlief en ik roepen al jaren dat we samen gaan skiën, maar het is er nog steeds niet van gekomen. Dit jaar moest daar dus maar eens verandering inkomen. In eerste instantie wilden we vier dagen naar Oostenrijk gaan, maar omdat vriendlief in januari al drie weken vrij was voor Le Dakar en begin maart met vrienden een week naar Oostenrijk ging besloten we er een weekend van te maken. Naar Oostenrijk rijden voor twee dagen skiën is echter een beetje van de zotte, dus het werd Winterberg. Een prima ski-oord voor een weekendje weg, op nog geen drie uurtjes rijden.

Het voordeel van Winterberg is ook dat je kunt afwachten of er sneeuw ligt, want het is zo lekker dichtbij. Alhoewel er sneeuwkanonnen zijn en er op bepaalde pistes altijd wel geskied kan worden, is het natuurlijk wel zo leuk als er ook echte sneeuw ligt. Op het moment dat we besloten naar Winterberg te gaan lag er nog amper sneeuw. Er waren twee weekenden waarin we weg konden en we besloten de sneeuwberichten voor Winterberg in de gaten te houden. En wat ben ik blij dat we voor dat eerste weekend gegaan zijn, het tweede weekend (afgelopen weekend) lag er namelijk geen sneeuw in het dal en op de pistes maar 15 centimeter! Het was even zoeken naar een hotel, want er lag ineens sneeuw in Winterberg en meer mensen hadden hetzelfde idee als wij. Uiteindelijk een mooi hotel op een berg gevonden, zo’n 5 kilometer van de piste af. Het was iets duurder dan waar ik normaal voor zou gaan, maar ach het was maar voor een nachtje en dat ontzettend lekkere bed hadden we wel verdiend.

winterberg skiweekendZo ging op zaterdagochtend rond vijven de wekker. Snel aankleden, even wat drinken en op naar Winterberg! In iets minder dan drie uur reden we naar Winterberg en ik kon gelukkig nog een uurtje slapen in de auto. Rond half 7 werd ik wakker gemaakt door vriendlief, om even te ontbijten bij een Duitse pomp. Daarna besloot ik wakker te blijven en zag ik het langzaam licht worden. En dat zorgde voor een paar prachtige uitzichten! Hoe dichter we bij Winterberg lagen, hoe witter het werd dus dat was positief. Om iets voor half negen parkeerde we de auto en nadat we ons in de skikleding gehesen hadden liepen we naar de lift toe. We kochten een skipas en gingen om 9 uur als een van de eerste naar boven.

winterberg skiweekendHad ik trouwens al gezegd dat ik negen jaar geleden voor het laatst op ski’s stond? En dat ik toen ook niet echt een expert was? Als ik mijn skistijl van negen jaar moet omschrijven, zou ik zeggen gemiddeld. Ik kom zonder te vallen op een nette manier de berg af. Ik was dus van mening dat je skiën niet verleerd, net als fietsen. Vriendlief, die ik zou omschrijven als een van de betere skiërs op de piste, moest daar een beetje om lachen. En toen we boven aan die berg stonden en ik voor het eerst naar beneden moest, was het wel even slikken. Want hoe moest het ook al weer? Vriendlief stond inmiddels al 50 meter lager, dus ik moest het toch écht alleen doen. Oké, we gaan er gewoon voor. Het gaat vast wel lukken. Nou NIET dus! Bij iedere bocht die ik maakte gingen mijn voeten in een pizzapuntje, handig als je niet kan remmen maar niet als je een bocht wilt maken. En bam, daar lag ik. Oké, opstaan en weer doorgaan het gaat zo vast beter! En BAM! Daar lag ik weer. En dat opstaan tegen zo’n berg bleek ook nog lastiger dan gedacht. Ik kwam beneden, maar het ging wel met een keer of vier vallen. Vriendlief zal vast gedacht hebben “WAAR ben ik aan begonnen”. Om hem (en mezelf) gerust te stellen zei ik “over een uur gaat het vast beter!”. En ik had gelijk, de tweede afdaling kwam ik zonder te vallen naar beneden en ook de pizzapuntjes in de bochten waren verleden tijd. Bij de derde afdaling begon ik er zelfs weer plezier in te krijgen en vroeg ik mezelf hardop af waarom ik dit zoveel jaar niet gedaan had. Want wat was dit leuk. Sneeuw, buiten zijn en gewoon genieten! Heerlijk.

winterberg skiweekendOmdat we vroeg ontbeten hadden kregen we rond 10 uur allebei trek en zo zaten we om 10 uur ‘s ochtends aan een bockworst en een biertje (vriendlief dan). Klaar om weer verder te gaan, ik begon er steeds meer plezier in te krijgen en we besloten dat het tijd was voor wat steilere pistes. Als ik er nu over nadenk dat ik bij de eerste afdaling de blauwe piste niet eens normaal afkwam lach ik mezelf wel een beetje uit. Inmiddels begon het ook te sneeuwen, niet heel praktisch maar dit zorgde wel voor het echte wintergevoel. Tijd voor een curryworst en frietje (en nog een biertje) om daarna weer verder te gaan, wat was dit leuk! Rond een uur of vier vonden we het mooi geweest voor de dag en reden we richting ons hotel, wat iets buiten Winterberg lag. Tijd om weer helemaal warm te worden (alhoewel ik het niet echt koudkoud had) in het grote bad. Na een kort dutje, toch wel vermoeiend zo vroeg opstaan en dan een hele dag skiën, in het heerlijke hotelbed besloten we weer richting Winterberg te gaan om ergens iets te eten. Alhoewel ik van te voren had gezegd dat ik in Duitsland was en dus schnitzel of iets dergelijks ging eten genoten we uiteindelijk van heerlijke pannenkoeken. Na nog een paar biertjes, dat hoort er toch echt bij, gingen we weer richting ons hotel waar het ontzettend lekkere bed, en het vele buitenzijn, er voor zorgden dat we al snel in slaap vielen.

winterberg skiweekendDe volgende dag werden we redelijk op tijd wakker, nog voor de wekker en bleek het buiten lekker blauw te zijn. Heerlijk. Na het ontbijt begaven we ons weer richting een skilift en was het tijd voor de eerste afdaling van de dag. Heel de dag scheen het zonnetje lekker. Dit was heerlijk, maar het was daardoor ook net boven het vriespunt. Daardoor kwamen er ‘s middags op sommige pistes al wat kale plekken, waar de zon heel de dag had geschenen. Rond een uur of drie vonden we het dan ook mooi geweest en na nog even genoten te hebben van een braadworst met frietjes besloten we weer richting Nederland te rijden.

Wij zaten trouwens in Berghotel Hoher Knochen, dit ligt iets buiten Winterberg en vind ik zeker een aanrader. De bedden zijn echt heerlijk en ook het bad is lekker groot. Het hotel ziet er wat ‘ouderwets’ uit maar dit doet niks af aan het hotel verder, het heeft ook wel weer wat. Het ontbijt was ook erg uitgebreid en lekker. Een skipas in Winterberg kost trouwens € 30 voor 1 dag of € 50 voor 2 dagen.

Ik heb een super leuk weekend gehad. Winterberg is voor ons nog geen drie uur rijden, dus dat is ideaal. Eerlijk is eerlijk: na anderhalve dag heb je de pistes wel gezien en zeker als ervaren skiër zullen de pistes niet erg boeien. Maar omdat het zo lekker dichtbij is en niet duur kun je er ook prima voor een dagje heen. Volgend jaar wil ik zeker weer gaan skiën, maar dan wat langer en in Oostenrijk. Ik denk dat ik dan wel minstens een dag les neem, want ik kom de berg nu af zonder te vallen maar er is nog zoveel ruimte voor verbetering. Maar dat ik volgend jaar weer ga is in ieder geval zeker!

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Jouvence 21/02/14 op 23:00

    ziet er gezellig uit.! xx

  • jamie 20/02/14 op 10:51

    Hey Shanti! Mooie blog en super foto’s! x

  • Sas 20/02/14 op 10:39

    Klinkt echt als een super leuk weekend. Erg leuke foto’s ook!