Travel

Toerist in eigen land: Schapenboederij Texel

6 juni 2014
Schapenboerderij Rozenhout Texel

Eind april ging ik samen met mijn vriend een weekendje naar Texel. Toen ik ‘s avonds op een flyer in ons hotel zag dat er ook een schapenboerderij was, waar je met lammetjes kon knuffelen wilde ik er meteen naar toe. De vrijdag voor we naar Texel gingen hadden we namelijk net slecht nieuws van de oncoloog ontvangen en het leek me heerlijk even onbezonnen met lieve kleine lammetjes te knuffelen. Mijn vriend was iets minder enthousiast en vond het geloof ik een beetje belachelijk, dat je geld zou betalen om met lammetjes te knuffelen. Ik haalde hem toch over en uiteindelijk vond hij het hartstikke leuk. Met lammetjes knuffelen deed hij niet, wel kreeg ieder dier op de boerderij een aai of wat te eten van hem. Omdat ik op de schapenboerderij flink wat foto’s heb gemaakt wil ik er vandaag graag een aantal met jullie delen.

Schapenboerderij Rozenhout Texel

Er worden bijna iedere dag nieuwe lammetjes geboren op de schapenboerderij! En kijk hoe schattig dat eruit ziet, nog een klein lijfje op vrij grote wankele poten.

Schapenboerderij Rozenhout Texel

Lammetjes knuffelen! Wat was dit leuk zeg! Helaas was het hier vrij donker, maar wat heb ik genoten. De lammetjes laten zich lekker knuffelen en als ze het genoeg vinden staan ze op en lopen ze weg. Er is iemand bij die alles goed in de gaten houdt en van tijd tot tijd krijgen de lammetjes ook melk via een fles.

Schapenboerderij Texel

Zoals ik al vertelde, mijn vriend moest alle lammetjes en schapen even een aai geven.

Schapenboerderij Texel

Dit vond ik zo’n leuk schaap, check die haren, haha.

Schapenboerderij Rozenhout Texel

Gezellig bovenop mama klimmen, dat is toch echt het allerlekkerste bed!

Schapenboerderij Rozenhout Texel

Niet alleen aaien, maar ook lammetjes voeren.

Schapenboerderij Texel

Schapenboerderij Texel

Schapenboerderij Rozenhout Texel

Schapenboerderij Rozenhout Texel

Schapenboerderij Rozenhout Texel

Naast schappen zijn er nog meer dieren op de schapenboerderij, zoals kalven, ezels, konijnen en deze ontzettend schattige jonge biggetjes.

Ik vond het echt ontzettend leuk. Niet alleen het knuffelen van de lammetjes, maar alles eigenlijk. De schapenboerderij is niet heel groot, dus verwacht niet om je er uren te vermaken. Maar als je op Texel bent is het zeker (al helemaal met kinderen) een leuk uitje. Ik ging ontzettend vrolijk weer weg en het was het geld dus zeker waard.

Schapenboerderij Rozenhout Texel
Doolhof 4
1792 CM Oudeschild

In het voorjaar (vanaf 8 maart) is de schapenboerderij op dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur geopend. Kinderen van 2 t/m 12 jaar betalen € 3,-, volwassenen € 4,-
In de zomer (vanaf 1 juli t/m 1 september) is de schapenboerderij op dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Kinderen van 2 t/m 12 jaar betalen € 3,-, volwassenen € 5,-

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Rowan - RebelliousyetRomantic 07/06/14 op 21:30

  Aah dat lijkt me zo leuk! Zo schattig die jonkies 🙂

 • Sas 07/06/14 op 20:17

  Ahhh super leuk! Je hebt zoveel leuke dingen in eigen land 🙂

 • Jennifer 06/06/14 op 20:41

  Aahw superleuk! Volgensmij is dit het enigste wat ik leuk vond aan mijn opleiding dierenverzorging, knuffelen met lammetjes en geitjes, haha

 • Kimberley 06/06/14 op 10:42

  Oh, wat super cute!

 • Svenja 06/06/14 op 08:00

  Aaaah mijn hartje smelt van al die schattige diertjes <3