Travel

Roadtrip Florida #6 Universal Studio’s

8 december 2014
Universal studios Orlando

We werden weer lekker vroeg wakker en na een klein ontbijt (verse wafels!) liepen we ons hotel uit om de weg over te steken: op naar Universal Studio’s! Ik heb vroeger de Harry Potter-boeken verslonden en was ook groot fan van de films. Zodra ik wist dat we naar Florida gingen wilde ik naar Universal Studio’s toe. Reden? The Wizarding World of Harry Potter. Ik heb vroeger heel wat uurtjes in de fantasiewereld van Harry Potter doorgebracht en hoe geweldig is het dan om die wereld nu écht tot leven te kunnen zien komen? Voor mij heel geweldig, want ik liep als sinds de avond ervoor met een ontzettend brede grijns op mijn gezicht.

Na een korte wandeling kwamen we iets te vroeg aan bij de poorten van Universal Studio’s. In ons hotel hadden we al tickets gekocht en deze hoefden we alleen nog maar om te wisselen. Er werd nog geprobeerd om ons voor 70 dollar per persoon speciale fast passes aan te smeren, maar dat besloten we niet te doen. En dat was maar goed ook: wij waren er op donderdag en de drukte was prima te doen! Het langste dat we hebben moeten wachten was een half uur. Lijkt me redelijk zuur als je nog eens 70 dollar per persoon extra uit hebt gegeven en het vervolgens mij het merendeel van de attracties niet druk is. Toen de poorten open gingen besloten we meteen door te lopen naar Hogsmeade, wat een goede keuze was want je kon er nog normaal rondlopen zonder over de hoofden te lopen (wat later die middag wel het geval was). En wat is het mooi gemaakt! Het is echt geweldig! Alle details, zo gaaf! We gingen als eerste Hogwarts in en het was eigenlijk jammer dat de rij zo kort was. De wachtrij is namelijk prachtig en zelfs mijn vriend, die alleen ooit een enkele film heeft gezien vond het geweldig. De attractie zelf, Harry Potter and the Forbidden Journey, was ook écht geweldig. Wauw, het is een soort combinatie tussen een dark ride en 3D-film maar dan écht goed! Je hebt echt het idee dat je midden in de films zit en dat je onderdeel bent van wat er gebeurd. Ik snap wel dat deze attractie een aantal prijzen heeft gewonnen.

Hogwarts Express

Hogsmeade

Hogwarts

universal studios wizarding world of harry potter hogwarts

Vervolgens liepen we nog een tijdje rond door Hogsmeade en gingen we in de andere achtbanen die hier staan. Toen we Hogsmeade gezien hadden was het tijd om aan boord te gaan van de Hogwarts Express en richting Diagon Alley te reizen. Ook de Hogwarts Express is geweldig gedaan! Je denkt dat je langs een raam zit en lekker naar buiten kunt kijken, maar in werkelijkheid is dit een scherm en is het alsof je écht van Hogwarts naar Londen reist, inclusief Fred en George Weasley, storm en dementoren. Ook op de Diagon Alley keken we onze ogen uit, ook dit is echt weer geweldig gemaakt. We aten wat bij The Leaky Cauldron en net als in het andere park hebben ze hier ook een dark ride/3D-film combinatie namelijk Harry Potter and the Escape from Gringotts. Hier moesten we iets langer wachten, maar de binnenkant van Gringotts is echt geweldig inclusief realistische kobolden. We liepen nog wat rond en besloten vervolgens de Diagon Alley te verlaten, om de rest van Universal Studio’s te bezoeken.

IMG_5940

IMG_5943

IMG_5952

Ook de rest van de dag was geweldig. We gingen in achtbanen, darkrides, aten in schattige diners en gingen in attracties waar we zeiknat uitkwamen (“Warning: You will get wet, you may even get soaked!”), maar het zonnetje scheen en het was qua drukte ontzettend goed te doen. Aan het einde van de dag gingen we nogmaals naar Hogsmeade, om nog een keer in Harry Potter and the Forbidden Journey te gaan. Dit keer was het iets drukker en konden we genieten van de prachtige wachtrij. We haalden vervolgens nog twee lolly’s en liepen voldaan terug richting ons hotel. De avond sloten we af bij T.G.I.F.’s om vervolgens moe, maar weer voldaan in ons bed te kruipen.

Universal studios Orlando

Universal studios Orlando

Universal studios Orlando

IMG_5979

IMG_6038

Meer Florida Roadtrip blogs

Roadtrip Florida #8 Cape Canaveral
Roadtrip Florida #7 Daytona Beach
Roadtrip Florida #5 Crystal River & Omgeving Orlando
Roadtrip Florida #4 Golf van Mexico
Roadtrip Florida #3 Everglades
Roadtrip Florida #2 The Keys
Roadtrip Florida #1 Miami
The Florida Bucketlist – Wat deed ik wel en niet?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Aurélie - lovelifelovefashion 15/01/15 op 09:02

  Oh wow! Veel jaloezie hierzo 😀

  x Aurélie

 • Jennifer 23/12/14 op 20:50

  Klinkt superleuk! En je hartjeszonnebril is gaaf!

 • Justine 13/12/14 op 14:00

  Oh wat gaaf! Ik ben stiekem toch wel heel erg jaloers hoor, haha.

 • Fabienne 10/12/14 op 21:45

  Wat gaaf! Ik ben stiekem wel een beetje jaloers hoor, haha

 • Nathalie Eline 10/12/14 op 15:42

  Wat een gave foto’s allemaal! Ik wil daar ook nog zo graag eens heen! 🙂

 • Charissa Goldapple 09/12/14 op 20:09

  Ziet er heel leuk uit! Maar goed inderdaad dat je geen 70 euro extra hebt uitgegeven, wat een oplichters hè?
  =

 • Claudia 09/12/14 op 14:31

  Aaaaaah hier wil ik ook naar toe. Het is net een droom die uitkomt :O

 • Fleur 08/12/14 op 21:20

  Wauw Wauw Wauw! Oké dit is echt een droom van mij, Zo leuk dat jij hiernaartoe bent gegaan! Krijg er gewoon kippenvel van haha! Erg leuk artikel

 • Renee 08/12/14 op 21:00

  Zoooo gaaf en mooi!

 • Renee 08/12/14 op 21:00

  Zoooo gaaf en mooi!

 • Infinity 08/12/14 op 14:36

  Klinkt allemaal zo leuk! Mooie foto’s heb je ook gemaakt!

 • Manon 08/12/14 op 11:21

  Super gaaf om te zien!