Travel

Roadtrip Florida #2 The Keys

11 november 2014
Islamorada

Zoals verwacht worden we ‘s ochtends op tijd wakker. Het voordeel van terug in de tijd gaan: de eerste paar dagen word je vanzelf vroeg wakker, waardoor je lekker veel aan je dag hebt! We besluiten nog een laatste keer langs het strand te lopen en dit keer nam ik mijn fotocamera mee. Bij een supermarket halen we wat vers fruit en drinken, om daar onderweg mee te ontbijten.

Miami Beach

Miami Beach

Met een flinke omweg lopen we terug naar het appartement, waar we onze laatste spullen weer in de koffer stoppen en dan is het tijd om echt te beginnen aan onze roadtrip. Onze eerste bestemming is The Keys. Van te voren hadden we het idee om richting Key Largo te gaan (de eerste Key), maar Michelle (onze hostess) raadt ons aan verder te rijden. Ondanks dat de meeste Keys op elkaar lijken is het volgens haar zeker de moeite waard om wat verder door te rijden, de weg is namelijk prachtig mooi en je ziet het water steeds veranderen. We boeken een motel voor die avond op Key Largo en stappen in de auto.

Miami

Miami

In Miami is het vooral filerijden, maar dat is niet erg want zo kunnen we genieten van prachtige uitzichten en opvallende dingen. Als we Miami eenmaal uit zijn kunnen we aardig doorrijden. Onderweg stoppen we bij Walmart en weer weten we even niet waar we het zoeken moeten: wat grote winkel is dit! En dan alle Halloween-gekte.. er zijn wel 10 gangpaden zoals het gangpad op onderstaande foto. Het is maar goed dat de Kerstspullen nog niet in de schappen liggen, want dan was ik echt los gegaan. Bij Walmart kopen we snorkels en lunchen we en daarna is het tijd om verder richting The Keys te rijden. Michelle had gelijk: de weg naar The Keys is prachtig! Het begint al als je langs de Everglades rijdt, maar als je eenmaal op The Keys bent wordt de omgeving alleen maar mooier.

Walmart Halloween

The Keys Road

Omdat we nog te vroeg zijn om in te checken besluiten we door te rijden naar een strand. Dat blijkt nog een heel gedoe, want bij het meerendeel van de stranden die we tegenkomen is een resort gebouwd en is het strand alleen toegankelijk voor gasten van het resort. Op Islamorada vinden we gelukkig een prachtig park met een nog mooier strand. Het is een klein baaitje met een ontzettend heldere zee. Perfect ook om te snorkelen: als je bij het baaitje de hoek om zwemt heb je een gedeelte met rotsen waar we de mooiste vissen zien.

Islamorada

Islamorada

Na een paar uur op het strand hebben we het gehad en besluiten we nog wat verder te rijden. Op de parkeerplaats maakt Nick nog even nieuwe vriendjes en dan is het toch echt tijd om verder te gaan. Het uitzicht onderweg is wederom prachtig, met name als je over bruggen rijdt met aan twee kanten zee. Geweldig. We rijden door tot aan Duck Key, dat is ongeveer halverwege. Duck Key is redelijk klein, waardoor de bruggetjes ook klein en schattig zijn. En net als in de rest van Zuid-Florida komen we de meest geweldige brievenbussen tegen.

Islamorada

Duck Key brievenbus

Bij een gezellige havenwinkeltje in Duck Key halen we een paar koude Corona’s, die we aan de haven opdrinken. Terwijl we hier zitten komt er net een vissersboot terug en de buit is enorm. Nadat de passagiers met de vissen op de foto zijn gegaan is het tijd om de vis te verwerken. De vissen worden meteen gefileerd en het restafval wordt in het water gegooid, waar weer de nodige vissen op af komen. Een prachtig gezicht.

Duck Key

Duck Key

Duck Key

We rijden terug richting Key Largo, waar we inchecken bij het motel. Het is even spannend, want waar zouden we voor 25 dollar per persoon in godsnaam terecht gaan komen? Als we de deur opendoen blijkt die “spanning” voor niets want de kamer is prima in orde. Simpel, maar netjes en schoon. De badkamer is ook ontzettend netjes en schoon dus we hebben niets te klagen. Na ons opgefrist en omgekleed te hebben is het tijd om te gaan eten. Een restaurant vinden blijkt iets lastiger dan gedacht, omdat we natuurlijk niet in een stad zitten. Uiteindelijk is de Garmin onze redder in nood. Vriendlief weet zeker dat dit niet goed kan zijn, want het is hier zo donker. Maar we komen bij een ontzettend leuk restaurant aan een haventje uit. We willen graag buiten zitten en ondanks de verontschuldigingen van de serveester (sorry, our porch is full but we have a table outside the porch) zitten we op een prachtige plek: aan het haventje.

Key Largo

Ik bestel inktvis als voorgerecht en moet even slikken als ik het voor mijn neus krijg. Zeg maar de hoeveelheid die je in Europa krijgt, keer 5. Als hoofdgerecht geniet ik van een geweldigde visschotel en aan het einde van de avond liggen we allebei moe maar voldaan in bed. Nagenietend van een heerlijke dag en vast vooruitkijkend naar de volgende dag: morgen staan The Everglades op het programma.

Meer Florida Roadtrip blogs

Roadtrip Florida #8 Cape Canaveral
Roadtrip Florida #7 Daytona Beach
Roadtrip Florida #6 Universal Studio’s
Roadtrip Florida #5 Crystal River & Omgeving Orlando
Roadtrip Florida #4 Golf van Mexico
Roadtrip Florida #3 Everglades
Roadtrip Florida #1 Miami
The Florida Bucketlist – Wat deed ik wel en niet?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Jennifer 15/11/14 op 22:24

  Klinkt weer heerlijk! En wat is die lucht mooi blauw, vooral op de 6e foto!

 • bymarlayne 12/11/14 op 20:47

  Mooie foto’s heb je gemaakt!

 • Sara - Window On My Wardrobe 12/11/14 op 20:07

  Echt superleuke foto’s! Je hartjeszonnebril vind ik trouwens te gek!

  X Sara

 • Roos 12/11/14 op 16:32

  Wat een prachtige foto’s! Wel jammer dat het even zoeken was naar een strandje. Maar dat is altijd op wat toeristischere plaatsjes, tenminste ik heb het ook al wel vaker meegemaakt dat er bijna alleen privé strandjes waren.

 • Sas 11/11/14 op 21:32

  Awww die foto met eekhoorn<3 Ik hou echt van die dieren haha!

 • Charissa Goldapple 11/11/14 op 19:22

  Hahaha beter teveel inktvis dan te weinig, heb je je hoofdgerecht opgekregen? Dat zal wel helemaal veel zijn geweest dan.. Leuke site heb je! X

  • Shanti 11/11/14 op 20:03

   Dat heb ik inderdaad niet helemaal opgekregen nee 😉 Dankjewel 🙂

 • Laura - Dagelijkse hap 11/11/14 op 16:49

  Wat een paradijs 😀 zo mooi <3

 • Nathalie Eline 11/11/14 op 16:01

  Wat een leuk verslag! En die foto’s! Je zou meteen spontaan een reis willen boeken naar Florida! 🙂

 • Saartje 11/11/14 op 14:59

  Wat een prachtige foto’s! Echt zoals ik me ook had voorgesteld dat Florida eruit zou zijn. Het water is ook zo mooi blauw, wauw!

  • Shanti 11/11/14 op 20:04

   Ja, aan deze kant was het water mooi blauw: aan de golf van Mexico viel de zee een beetje tegen (of uh.. we waren gewoon teveel verwend ;-))

 • Lisa 11/11/14 op 14:38

  Wauw, wat een prachtige foto’s! Ik ga nu binnenkort ook op vakantie, dus door deze foto’s krijg ik nog meer zin om te gaan!

 • Manon 11/11/14 op 13:10

  Het ziet er echt super mooi uit daar!!!!

 • Evelien 11/11/14 op 10:12

  Zo’n leuk verslag weer met prachtige foto’s. Ik heb zin in vrijdag, dan hoor ik vast nog meer verhalen! 🙂

 • Milou 11/11/14 op 10:11

  Fantastische foto’s! Ik ben toe aan een zonnige vakantie, door je verhaal wil ik alleen maar meer:-)

 • monique 11/11/14 op 08:47

  Wauw! Wat een gave foto’s! Je hartvormige zonnebril is zo mooi & hij staat je prachtig!