Travel

#miniroadtrip vlog: Étretat, Les Deux Caps, Blériot en Gent

5 juni 2015

Ik heb zo’n vriend die alles al heeft wat zijn hartje begeert. Ik bedoel: leuke vriendin, mooi huis: wat kan een man zich nou nog meer wensen? Haha. Maar nee, serieus: als hij iets meent nodig te hebben, heeft hij het meestal al gekocht voor ik überhaupt de kans krijg het hem cadeau te doen. Het is dus ieder jaar weer een hele opgave om een leuk verjaardagscadeau te geven. Vandaag deel ik de foto’s en beelden van dat cadeau. Omdat onze roadtrip door Florida zo ontzettend goed was bevallen, besloot ik hem een mini roadtrip te geven! Goed, ook een beetje eigen belang want we gaan dit jaar niet op vakantie. Geen ramp, want we hebben een prachtig mooi huis gekocht, maar samen even weg leek me toch wel lekker.

Mijn eerste idee was Denemarken: maar als je dan naar de echt mooie plekken wil moet je toch wat noordelijker en dat vond ik voor drie dagen net iets te gek. Maar wisten jullie dat er op zo’n 5,5 uur rijden van Eindhoven prachtige, indrukwekkende kuststroken zijn? En wat Noordelijker (en dus dichterbij) ook? Ik niet, maar gelukkig kwam ik erachter tijdens mijn zoektocht! Ik boekte een bed&breakfast en een hotel en in het Pinksterweekend vertrokken we, met een auto vol met lekker (en gezond!) eten, richting Noord-Frankrijk. In het totaal reden we dat weekend meer dan 1.300 kilometer en het was het ontzettend leuk en fijn! We hebben beide ontzettend genoten: van de mooie landschappen, de schattige dorpjes en natuurlijk de gezelligheid samen. Ik heb een en ander gefilmd en laat het jullie vandaag graag zien. Daarnaast deel ik ook een aantal van de foto’s die ik maakte.

Klik hier als je de video niet kunt zien.

_DSC0047
Uitzicht op Étretat, vanaf de prachtige kliffen.

_DSC0062

_DSC0072
Het strand van Étretat.

_DSC0108
Musée du Mur de l’Atlantique, in Audingen. Een museum in een oude bunker van batterie Todt. Echt super indrukwekkend.

_DSC0112
Uitzicht vanaf Cap Blanc Nez richting Cap Griz Nez.

_DSC0125
Het strand van Blériot, met op de achtergrond de boot van Calais naar Dover en helemaal in de verte de witte kliffen van Dover.

_DSC0126
Het prachtige centrum van Gent.

_DSC0136

_DSC0148
En hoe leuk en origineel zijn deze borden?

Ik zou het echt super leuk vinden als je je abonneert op mijn YouTube-kanaal, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van nieuwe video’s!

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Rebecca 10/06/15 op 20:28

  Wauw wat een mooi cadeau om te geven en wat een heeerlijke video om te zien!
  Wat een prachtige plekken om te zijn geweest!

 • Lieke 07/06/15 op 16:35

  Wat ziet het er onwijs mooi uit allemaal!
  Fijn dat je er zo vab genoten hebt. Xx

 • Sylvia 05/06/15 op 21:09

  Top idee weer. He die huisjes in Gent staan ook in Stockholm.

 • Evelien 05/06/15 op 19:38

  Leuke video/vlog heb je er van gemaakt. Wat een prachtige natuur heb je daar!

 • Claudia 05/06/15 op 19:37

  Wauw wat is het daar prachtig. Wat een onwijs leuk idee.