Travel

Ik ben weer terug van vakantie

29 oktober 2014
Miami south beach cocktail

Hoi allemaal! Ik ben weer terug van vakantie. Als ik mijn vakantie in één woord moet omschrijven zou ik zeggen: geweldig! Het was echt zo’n leuke en fijne vakantie en ik heb zo ontzettend genoten. Stiekem wilde ik nog niet terug naar huis, wat bijna werkelijkheid werd door een fout (alweer) met onze tickets voor de terugreis maar omdat ik gewoon vijf deadlines heb vrijdag én volgende week zes tentamens leek een dag langer blijven mij niet zo’n topplan. Gisterochtend was ik dus weer terug en na even twee uurtjes geslapen te hebben kon ik meteen hard aan de bak voor school. Deze week (en volgende week) is druk: maar jullie horen me niet klagen want ik heb écht een topvakantie gehad. Ik kan niet wachten om alles uit te schrijven en foto’s met jullie te delen, maar helaas heb ik mezelf gedwongen daar wel even mee te wachten. School is namelijk ook belangrijk en op dit moment belangrijker. Foto’s staan wel op de computer, maar echt uitzoeken mag ik ze nog niet van mezelf. Ik weet namelijk dat als ik daar eenmaal mee begin ik bezig blijf en die uren heb ik nu even hard nodig voor school. Anyway, om toch al vast wat dingen te vertellen deel ik vandaag nogmaals mijn Florida bucketlist met jullie! Maar nu natuurlijk niet met de wensen, maar of we het ook echt gedaan hebben. Mét wat eerste vakantiekiekjes!

Miami south beach cocktail
1. Stappen in Miami
Helaas, niet gelukt. We zijn wel Miami in geweest en ook in southbeach geweest, maar misschien was stappen wel gelukt als we er later in onze vakantie waren? Op de boulevard van south beach dronk ik op onze tweede avond heerlijke cocktails bij het avondeten (met gratis refills – olalala). Maar na een lange dag waren we om half elf ‘s avonds écht kapot. We zaten natuurlijk deels nog in het Nederlandse ritme en konden maar met moeite wakker blijven. Gelukkig was stappen in Miami geen hele hoge prioriteit en besloten we lekker naar bed te gaan.

#islamorada #keys #florida

Een video die is geplaatst door @shantimedia op


2. The Keys
Yes, gelukt! Het eerste idee was om alleen naar Key Largo te gaan maar uiteindelijk bezochten we op onze derde dag een prachtige baai met strand (en door de rotsen géweldige snorkelmogelijkheden) op Islamorada en daarna reden we door tot aan Duck Key. In de avond aten en sliepen we op Key Largo om de dag erna door te reizen naar het volgende punt op de bucketlist. Bovenstaande video maakte ik op Islamorada.

Everglades
3. Everglades
Ook de Everglades kunnen we afstrepen van onze bucketlist! En wat was dit gaaf. We begonnen de dag bij een aligator farm waar we met een airboat door de moerassige wateren gingen. Erg leuk en nat! Daarna reden we zelf nog een stuk de Everglades in om te wandelen en te genieten van de geweldige omgeving. Zeker geslaagd dus.

universal studios wizarding world of harry potter hogwarts
4. Universal Studio’s
Check, check, check! Wat was dit gaaf! We besloten ‘s ochtends meteen door te lopen naar The Wizarding World of Harry Potter in het Island of Adventure gedeelte (hier hebben ze Hogwarts en Hogsmeade nagebouwd) en dat was een goede keuze: ‘s middags kon je er namelijk over de hoofden lopen. En wat was het gaaf, ik liep al vanaf de avond van te voren (toen we een hotel op loopafstand van Universal hadden) met een brede grijns op mijn gezicht. We konden bij Harry Potter and the Forbidden Journey meteen doorlopen en er was amper een wachtrij. Wat eigenlijk jammer was, want wat is die wachtrij gaaf gemaakt! Je gaat door de kassen en de gangen van Hogwarts en alles is met zoveel detail gemaakt. Echt geweldig. Aan het einde van de dag, toen we beide parken gezien hadden, was er een rij van een half uur en besloten we nogmaals te gaan. We gingen ook op het juiste moment, want sinds juli is het tweede park open. Nadat we alle attracties in Hogsmeade hadden gehad en lekker hadden rondgelopen gingen we met de Hogwarts Express naar Diagon Alley. Ook daar was het nog redelijk rustig (later op de dag liepen de wachtrijen voor de trein op tot anderhalf uur) en na een hapje bij The Leaky Cauldron gingen we Gringotts in. Beide parken zijn echt prachtig gemaakt en ook als je weinig met Harry Potter hebt is het zeker een aanrader als je in de buurt bent! Mijn vriend heeft bijvoorbeeld alleen ooit de films gezien maar vond het ook ontzettend tof.

Cape Canaveral Kennedy Space Center
5. Cape Canaveral
Alweer check. Op onze laatste volledige dag bezochten we het Kennedy Space Center en wat was dit leuk en indrukwekkend. We hadden verwacht ons hier een halve dag te vermaken, maar je kunt je hier makkelijk meerdere dagen vermaken! Er is ontzettend veel te doen, zo zagen we de Atlantis van dichtbij, maakten mee hoe het is om gelanceerd te worden en reden rond over het terrein. We kochten trouwens alleen een general admission ticket en geen extra tours, maar zelfs dan is een dag eigenlijk te kort. De innergeek in mij kwam helemaal naar boven, zeker met alle leuke feitjes die er gedeeld worden.

johnspass
6. John’s Pass
Check. Maar wel een beetje een tegenvaller. De boardwalk is best leuk en gezellig, maar die dolfijnen zijn die dag helaas niet gespot. Fort de Soto park skipten we trouwens, omdat we diezelfde dag nog doorwilde naar Clearwater Beach.

clearwater beach
7. Clearwater beach
Check, of half check. Het was helaas wat bewolkt deze dag, maar nog steeds ontzettend warm en we hebben dan ook heerlijk genoten van het mooie poederstrand. Helaas is de zee hier niet blauw zoals aan de kant van Miami, maar het water is wel ontzettend helder. Het entertainment op Pier60 viel wat tegen, als je wel eens in Spanje of Zuid-Frankrijk op vakantie bent geweest: daar lijkt het een beetje op. Veel verkopers, haren vlechten et cetera. Een uurtje voor zonsondergang besloten we dan ook door te rijden richting Crystal River waar we die avond sliepen (omdat we de dag erna heel vroeg gingen zwemmen met manatees.. wat was dat gaaf!) en onderweg genoten we van een prachtige spectaculaire zonsondergang.

Nu ga ik weer snel verder met studeren, als je benieuwd bent naar meer: ik heb bijna iedere dag op Instagram en Facebook iets gepost.

Florida Roadtrip verslagen

Roadtrip Florida #8 Cape Canaveral
Roadtrip Florida #7 Daytona Beach
Roadtrip Florida #6 Universal Studio’s
Roadtrip Florida #5 Crystal River & Omgeving Orlando
Roadtrip Florida #4 Golf van Mexico
Roadtrip Florida #3 Everglades
Roadtrip Florida #2 The Keys
Roadtrip Florida #1 Miami

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Jennifer 15/11/14 op 22:15

  Superleuk om te zien en lezen!

 • Joost 06/11/14 op 11:25

  Vet, hoe lang was je daar?

  • Shanti 07/11/14 op 11:43

   12 dagen 🙂

 • Marlissa 04/11/14 op 12:04

  Super leuk om te lezen en te zien! Deze hoek wil ik ook graag nog eens bezoeken

 • Bertine 04/11/14 op 10:53

  wat gaaf! dit gedeelte van amerika wil ik volgend jaar heen! dit jaar zijn we naar de west kust gegaan (la, las vegas, san francisco)

 • Caro 04/11/14 op 09:04

  Wauw wat een gave dingen hebben jullie gedaan! Vooral dat van Universal Studio’s staat ook echt nog op mijn lijstje!

 • Danielle 31/10/14 op 00:23

  Welcome back!! En wat een heeeeeeeeeeerlijke reis!!

 • Julia 30/10/14 op 21:45

  Super leuk om te lezen!

 • Rebecca 30/10/14 op 20:34

  Wat suuuuper leuk om te lezen 😀
  Vind het zo onwijs leuk om foto’s te zien op plekken waar ik ook ben geweest.
  Ik hoop er snel ook weer eens heen te gaan!
  Top dat je het zo fijn hebt gehad.

 • bymarlayne 30/10/14 op 19:21

  Leuke foto’s!

 • Esther 30/10/14 op 18:16

  Wauw, wat een reis! Super leuk om te lezen (:

 • monique 30/10/14 op 09:32

  welcome back :)! De foto’s zien er prachtig uit, en ik ben zo jaloers op je Universal Studio’s Harry potter 🙂 Dat lijkt me zo gaaf!

 • Teddy 30/10/14 op 09:24

  Wauw je hebt echt veel kunnen doen! Erg leuk!

 • denise 29/10/14 op 23:13

  Oeh, leuke vakantie! En mooie foto’s

 • Milou 29/10/14 op 21:01

  Wat een leuke foto’s. Je hebt het zeker naar je zin gehad zo te zien:-)

 • Chantal 29/10/14 op 20:57

  Het ziet er heerlijk uit! Zou zo op het vliegtuig stappen 😉

 • Claudia 29/10/14 op 19:56

  Wat ontzettend tof meid! Ik kijk heel erg ui naar meer foto’s en verhalen.

 • Nathalie 29/10/14 op 19:36

  Wat een mooie foto’s

 • Lieke 29/10/14 op 18:36

  Evelien zegt precies wat ik zeggen wilde 😉

 • Evelien 29/10/14 op 17:54

  Wat een super leuke dingen hebben jullie gedaan en leuke foto’s! Ik ben benieuwd naar nog meer van je verhalen, dus moeten we na je tentamens maar vlug afspreken. X