Travel

Hej Stockholm

14 maart 2013
Hej Stockholm - Gamla Stan

Als een verlaat verjaardagscadeau ga ik samen met mijn moeder een paar dagen naar Stockholm in april! We vliegen op woensdagavond en hebben 2,5 dag in de stad voor we terug vliegen.

We slapen in de wijk Södermalm, wat een bruisende wijk met veel café’s en restaurants zou moeten zijn. Vanaf ons hotel is het zo’n 10 minuten lopen naar het historische stadscentrum, maar om de hoek is ook een metro station. Voor mij is het de eerste keer dat ik Zweden bezoek en niet alleen dat: we moeten de badkamer delen, haha. We konden geen hotel voor een normale prijs vinden zonder gedeelde badkamer. En dan doe ik liever concessies op de badkamer dan op de ligging van het hotel of de kamer zelf. Nouja, voor alles een eerste keer!

Hej Stockholm

Ik kan niet wachten om te slenteren door de smalle straatjes van Gamla Stan (de smalste is slechts 90 centimeter breed!), om te genieten van het uitzicht over de stad vanaf Kaknästornet en alle Zweedse winkeltjes af te struinen. Voor mij begint de voorpret al bij het boeken van een vlucht en hotel en het opzoeken van informatie en dingen om te doen voor vertrek!

Voor de gene die wel eens in Stockholm zijn geweest: hebben jullie tips? Waar moeten we zeker heen, wat zijn leuke plekken om te eten etc.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Jennifer 19/03/13 op 00:23

  Oehh super leuk!

 • Joyce 16/03/13 op 11:32

  Klinkt heel leuk! Have fun!

 • robin 15/03/13 op 20:55

  ben er nog nooit geweest maar heel veel plezier!

 • Arlette 15/03/13 op 12:05

  Oh wat super gaaf Shanti, wordt vast genieten!