Travel

Hej Stockholm – Dag 4

25 april 2013
Hej Stockholm - Gamla Stan

Weer ging de wekker om half acht en na even wat passen en meten met de spullen hadden we alles vrij vlot ingepakt. Ontbijten en uitchecken maar. Inmiddels regende het ook, dus tijd om de paraplu tevoorschijn te halen. We besloten richting het drukkere centrum van Södermalm te fietsen, maar hier was het niet zo heel gezellig qua sfeer. Inmiddels was het ook gestopt met regenen en al snel besloten we om dan maar weer richting Gamla Stan te fietsen, hier hing immers een ontzettend goede sfeer. We kwamen op het plein terecht bij een ontzettend leuk en schattig cafeetje waar ik genoot van een heerlijke warme witte chocolademelk. Op dat soort momenten ben ik echt heel blij met de lactasepilletjes die ik heb want echt dat is zó lekker!

Hej Stockholm

We moesten rond 13.00 uur de bus richting het vliegveld weer hebben vanaf de cityterminalen dus na nog een laatste maal rondgelopen te hebben in het prachtige Gamla Stan besloten we de fietsen vast bij de cityterminalen neer te zetten. Zo waren we er vast in de buurt. We liepen nog wat rond en gingen voor de laatste maal naar een Espresso House. Dit was denk ik wel de mooiste waar we tot nu toe geweest waren, groot en met een complete boekenkast! Na een laatste kopje chai thee voor mij en een frappuchino voor mama liepen we weer terug naar de cityterminalen om de bus richting het vliegveld te pakken.

Hej Stockholm

Zo rustig als de heenvlucht verliep zo chaotisch verliep de terugvlucht. Het begon al in de horeca-gelegenheid op het vliegveld: een groep personen van mijn moeders leeftijd (maar die aan de kleding, platina blonde haren en neppe borsten duidelijk dachten dat ze zestien waren) zaten flink aan de alcohol. En ja hoor, ze zaten bij ons in het vliegtuig. En ook daar werd er weer alcohol genuttigd. Voor hun zat een klein jongetje die dit alles maar al wat mooi vond. En de dames vonden het maar wat leuk dit jongetje op te jutten. Tot ergernis van de rest van het vliegtuig. Daarnaast was het gewoon een typische, rommelige Ryanair vlucht: constant reclames, veel geluid etc. Maar ach, wat wil je voor die € 9,00. En dat mocht de pret van de afgelopen dagen echt niet lukken want een ding mag duidelijk zijn: ik heb heerlijk gerelaxed en genoten!

Hej Stockholm

Is een city trip naar Stockholm een aanrader?

Stockholm is een echte aanrader, maar als je niet zo van de kou bent wacht dan tot de zomer. Overigens is het er in juni alleen donker van 22.30 – 03.00 uur en in december is het alleen licht van 8.30 – 15.00 uur. De meeste rondvaarten, fietsverhuur e.d. starten ook allemaal pas weer in april dus dit is ook zeker iets om rekening mee te houden als je een citytrip naar Stockholm plant.

Meer Stockholm City Trip blogs

Stockholm dag 1
Stockholm dag 2
Stockholm dag 3
Stockholm dag 4

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk