Travel

Florida, here we come!

14 juni 2014
Florida Everglades Nature

Of nouja, here we come: het duurt nog even. Ik hintte het al in mijn Texel verslag : er staat een mooie reis op de planning. In oktober vlieg in namelijk samen met mijn vriend naar Florida! We hebben het er al jaren over dat we graag samen naar Amerika willen. Het allerliefste willen we een roadtrip maken, een maand lang van kust naar kust. Momenteel zit dat er voor mij financieel niet in en voor vriendlief qua vrije dagen niet (Dakar kost nu eenmaal veel vrije dagen). Maar een kortere reis zit er wel in. Hoe en wat precies, dat weten we nog niet.

Mexico

In eerste instantie wilden we een week een appartement huren aan het strand van Miami, van daaruit de Everglades en de Keys (met eventueel een overnachting) bezoeken en daarna nog een aantal dagen naar Orlando om daar pretparken te bezoeken en ook een kijkje te nemen bij Cape Canaveral. Universal Studio’s staat hoog op mijn verlanglijstje, vooral vanwege The Wizarding World of Harry Potter. Als ik er nu aan denk word ik er al helemaal vrolijk van. Ik heb de boeken verslonden als kind, alle films gezien en was (of ben) een groot Harry Potter-fan. Als het qua budget mogelijk is zou ik ook graag naar Disney World gaan, maar dat is geen moeten. En stiekem ben ik in de notities van mijn iPad al een shopping-list aan het samenstellen! Mooie merken die in Nederland niet verkocht worden, All Stars die daar een stuk goedkoper zijn et cetera.

Echter, hoe meer informatie we opzoeken, hoe meer we gaan twijfelen. Florida heeft zoveel moois te bieden, dat we nu ontzettend twijfelen of we niet gewoon een roadtrip moeten maken. Eerst een paar dagen in Miami om lekker te relaxen en daarna rondtrekken. Het enige wat op dit moment vast staat is dat we op een donderdag landen op Miami Airport en op een maandag weer opstijgen vanaf Orlando Airport. Voor de rest staat alles nog open. Gelukkig vertrekken we pas in oktober, dus hebben we nog even om ons te oriënteren en een besluit te nemen.

Het is voor ons allebei de eerste keer dat we naar Amerika gaan, dus als jullie tips hebben hoor ik ze graag! Hoe kunnen we het het beste doen met overnachten? Wat mogen we écht niet missen in Florida en waar moeten we zeker gaan winkelen? Ik hoor jullie tips en ervaringen graag!

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • shirley lovingyourlifenl 26/06/14 op 07:42

  Waaauw dat ziet er echt heel mooi uit.

 • Teddy 24/06/14 op 19:46

  Wauw wat vet dat je met je vriend naar florida gaat! Ik wil zelf ook nog heel graag een keer naar florida. Heel veel plezier alvast!

 • Mayla's 18/06/14 op 14:01

  Wat super gaaf! Ik ben echt jaloers! Hahah, ja zo’n shopping-list is ook heeeel herkenbaar! 😉

  Ik ben er een aantal keer geweest en ik kan je ook zeggen dat je zoveel mogelijk moet gaan touren! Er valt zoveel te zien! En als je langs de Keys gaat rijden, neem de tijd en stap ook eens uit (om te zwemmen bv), het is daar zo prachtig! Een overnachting op Key West kan ik je ook aanraden, zorg er dan voor dat je de zonsondergang niet mist! 😉 Tsjah, er zijn echt oneindig leuke dingen te doen in Floria! 😀

  • Shanti 18/06/14 op 16:20

   Thanks voor je tips 🙂 We gaan zéker snorkelen bij de Keys, dat stond inderdaad al op de lijst 🙂 Key West zitten we ook aan te denken, maar we moeten nog even uitvogelen hoeveel tijd dat ons gaat kosten omdat je daarna vrijwel dezelfde weg weer terug rijdt enzo.

 • Claudia 16/06/14 op 10:32

  Hoe gaaf is dat, ik ben nu zoooo jaloers. Ik zou dat ook echt graag een keer willen 😀

 • Saskia 15/06/14 op 12:57

  Ik kan je helaas geen tips geven maar wat lijkt het me leuk om zo alvast voor te genieten van een aankomende vakantie! Mooi hoor!

 • Sas 15/06/14 op 12:55

  Super gaaf zeg! Alvast heel erg veel plezier

 • Liese 15/06/14 op 07:15

  Ik wil daar ooit ook eens naar toe gaan! Lijkt me wel fijn om een roadtrip te gaan doen, zo zie je natuurlijk meer! Maar Harry Potter Park zou ik SOWIESO aandoen, lijkt me zo fantastisch<3

 • Dat Zit Wel Snor 14/06/14 op 20:20

  Wat gaaf, florida. Het lijkt me heel mooi en tof. Ik ben er nooit geweest, dus ik heb helaas geen tip voor je.

 • Kimberley 14/06/14 op 14:35

  Mijn grootste tip: Roadtrip. Echt waar. Je hebt er gewoon meer aan om lekker in de auto (met airco, kom op – je zit in Florida!) overal heen te gaan. Ik weet niet of Motel 6 ook in Florida zit, maar het lijkt me wel. Motel 6 is een goedkopere optie om te overnachten. Meeste motel 6 hebben een zwembad, goede en schone kamers en vriendelijke service (ik spreek uit ervaring) en zo kun je met de auto van de ene motel 6 naar de andere. Onderweg lekker eten bij Denny’s en andere wegrestaurants en gewoon genieten! Echt een dikke aanrader om te doen 🙂

  • Shanti 14/06/14 op 15:08

   Thanks voor de tips! Sowieso auto met airco idd. Ik heb even snel gekeken en motel6 zit ook in Florida, ga hem even noteren!:)