Travel

The Florida Bucketlist

19 september 2014
Miami Beach

Nog iets minder dan een maand en dan vlieg ik met mijn vriend naar Florida, om daar samen te genieten van de sunshine state. De auto is inmiddels gehuurd, de accommodatie voor de eerste twee nachten ook, maar verder nog niets. We zien het daar wel. Misschien dat we voor de laatste twee nachten ook een accommodatie boeken, we vliegen terug vanaf Orlando maar voor we dat doen willen we graag Universal Studio’s en Cape Canaveral bezoeken, en in die omgeving zijn de accommodaties toch wat duurder. Airbnb is dan echt een perfecte oplossing. Natuurlijk gaan we niet helemaal onvoorbereid die kant op, een groot deel van de vakantie voorpret is voor mij toch wel het opzoeken van informatie over de plek waar ik naar toe ga en plekken die ik graag wil zien. Vandaag is het tijd om mijn Florida Bucketlist met jullie te delen!

1. Stappen in Miami
Onze vakantie begint in Miami. En als je naar Miami gaat, dan moet je ook een avond gaan stappen vind ik! Mijn vriend is het er nog niet helemaal mee eens, want hij is sowieso iets minder van het stappen en dansen dan dat ik ben, maar ik ben nog steeds van mening dat we niet in Miami geweest kunnen zijn zonder een club van binnen te zien. Mijn mooiste jurkje en een paar hakken gaan in ieder geval mee in de koffer.

Islamorada
2. The Keys
Een prachtige archipel met zo’n 1700 verschillende eilandjes. Toen we onze tickets boekten hebben we nog even overwogen om terug te vliegen vanaf Key West, zodat we de verschillende Keys echt optimaal konden verkennen zonder daarna vrijwel dezelfde route terug te hoeven rijden. Uiteindelijk hebben we dit niet gedaan omdat onze tickets dan ruim € 300,- duurder werden per persoon. En omdat we liever iets meer variatie wilde. Maar we gaan wel zeker een stukje de Keys in, om te genieten van de prachtige eilanden en als het enigszins kan te snorkelen.

Florida Everglades Nature
3. Everglades
Een bezoek aan Florida is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de Everglades, een nationaal park in het zuiden van Florida. Ik kan echt niet wachten om met een airboat door de Everglades te gaan en krokodillen te spotten.

Universal studios Orlando
4. Universal Studio’s
Toen we het idee hadden om naar Florida te gaan riep ik al vrij snel waarom vliegen we niet vanaf Orlando terug in plaats van Miami? Mijn idee daar bij: Universal Studio’s en dan met name The Wizarding World of Harry Potter. Ik ben echt groot Harry Potter-fan. Als kind verslond ik alle boeken, keek de films en hield een website bij. Nog steeds vind ik het heerlijke boeken en films en ik denk dat hier het kind in mij écht weer even naar boven gaat komen. Mochten we nog tijd (en uhm.. geld) over hebben bezoeken we misschien ook nog wat andere pretparken in Orlando, maar Universal staat bij mij echt bovenaan de lijst en daar gaan we zéker heen.

Kennedy Space Center
5. Cape Canaveral
Toen ik opperde om vanaf Orlando terug te vliegen zei mijn vriend meteen dat hij dan ook naar Cape Canaveral wilde. Mijn vriend is dol op dit soort dingen en ik weet zeker dat die dag het kind in hem weer even naar boven gaat komen. En mijn innergeek, want stiekem vind ik alles wat met ruimtevaart te maken heeft ontzettend interessant en fascinerend. Voor wie de naam niks zegt: vanaf deze kaap worden sinds 1957 de raketten gelanceerd en het Kennedy Space Center bevindt zich ook hier in de buurt.

John's Pass
6. John’s Pass
Een klein schattig dorpje met zo’n typische Amerikaanse boardwalk, net als in de film op Madeira Beach. Het leuke aan John’s Pass is dat hier (als ik de verhalen moet geloven) constant dolfijnen zwemmen! Lekker eten en ondertussen genieten van dolfijnen.. dat lijkt mij een prima combinatie! Vlakbij John’s Pass ligt ook Fort De Soto Park, wat vanwege de onbeschonden natuur en het strand ook een echte aanrader schijnt te zijn.

OOTD: H&M, We, Zalando, Esprit
7. Clearwater beach
Florida heeft ontzettend veel mooie stranden. Teveel eigenlijk om te kiezen welke je per se wilt bezoeken. Volgens verhalen van andere is clearwater beach een van de mooiste stranden, vanwege het parelwitte poederzand. En terwijl de zon ‘s avonds zakt kun je op Pier60 genieten van muziek en entertainment. Perfect dus.

Ik ben heel benieuwd of we echt al deze plekken gaan bewonderen, of straks in Florida ineens hele andere plannen maken. Ik ga jullie in ieder geval op de hoogte houden! Mocht jij ook in Florida geweest zijn en tips hebben: please let me know! We willen grofweg een rondje Miami-Orlando maken via de westkust. Boven Orlando zullen we waarschijnlijk niet komen, maar tips zijn natuurlijk altijd welkom! En ook algemene Amerika tips zijn welkom: diners, winkels et cetera: ik hoor het graag want aan de tips die ik bij mijn vorige Florida artikel kreeg heb ik in de voorbereidingen al een hoop gehad!

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Jennifer 11/10/14 op 18:22

  Wat een super vooruitzicht! De Universal Studio’s lijken me super gaaf!

 • Saskia 24/09/14 op 14:25

  Wauw dat gaat zeker weten een fantastische vakantie worden!

 • Maaike 23/09/14 op 16:41

  Ik zou ook heel graag naar Florida willen! Maar ik denk dat dat nog even moet wachten helaas

 • Angelique 21/09/14 op 19:53

  Leuke bucketlist!

 • Michaela 21/09/14 op 06:30

  Wauw, wat leuk seg! Veel plezier daar 😉

 • Chantal 20/09/14 op 12:37

  Ziet er heerlijk uit! Lekker naar de zon als ie hier verdwijnt 😉

 • bymarlayne 20/09/14 op 10:13

  Leuke dingen heb je op je bucket list staan! Veel plezier 🙂

 • Teddy 20/09/14 op 09:55

  Ohh heel erg veel plezier! Wat een geweldige dingen willen jullie bezoeken!

 • monique 20/09/14 op 09:37

  Top bucketlijstje lijkt me. Ik ben heel benieuwd naar de Universal studio’s. Ik kijk uit naar je verhalen als je terugkomt 🙂 (en de foto’s natuurlijk)

 • Marlissa 19/09/14 op 20:35

  Geweldig vooruitzicht! Je bucketlist ziet er veelbelovend uit. Ik ben benieuwd naar je verhalen, wil ook graag nog een keert die kant op.

 • ♡ Laura - Lulufashion.nl ♡ 19/09/14 op 20:06

  Super leuk! Wat zou ik graag naar florida willen… Heel veel plezier alvast! Liefs

 • Sas 19/09/14 op 19:40

  Leuke bucketlist! Heel veel (voor)pret gewenst ermee.

 • Anita 19/09/14 op 18:16

  Wat een heerlijk vooruitzicht!

 • Claudia 19/09/14 op 17:11

  Ik ben ook echt een Harry Potter fan. Ik had vroeger zelfs een HP clubje 😛

  • Shanti 19/09/14 op 18:07

   Jaaa ik ook. Ik heb zelfs ooit een harry potter feestje voor mijn verjaardag gegeven. En meetings met andere fans!Ja ik was echt die-hard vroeger hoor 😛

 • Kimberley 19/09/14 op 17:10

  Heel leuk! Nummer 4; Doen! Wij hebben dat in Californië gedaan, was echt een onvergetelijk avontuur. Gaaf om te doen en te zien!