Photography

Review: Pixum

29 november 2012
Pixum losse foto's

Deze post is tot stand gekomen middels een samenwerking

Voor Pixum mocht ik een product naar keuze testen. Omdat ik zelf regelmatig fotoafdrukken via een fotovaklab bestel (voor klanten, maar ook voor mezelf voor in lijsten e.d.) was ik erg benieuwd naar de kwaliteit van de producten die Pixum verkocht. Ze zijn namelijk een stuk goedkoper dan een fotovaklab. Na lang twijfelen besloot ik een klein vierkant fotoboek te bestellen, een voor mezelf en een voor vriendlief en een aantal fotoadrukken voor een lijst die nog stond te wachten om gevuld te worden.

Pixum losse foto's

Het bestellen van de foto’s ging super makkelijk. Je upload de foto’s op de website, kiest het formaat en voegt ze toe aan je winkelmandje. Ik had de foto’s van te voren al het juiste formaat gegeven in Photoshop zodat ik zeker wist dat er niks weg zou vallen. Ik bestelde de foto’s ‘s avonds laat en kreeg de dag daarna al een e-mail met de melding dat ze verzonden waren. Anderhalf dag na bestelling lagen de foto’s in mijn brievenbus. Stevig verpakt in een kartonnen envelop met daarin een fotoenvelop met de foto’s. Nieuwsgierig maakte ik de envelop open en ik was blij met wat ik zag. De kleuren zijn goed, de afdrukken zien er goed uit en het is mooi stevig papier. Foto’s voor in lijsten of voor mezelf zal ik hier in de toekomst zeker bestellen.

Pixum fotoboek klein

Ook het bestellen van het fotoboek ging erg gemakkelijk. Ik downloadde de speciale software (die ook voor Mac en Linux geschikt is, wat een verademing er zijn nog zo veel bedrijven die alleen fotoboek software voor Windows aanbieden waardoor je vast zit aan een vervelende online editor) en opende deze. Ik kon het formaat kiezen en meteen aan de slag. Er zijn standaard templates die je kunt kiezen door het aantal foto’s te selecteren dat je op een pagina wilt maar je kunt de grootte van de vakken zelf aanpassen, net als de plek en de draaihoek. Je kunt je werk opslaan en dus later verder gaan. Ook kun je de achtergrond kleur bepalen, een foto of patroon als achtergrond doen en tekst toevoegen. Ik maakte een album met allemaal herinneringen van mij en mijn vriend aan de afgelopen drie jaar. Ik bestelde het tegelijk met de foto’s en ook de albums (ik bestelde er twee, een voor vriendlief en een voor mijzelf) lagen anderhalve dag later in een stevige kartonnen envelop in de brienvenbus.

Het album ziet er prima uit en het papier is wat steviger dan normaal papier. De kleuren zijn goed en het formaat is ook erg leuk. Het is 14×13 cm en daardoor perfect om mee te nemen of te bewaren en dus ook een erg leuk cadeau voor bijvoorbeeld een vriendin die een paar maanden naar het buitenland gaat. Ik ben er erg blij mee, maar vind het wel jammer dat het papier van de kaft niet wat dikker is. Dit zou het album net iets extra’s geven. Ik zou voor deze optie zelfs extra willen betalen, net als voor de optie om het Pixum logo op de achterkant weg te laten. Dit staat nu vrij groot op de achterkant en ik kreeg helaas nergens een optie gevonden om dit weg te laten.

Pixum Minifotoboek

Ik besloot een fotoboek te maken om cadeau te doen aan vriendlief, want maandag was ons drie jarig jubileum. Als er iemand moeilijk is om cadeaus voor te kopen is het wel vriendlief, want zoals hij zelf zegt “Ik heb niks nodig en als ik dat wel heb koop ik het wel als ik het nodig heb”. Nadat ik vorige week al een paar speciale fietshandschoenen voor zijn neus afrekende (onder het mom van dan kan ik je een keer iets geven wat je echt nodig hebt en veel gaat gebruiken) was dit een leuk extra cadeau waar hij erg blij mee was.

Bij Pixum vind je sowieso veel leuke fotocadeaus. Canvassen, mokken, sneeuwbollen, tassen, onderzetters, t-shirts of rugzakken. Je kunt het allemaal laten bedrukken. Een cadeau wat ook altijd goed in de smaak valt is een gepersonaliseerde fotokalender. Een aantal jaar geleden (ik geloof drie of vier) gaven wij mijn vader voor zijn verjaardag een fotokalender met daarop foto’s van alle drie zijn dochters en ik geloof dat hij dit een van de leukste cadeaus tot nu toe vond. Ieder jaar geeft hij ons weer de hint dat hij graag zo’n nieuwe kalender wil, dus misschien ga ik me er komend voorjaar maar eens aan wagen en via Pixum een kalender maken voor mijn vader.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • DdhinidhindhiniiDDhini 30/11/12 op 14:28

    super leuk en mooie foto`s ook en handig dat je gelijk twee besteld. Ik wil ook voor mijn moeder bestellen…alle foto`s van Djess 😉

  • Nieke 29/11/12 op 23:04

    Wat een leuke foto’s! 🙂 Ziet er heel mooi uit. Pixum heeft ook hele mooie canvassen.

  • Evey 29/11/12 op 22:35

    Leuk dat je 2 hebt besteld! Mooie foto’s ook. Xo