Personal Travel

Tag Thursday: Been there, done that

12 juli 2012

Ik ben dol op reizen en nieuwe plekken ontdekken. Dus toen ik deze tag bij Jesdiny zag wist ik meteen dat ik hem ook wilde doen!

Welke landen heb je bezocht?
Nederland, Griekenland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Lanzarote, Gran Canaria, Cyprus, Italië, Turkije, Engeland, Finland (Lapland), Rusland, Tunesië, Egypte, en Mexico.

Welke bestemming staat bovenaan je wishlist? Waar wil je echt nog een keertje heen?
Thailand, Maleisië, China, Australië, Hawaii, Afrika, Malediven, Mauritius, Curacoa, de Seychellen en Indonesië. En dat kwam er zo even uit, zonder heel hard na te denken. Erg veel dus nog. Op dit moment staat Afrika toch wel bovenaan de lijst.

Wat is je meest ideale vakantie?
Een combinatie van relaxen en dingen doen en ontdekken. Ik kan niet een week lang op een strand liggen. Ik wil ook graag dingen zien en ontdekken. Kennis maken met andere culturen. De perfecte vakantie wat dat betreft was Lanzarote. In de ochtend gingen we het eiland verkennen (iedere dag een ander deel) en ‘s middags lekker relaxen. Voor mij is het ontdekken van een land belangrijker dan op het strand liggen, zeker bij een wat verdere bestemming. Dat kan ik namelijk ook in Europa. Waarom zou ik 10 uur in een vliegtuig zitten om alleen maar op het strand te liggen? Na 3 uur vliegtuig heb je ook zonzekerheid hoor. En het is goedkoper. En eten: het leren kennen van een nieuwe keuken, heerlijk.

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog eens heen zou willen gaan?
Mexico, er is nog zo veel moois in dat land wat ik graag wil bezoeken. Oh en Lapland. Hoe mooi is die plek!

Wat is je favoriete vakantiefoto?
Ik kan echt niet een foto uitkiezen. Van iedere vakantie heb ik wel meerdere favorieten. Hieronder twee. De eerste is met allebei mijn zusjes in Cyprus, in 2010 en dat was de laatste keer dat we met zijn allen op vakantie zijn geweest. De tweede is van juni 2011, met mijn vader voor de piramides tijdens een werktrip in Caïro. Wat een ervaring was dat, alleen de rit erna toe al!

Ben je weleens voor je werk naar een bijzondere bestemming gestuurd? En zo ja, welke?
Ik ben twee keer met mijn vader mee naar beurzen in het buitenland geweest: Moskou en Caïro. Gelukkig wil mijn vader net zo graag nieuwe dingen ontdekken als ik dus naast de werkdagen was er ook een dag de tijd om cultuur op te snuiven. En als alles goed gaat ga ik in september voor werk naar Beijing/Peking.

Met wie ga je meestal op reis?
De laatste jaren met mijn vriend. We zijn nu drie keer samen op vakantie geweest (Lanzarote, Turkije en Mexico) en al vele weekendjes weg. Hij is precies zoals mij op vakantie: niks moet, alles mag en zeker niet hele dagen niks doen. Ook wil hij graag nieuwe dingen ontdekken, dus dat is een perfecte combinatie. Ik hoop dan ook nog vele reizen met hem te mogen maken.

Met wie zou je nog op vakantie willen?
Als mijn jongste zusje ouder is lijkt het mij geweldig om haar mee te nemen naar een stad in het buitenland waar ze nog nooit is geweest en die samen met haar te ontdekken. Mijn opa en oma hebben vroeger enkele in Suriname gewoond en mijn moeder is hier ook geboren dus het lijkt me geweldig om hier ooit heen te gaan met oma, mama en mijn twee jaar jongere zusje.

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Mijn vriend, insuline een zonnebril en heel veel boeken.

Ben je weleens in Nederland op vakantie geweest? En zo ja, waar?
Ja, toen ik klein was gingen we in Nederland naar de camping. Ook ben ik regelmatig in Center Parcs geweest en met mijn vriend ga ik wel eens weekendjes weg binnen Nederland.

Ga je liever naar een pretpark of een dierentuin?
Pretpark.

Zou je liever een ski- of zonvakantie willen?
Zonvakantie.

Wat is jouw leukste vakantieherinnering?
Een heleboel. Vroeger tot ‘s avonds laat spelen met mijn zusje en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes op de camping. Het snorkelen boven het koraalrif van de Caribische Zee. Piramides. De eerste vakantie met mijn vriend. De eerste vakantie met mijn kleine zusje. Met een vriendin een weekend naar een hotel in de Ardennen en lekker uit eten. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wat is jouw minst leuke vakantieherinnering?
De ontzettend vervelende mannetjes die in Turkije voor iedere winkel, restaurant en club stonden. En het woord nee echt niet kenden. Je deed er gewoon een half uur over om 500 meter te lopen, door sommige werd je echt vast gepakt en bijna mee naar binnen getrokken. De vakantie verder was heerlijk, maar ik zou niet snel terug gaan naar Turkije.

Naar welke landen ga je dit jaar op vakantie?
Ik ben al naar Mexico geweest en van de zomer ga ik naar Corfu (Griekenland).

Waar zou je nooit op vakantie gaan?
Ik laat me niet zo snel afschrikken (ik was immers ook in Caïro tegen het einde van de rellen daar) maar als je leven echt niet veilig is (oorlog bijv.) zou ik niet gaan.

Als je deze tag ook wilt doen: ga je gang. Ik tag jullie allemaal! Als je hem hebt ingevuld, laat het me dan weten want ik vind het leuk om jullie verhalen te lezen.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • marlyssa 17/07/12 op 18:16

    Vind het altijd leuk om zulke verhalen/ervaringen te lezen van andere! Je hebt al veel mooie plekken gezien.

  • Jesdiny 14/07/12 op 16:02

    Wat leuk dat je deze tag hebt overgenomen!! Hij is zo leuk! Mooie plekken heb je ook gezien. Ik ben zelf ook in Egypte geweest maar heb de pyramides niet gezien. Lijkt me heel bijzonder!

  • Dina 13/07/12 op 08:20

    Leuk om te lezen hoor, en wat ben je al op veel plekker geweest zeg!