Personal

August No Buy Month – Update #2

1 september 2014

augustnobuymonthupdate

Hoera, het is 1 september! En dat betekent dat ik mijn August No Buy Month heb voltooid! Ben ik vandaag meteen naar de winkel gerend om wat te kopen? Nee eigenlijk niet, behalve een vers flesje water (wat na een week hervullen gaan ze altijd een beetje vreemd ruiken) kocht ik vandaag helemaal niets. Ik heb wel een heel mooi jasje bij H&M zien hangen, maar voor ik het daarover ga hebben vertel ik eerst nog even hoe de laatste twee weken gegaan zijn.

En die zijn eigenlijk ontzettend goed gegaan! Ik kocht bijna niks meer op het station. Bijna niks, want gisteravond had ik een zwak moment. Ik heb vrijdag en zaterdag namelijk met koorts op bed gelegen en gisteren was ik met mijn vriend naar een festival in zijn dorp gegaan. Ik voelde me weer zo goed als beter, maar na twee dagen ziek zijn moet je toch altijd weer aansterken. Toen ik na vijf uur op mijn benen gestaan te hebben weer naar huis toe ging zat ik er een beetje doorheen. Ik was vooral heel moe en had een redelijk slecht humeur. Toen ik op het station moest wachten op de bus naar huis had ik dan ook een zwak moment en was de AH to Go heel erg aanlokkelijk. Verder kocht ik een keer iets bij een tankstation, maar dat kon toen gewoon niet anders omdat ik buiten de deur moest lunchen maar geen tijd had ergens te gaan lunchen. Oké, ik had natuurlijk lunch van thuis mee kunnen nemen maar de kasten waren leeg.

Ik faalde ook wel een klein beetje. Een inieminie beetje. Maar met goede redenen. Allereerst werd ik een week of twee geleden door mijn vader naar de Aldi gestuurd. Terwijl ik op kantoor zat belde hij op. Of ik even langs de Aldi kon om te kijken voor een bepaald sporthorloge, in Heemstede was de laatste net voor zijn neus verkocht. Dus ik naar de Aldi. En wat lag daar voor een ontzettend laag bedrag: een taartdecoratieset. Bestaande uit een aantal spuitzakken en spuitmondjes, diverse (gladstrijk)spatels, een paletmes en zo’n handig taartzaag. Spuitzakken heb ik thuis wel, maar de rest had ik nog niet. Nou weet ik niet of iemand van jullie weleens geprobeerd heeft om een sponstaart met een mes doormidden te snijden? Nou, dat lukt dus niet recht hè. Tenminste: mij lukt dat niet. Jullie begrijpen, voor die € 5,- kon ik deze set echt niet laten liggen (zeker niet gezien dat soort aanbiedingen bij de Aldi vaak snel weg zijn en tot september wachten geen optie was). Om nog even in de taart en baksferen te blijven: afgelopen week was ik met mijn moeder bij de Intratuin en daar vond ik in de uitverkoop, wederom voor € 5,-, de meest leuke ovenschaal ever. Een kleine ovenschaal, in de vorm van een blauw hart. Zó leuk dat ik die ook niet kon laten liggen. Maar dat was alles, best netjes gedaan toch?

Ondanks dat ik de afgelopen maand toch een aantal dingen kocht heb ik wel geleerd van mijn No Buy Month. Ik ben een stuk bewuster geworden en heb minder de drang om even te gaan shoppen. Ik heb nog wel eens de neiging als ik vroeg uit ben even de stad in te duiken of op een vrij moment winkeltjes af te struinen in het nabijgelegen winkelcentrum. Niet eens met de intentie om iets te kopen, maar gewoon lekker rondneuzen. Om 9 van de 10 keer toch minstens 1 ding te kopen. Die neiging heb ik nu minder. Verder merk ik dat ik beter nadenk over aankopen. Vorige week was ik even bij de Xenos voor wat hoognodige huishoudelijke aankopen en zag ik ontzettend leuke Amuselepels. Ik sprak met mezelf af dat ik die mocht kopen als ik bij challenge volbracht had. Echter, toen ik zaterdag even in het winkelcentrum was om boodschappen te doen besloot ik toch nog even binnen te hoppen. Wilde ik ze wel echt of was het meer het idee van “oooo leuk!”. Ik bekeek ze nog eens goed en besloot ze voor nu even te laten liggen. Bij sommige was de print al helemaal vaag of deels doorlopen en hoe hard heb ik ze eigenlijk nodig? Natuurlijk, amuselepels zijn leuk. Maar hoe vaak ga ik die gebruiken? Een, twee keer per jaar? Ze komen er ooit wel, maar dan als ik in een groter huis woon met meer kastruimte. Wat ik deze week wel ga kopen is het prachtige jasje wat ik afgelopen weekend bij H&M zag. Echt een prachtig jasje. Maar ondanks dat ik het een prachtig jasje vind heb ik niet de neiging meteen naar het winkelcentrum te rennen. Als ik van de week boodschappen haal kijk ik wel even binnen en als het er niet meer is? Jammer dan. Dan was het niet meant to be.

Ik kocht de afgelopen maand geen kleding, geen make-up, geen sieraden en geen decoraties. Verder kocht ik weinig onnodige dingen en ook mijn neiging tot eten en drinken op het station kopen is vrijwel verdwenen. Een succesvolle maand dus! En eigenlijk vind ik het heerlijk. Ik ga dan ook zeker proberen om de komende anderhalve maand ook bijna niets te kopen. Het geld dat ik daarmee uitspaar kan ik dan eventueel op vakantie aan iets leuks uitgeven en anders blijft het lekker op mijn spaarrekening staan. Voor komende maand ga ik de challenge met mezelf aan om geen lunch op school te kopen. Waar ik eerst altijd lunch meenam was dat de laatste maand van het schooljaar wel anders. Nu denk ik niet dat het voor jullie heel interessant is te lezen over mijn lunchperikelen, dus ik ga jullie ook niet vervelen met updates daarover. Ik ga wel proberen flink te variëren in mijn lunches on the go en zal waarschijnlijk wel een aantal lunches met jullie delen.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Sas 02/09/14 op 20:00

  Erg goed bezig dus!

 • Sara - Window On My Wardrobe 02/09/14 op 19:57

  Wauw je hebt dat echt heel goed gedaan! Ook super dat je eruit geleerd hebt en je koopgedrag echt veranderd is! Niet dat het dramatisch was ofzo, maar meer centjes om te sparen is altijd goed he 😉

  X Sara

 • Laura - Sunlight Dream 02/09/14 op 19:23

  Super goed van je! Ik heb mezelf nu op een project pan gezet, ik moet echt van een aantal spullen af xD

 • Evelien 01/09/14 op 20:57

  Goed bezig! Ik ben nu wel benieuwd naar het jasje