Lifestyle

Getting ready for summer: laat die benen zien

18 april 2013
Get those legs out

Zodra de eerste zonnestralen zich laten zien en de temperaturen boven de 15 graden komen kan het weer als je het mij vraagt. Blote benen! Misschien nog niet met een kort rokje of een short, maar zeker die onderbenen kunnen weer bloot. “Ja maar, die melkflessen van mij kunnen écht niet” hoor ik je nu denken. Nee dat klopt, natuurlijk zijn je benen mooier als er een beetje kleur op zit maar als je ze niet tevoorschijn haalt loop je van de zomer straks nog steeds met witte melkflessen rond! Mijn benen doen er altijd het langste over om een lekker kleurtje te krijgen, vooral de achterkant van mijn onderbenen. Maar juist doordat ik ze tevoorschijn haal zodra het enigzins kan hebben ze in de zomer een mooi kleurtje en kan ik ‘ sochtends zonder na te denken een jurkje of shortje aan doen (mits er geen oerwoud op staat, maar dat is een kwestie van bijhouden). En natuurlijk help ik ze in het begin een handje. Of eigenlijk de hele zomer. Hoe dan? Nou door dit stappen te volgen.

Getting ready for summer:Get those legs outDit zijn mijn favoriete producten die ik gebruik om te zorgen dat mijn benen klaar zijn om die eerste zonnestralen te vangen. Al deze producten gebruik ik eigenlijk het hele jaar door behalve de Dove bodylotion, die gebruik ik vooral aan het einde van de winter en begin van de lente en de nagellak. Omdat ik in de winter vooral dichte schoenen aan heb neem ik de moeite niet om mijn teennagels met een kleurtje te lakken. Als er in de winter een lakje op gaat is dit meestal een naturel lakje met een mooi glansje. Zo zien ze er net wat verzorgder uit en valt het niet heel erg op als het begint te chippen (wat mij altijd sneller gebeurd als ik 3 lagen sokken en laarzen aan heb).

Getting ready for summer:Get those legs outStap 1 begint al onder de douche: scrubben! Door te scrubben verwijder je dode huidcellen, worden je benen gladder en zullen ze ook egaler bruin worden. Ik gebruik momenteel deze scrub van Kruidvat. Dit is de tweede die ik in deze serie gebruik (heb ook al een wat zoetere geur gehad) en ik vind ze prima. Enig nadeel: de scrub blijft overal aan plakken. Aan de muur, aan het douche gordijn etc. De geur is wel erg lekker, kokos doet mij altijd aan de zomer denken. Qua scrub heb ik niet echt een favoriet, het is meer naar welke winkel ik toevallig ga als hij op is en wat ze daar hebben.

Getting ready for summer:Get those legs outNa het scrubben scheer ik mijn benen. Sommige mensen scheren liever eerst en scrubben daarna, je moet gewoon zelf even kijken wat je fijn vind. Ik scrub eerst omdat ik met name op mijn bovenbenen (ja die scheer ik ook, ik heb superdonkere zwarte haren op mijn benen dus dat ziet er anders écht niet uit. Eerlijk toegegeven: in de winter ben ik daar wel iets lakser mee maar in het voorjaar en de zomer worden ze iedere keer meegenomen) last krijg van ingegroeide haartjes als ik dit niet doe. Ik gebruik wegwerpmesjes van gillette die ik na een aantal keer scheren vervang. Vergeet ook niet om meteen je oksel mee te nemen! Kun je in ieder geval zonder zorgen je vest uit doen als je lekker in het zonnetje zit.

Getting ready for summer:Get those legs outNa het douchen is het tijd om je benen in te smeren. Om alvast een beetje van die melkflessen af te komen gebruik ik hiervoor de Dove summer glow melk. Een heerlijk voedende bodylotion met een subtiele zelfbruiner erin. Zelfbruinen krijg ik niet voor elkaar, het wordt nooit mooi egaal. Met deze bodylotion kun je het mooi opbouwen en als je hem goed uitsmeert kan er niks mis gaan. Daarna wel even goed je handen wassen, anders heb je misschien ineens bruin tussen je vingers! Ik gebruik de normale tot donkere huid versie en zou die iedereen aanraden. Ik heb zelf een normale huid, ik ben niet heel bleek, word vrij snel bruin in de zon en houdt mijn kleurtje ook redelijk lang vast (toen ik in januari een keer een jurkje met lagere rug aanhad kreeg ik het commentaar dat ik vast onder de zonnebank had gelegen. Nou niet dus, mijn rug had waarschijnlijk sinds september al geen echte zon meer gezien!) maar ik moet echt een paar keer smeren met deze bodylotion om verschil te zien. Ik raad je dan ook aan de bodylotion twee tot drie keer per week te smeren. En vergeet niet te blijven smeren want dit is geen diep bruin kleurtje en vervaagt dus weer (ook door het douchen, scrubben en scheren).

Getting ready for summer:Get those legs outTerwijl de bodylotion in je benen trekt kun je je teennagels vast voorzien van een kleurtje (na ze eventueel bijgeknipt of gevijld te hebben). Een van mijn favoriete kleuren voor op mijn tenen is momenteel deze rode kleur van Catrice. Als mijn benen straks wat bruiner zijn vind ik fel roze ook erg mooi. Ik gebruik op mijn teennagels eigenlijk nooit een base- of topcoat, tot ongenoegen van mijn pedicure omdat ze na een aantal weken donkerblauw dragen toch wel een beetje geel waren geworden. Wil je voorkomen dat je teennagels verkleuren gebruik dan dus zeker bij een donkerdere kleur een basecoat!

Getting ready for summer:Get those legs outAls de nagellak droog is en de bodylotion goed ingetrokken is het tijd om je voeten onderhanden te nemen. Mooie benen, mooie teennagels maar lelijke voeten met harde eeltrandjes van al die winterlaarzen: dat willen we niet! Dit is mijn favoriete voetcrème. Wat ik graag doe: een dikke laag op mijn voeten smeren (vergeet ook niet crème op je enkels, nagelriemen en tussen je tenen te smeren) en daarna sokken aan. En dan in laten trekken, hoe langer hoe beter. Na een paar uur (of de volgende ochtend) zijn mijn voetjes superzacht. Ik heb in combinatie met deze crème vaak geen pluimsteen oid. meer nodig maar mocht dat bij jou wel het geval zijn: doe dit dan meteen na het douchen. Je huid is dan nog week van de warmte van de douche en eelt is zo veel makkelijker weg te halen.

En klaar ben je! Zorg dat je het goed bij houdt en je kunt je benen tevoorschijn halen zodra de temperatuur het toelaat zonder je druk te hoeven maken.

Vraag: Hoe zorg jij dat je benen zomerklaar zijn? / How do you make your legs summer ready?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Malou 19/04/13 op 08:50

    Die bodylotion klinkt erg goed!

  • Sas 19/04/13 op 06:46

    Oh die Dove lijkt me wel wat!