Lifestyle

Drie manieren om het zomergevoel nog even vast te houden

24 augustus 2014

Toegegeven, als je op een willekeurig moment afgelopen week naar buiten keek leek het meer herfst dan zomer. Maar het is toch nog écht zomer. Gelukkig zijn de voorspellingen voor komende week ietsjes beter, maar nog steeds is er regen verwacht. Maar dat is geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten en te doen alsof het herfst is. Laat de warme chocomel, dekentjes en truien nog even staan en houd dat zomergevoel nog even vast. Vandaag geef ik je drie tips om dat te doen.

Drie manieren om de zomer vast te houden

1. Kleed je alsof het zomer is. Natuurlijk, je favoriete zomerjurkje is misschien iets te koud als het 18 graden is. Maar is het dat nog steeds als je het combineert met een jasje of vestje? Eventueel een hemdje of onderjurkje en een panty of legging en je bent klaar om je favoriete zomerjurkje nog een keer te dragen. En als het 18 graden en droog is kun je prima sandalen of open schoenen aan hoor. 18 graden is niet koud. Ik ben zelf van mening dat blote benen boven de 15 graden altijd wel kunnen. Vind je dat toch een beetje te koud rol dan de pijpen van je broek eens op, zodat je net je enkels ziet. Geeft toch een iets zomerser gevoel. En laat de truien nog echt even achterin je kast liggen, als het koud is kun je ook laagjes dragen! Dunne laagjes geven een zomerser gevoel dan een trui en mocht het toch nog onverwachts warm zijn kan er zo een laagje uit.

Mexico

2. Kijk vakantiefoto’s terug Ik vind het heerlijk om lekker door oude vakantiealbums te bladeren. Ik waan me dan weer helemaal op die vakantie en dat zorgt toch wel voor het ultieme zomergevoel. Blader dus eens lekker door je oude vakantiefoto’s heen, als je een dagboek of blog hebt bijgehouden tijdens je vakantie: lees dit terug. Of maak een album met foto’s van afgelopen zomer. Zoek de leukste foto’s uit, herbeleef je zomer en zet de leukste op je bureaublad achtergrond.

3. Houd vast aan zomerse favorieten Natuurlijk is het heerlijk om als de regen tegen het raam tikt kaarsen aan te doen. En een warm drankje te maken. Maar doe dit wel met een zomerse twist. Gebruik geurkaarsen met geuren die je aan de zomer doen denken, drink zomerse thee en maak ‘s avonds je favoriete zomerse maaltijd. En als de zon schijnt: ga naar buiten! Al is het maar om even een korte wandeling te maken, ga naar buiten en geniet van de zon op je gezicht.

Vraag: Wat is jouw manier om het zomerse gevoel nog even vast te houden?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Esmée 27/08/14 op 17:50

  Wat een goede tips! Ik denk alvast aan september, want ik las dat we gaan nazomeren! <3

 • Linda 27/08/14 op 09:17

  Leuke tips! Ik kijk vooral graag vakantiefoto’s terug het hele jaar door haha!

 • Eilish 27/08/14 op 08:15

  Van vakantie foto’s terugkijken word ik alleen maar verdrietig, omdat ik nu 3 jaar niet op vakantie ben geweest. En ik zoo graag weer op vakantie wil.. even alles los wil kunnen laten.. en dat lukt me nu niet. Ik kan voor geen meter ontspannen en school begint alweer bijna.

  Achja, niks aan te doen helaas.

  • Shanti 29/08/14 op 10:58

   Aah wat balen 🙁 kun je niet een weekendje naar familie die ergens anders woont ofzo? Mijn vader woont bijv. op een heerlijke plek aan het water en vlakbij zee en als vriendinnen langskomen hebben ze daarna toch het idee er even tussenuit geweest te zijn 🙂

 • Evelien 26/08/14 op 15:07

  Vakantiefoto’s terug kijken doe ik graag! Net als mijn zonnebril opzetten bij elk klein beetje zon.

 • Sara - Window On My Wardrobe 25/08/14 op 21:25

  Het regende vandaag ontzettend hard, maar ik trok nog steeds m’n witte broek aan! Not giving up on summer jsut yet! 😀

  X Sara

 • saskia 25/08/14 op 20:56

  Leuke tips, ik ga proberen ze te onthouden 🙂 was bijna van plan om mijn truien weer uit de kast te halen.

 • Sylvana 25/08/14 op 19:46

  Super leuk artikel! Vooral vakantiefoto’s terugkijken doet het goed bij mij :).

 • Linda 25/08/14 op 19:26

  Ik pin mij maar vast aan vakantie foto’s en de kachel aan binnen om de zomer vibes een beetje vast te houden..

 • Saartje 25/08/14 op 19:18

  Leuke tips! Met name de laatste tip voer ik maar al te graag uit:D x

 • Sas 25/08/14 op 19:04

  Erg leuke en bruikbare tips…

 • lieke 25/08/14 op 16:38

  Zomerse muziek blijven luisteren. En heel optimistisch je zonnebril opzetten bij dat kleine beetje zon 🙂

  • Shanti 25/08/14 op 18:40

   Inderdaad, altijd een zonnebril mee 🙂

 • Teddy 25/08/14 op 13:53

  Leuke tips! Vooral met dit weer mag van mij de zomer terug komen!

 • Aurelie 24/08/14 op 20:02

  Handige tips! Het terugkijken van vakantiefoto’s werkt bij mij altijd erg goed. Ook het luisteren naar liedjes die ik op vakantie veel gehoord hebt, zorgt er bij mij voor dat ik dat zomergevoel weer even terug heb.

  • Shanti 25/08/14 op 18:40

   Ja inderdaad, muziek die was ik nog vergeten! Bepaalde liedjes brengen echt weer bepaalde herinneringen en gevoelens naar boven 🙂

 • Kimberley 24/08/14 op 16:25

  Wat een leuke tips!

 • edwin 24/08/14 op 15:14

  Shanti! Mooie foto’s…Groet edwin