Lifestyle

Catrice vs. Essence oil control papers

8 augustus 2014

Blotting papers, ik heb er nooit zoveel mee gehad. Ik heb geen vette huid, hoogstens af en toe een keer een dag dat mijn huid wat vetter is maar met een beetje extra poeder kom ik de dag dan door zonder te glimmen op plekken waar ik dat niet wil. Tot ik me met de benauwde hitte opeens bedacht dat mijn voorhoofd dan wél ontzettend ging glimmen. En dat blotting papers, of oil control papers zoals Essence en Catrice ze noemen dan misschien wél eens konden helpen. Op naar Kruidvat dus om blotting papers te halen. Maar welke moest ik meenemen, die van Catrice of die van Essence? Ik had geen flauw idee en nam ze beide mee, zodat ik ze vandaag hier voor jullie kan vergelijken. Welk product vind ik het beste, de All About Matt! Oil Control Paper van Essence of Catrice’s Mattifying Oil Control Paper?

catrice-vs-essence-oil-control-papers-0154

Dit zijn ze, de Oil Control Papers van Essence en Catrice. Voor die van Essence betaalde ik € 1,99 en voor die van Catrice € 2,89. Echter, gaat die van Catrice helaas uit het assortiment (en kreeg ik 50% korting) maar daar komt een vernieuwde variant (All Matt Anti-Shine Paper) voor terug, die er qua verpakking vrijwel identiek uitziet. Als ik het zo zie, denk ik dat vooral de naam is veranderd. Zeker weten doe ik het natuurlijk niet en gezien je momenteel 50% korting krijgt op de producten die uit het assortiment gaan zou ik zeggen; sla je slag!

catrice-vs-essence-oil-control-papers-0166

Beide verpakkingen bevatten 50 stuks, bij Essence staat het op de verpakking en bij Catrice moest ik dit op de site opzoeken. De verpakking van Catrice is wel een stuk degelijker en steviger. Die van Essence zitten in een kartonnen doosje waar je de zijkant uitschuift en eerlijk gezegd denk ik dat dat doosje er na twee weken in mijn handtas behoorlijk gehavend uit zal zien. Maar goed, de Oil control papers van Essence zijn dan ook bijna een euro goedkoper.

catrice-vs-essence-oil-control-papers-0157

Zowel Catrice als Essence heeft een handig systeem waarbij er een nieuw papiertje deels tevoorschijn komt als je er een uit haalt. Ideaal, zo kun je er altijd bij. Maar dan het allerbelangrijkste, hoe werken de oil control papers? Beide papiertjes zijn even groot, die van Essence hebben een opdrukje en die van Catrice zijn mat. De papiertjes van Catrice voelen fijner aan, die zijn iets matter en steviger en van te voren had ik dan ook het idee dat deze meer/beter olie op zouden nemen. Op mijn gezicht bleek dit ook het geval. Op de linkerhelft van mijn gezicht gebruikte ik de Mattifying Oil Control Paper van Catrice en op de rechterhelft de Essence All About Matt! Oil Control Paper. Ik kreeg het helaas niet goed op camera vastgelegd, maar het papiertje van Catrice had duidelijk meer olie en vettigheid opgenomen.

catrice-vs-essence-oil-control-papers-0175

Als een soort ultieme test vette ik een bordje in met een dun laagje olijfolie. Hierop legde ik van beide merken een papiertje en wat bleek; binnen enkele seconden had de Mattifying Oil Control Paper van Catrice zich bijna helemaal volgezogen met vet, hier en daar zat nog wat wit maar het papiertje was bijna doorzichtig geworden. De Essence All About Matt! Oil Control Paper zoog zich ook vol met vet, maar dit ging een stuk langzamer en er werd ook minder vet opgezogen. Waar het papiertje van Catrice binnen een minuut helemaal vol zat was dit bij die van Essence niet het geval.

catrice-vs-essence-oil-control-papers-0179

Hierboven zie je goed, dat na even lang op het bordje te hebben gelegen, het papier van Catrice vrijwel helemaal doorzichtig is geworden, alleen bij de vouw in het midden zit nog wat wit. Het papiertje van Essence heeft nog veel meer plekken waar het nog geen olie op heeft genomen.

catrice-vs-essence-oil-control-papers-0161

Catrice Mattifying Oil Control Paper vs. Essence All About Matt! Oil Control Paper – Conclusie

Beide producten doen hun werk. Echter, doen de papers van Catrice hun werk beter dan die van Essence. Ze nemen meer vet op en de papiertjes voelen prettiger aan. Omdat ook de verpakking van Catrice een stuk steviger is, zijn de Mattifying Oil Control Papers van Catrice voor mij de absolute winnaar. Ik zou zeggen ren naar de winkel en haal hem nu met 50% korting voor maar € 1,45 of haal straks de vernieuwde variant (dat ga ik zeker doen als deze bijna op is).

Catrice en Essence Oil Control Paper – Prijs en verkrijgbaarheid
Beide producten zijn bij Kruidvat te koop. De Essence All About Matt! Oil Control Paper is ook online verkrijgbaar en kost € 1,99 voor 50 stuks. Catrice Mattifiying Oil Control Paper kost € 2,89 voor 50 stuks. Deze gaan helaas uit het assortiment (daarom zijn ze momenteel te vinden voor € 1,145) maar worden vervangen door de All Matt Anti-Shine Paper.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Elyssa 12/10/14 op 14:25

  Zijn ze ook in België te koop? Of eventueel online?

 • Anouk 12/08/14 op 22:33

  Ik ben hier heel benieuwd naar! Ik heb nog nooit van zulke blotting papers geprobeerd.

 • teddy 10/08/14 op 19:57

  Ik heb de variant van catrice ook, gelukkig komt er een nieuwe!

 • Sylvana 09/08/14 op 11:06

  Ik gebruik nu die van de Essence, maar door deze review wil ik zeker die van Catrice gaan proberen als de mijne op zijn! Fijn artikel heb je geschreven :).

 • Manon 08/08/14 op 07:50

  Ik was hier al heel erg benieuwd naar. Super fijne review! Ik denk dat ik voor Catrice ga!