Interieur

Ons zelfgemaakte steigerhouten bed

9 oktober 2015
Steigerhouten bed

Herinneren jullie je de slaapkamer-inspiratiepost nog die ik een paar maanden geleden schreef? Ik citeer “Over de slaapkamer waren we het al snel eens; het moet een rustige ruimte worden. Lichte kleuren, niet teveel meubels. Een beetje minimalistische invloeden. Een bed, nachtkastjes, kast en eventueel een stoel maar veel meer hoeft er niet in.” Ik was er op dat moment écht van overtuigd dat de slaapkamer grijs met wit zou worden. Met eventueel hier en daar een houten detail. En dat was ik ook echt van plan. Het idee was om het oude bedframe van mijn vriend op te schuren en wit te schilderen en mijn oude, witte nachtkastjes er naast te zetten.

Uiteindelijk werd onze slaapkamer héél anders dan wat ik toen in mijn hoofd had. Want wat kan er veel veranderen in een paar maanden tijd. Van een idee met veel wit, gingen we naar een slaapkamer met robuuste, industriële meubels met veel hout en ijzeren accenten. Die grijze muur bleef wel, en je ziet nog wel wat van mijn oorspronkelijke inspiratiebord terug, maar dat is meer op detailniveau. Wat er veranderde? We werden verliefd op een paar stoere, robuuste meubels voor beneden. En daarop geïnspireerd ging vriendlief zelf aan de slag voor onze slaapkamer. Oude steigerplanken werden op maat gemaakt, talloze malen geschuurd zodat ze glad werden en in de vernis gezet. Oud ijzer werd schoon en op maat gemaakt, in de juiste hoeken gebogen, eventueel gelast en geschuurd en in de lak gezet. Grote schroeven werden ook schoongemaakt en in de lak gezet en uiteindelijk kwam uit al dat harde werken een heel erg tof steigerhouten bed. Een industrieel bed van steigerhout, wat ik vandaag met heel veel trots met jullie deel (net als de rest van onze slaapkamer).

Zelfgemaakt robuust bed met ijzer

Ik ben zo blij met ons industriële bed! Het is heel anders dan wat ik eerst in gedachte had, maar ik ben zo blij dat we uiteindelijk hiervoor hebben gekozen. De muur achter ons bed is grijs, de rest van de muren zijn gebroken wit waardoor de kamer nog steeds erg licht is. Ik vind het bed zo ontzettend gaaf geworden. Daarnaast is het ook een super fijn en degelijk bed, echt niet dat je een piepje hoort als je je omdraait! Het bed staat vrij hoog op zijn poten, waardoor de instap echt perfect is.

Bij een nieuw huis en een nieuwe slaapkamer hoort ook nieuw beddengoed, tenminste dat vind ik! Tijdens het boodschappen doen liep ik tegen een leuke dekbed overtrek aan en mijn deken is nog redelijk nieuw. Maar mijn kussens, die waren nodig aan vervanging toe. Dat waren meer een soort losse plukjes dan kussen. Goed, ze komen dan ook nog uit de tijd dat ik in een eenpersoonsbed sliep. Nodig aan vervanging toe dus. Het aanbod van Totaalbed om een aantal producten uit hun webshop uit te zoeken, was dan ook een welkom aanbod en kon eigenlijk op geen beter moment komen. Speciaal voor onze nieuwe slaapkamer bestelde ik twee synthetische kussens. De kussens zijn anti-allergisch en ik vind ze echt top. Ik wordt niet met een verstopte neus wakker en slaap er heerlijk op. Ze zijn redelijk dik, maar na een week of twee erop slapen worden ze wel ietsjes platter. Ik houd van dikke kussens, dus voor mij zijn ze perfect. Vriendlief heeft zijn kussen het liefst zo plat mogelijk en vindt ze om op te slapen iets te dik.

steigerhouten bed met satijnen hoeslaken

Daarnaast zocht ik ook een satijnen hoeslaken uit. Die is echt heerlijk zacht. Nadat ik daar een paar nachten op had geslapen was ik om en kocht ik ook voor de kussens satijnen slopen (die natuurlijk om de kussens zitten waar ik op slaap, sssst!).

Steigerhouten nachtkastje met metalen bak

Naast een bed maakte vriendlief ook twee bijpassende nachtkastjes. De nachtkastjes zijn gemaakt van hetzelfde hout als het bed en ook helemaal glad geschuurd en daarna voorzien van een aantal lagen vernis, zodat ze goed beschermd zijn tegen eventueel vocht. De lades van het nachtkastje zijn gemaakt van een oude ijzeren bak.

Steigerhouten nachtkastje met metalen bak

Detail ijzerenbak Philips nachtkastje

Steigerhouten bed

Op het hoofdeinde zit aan beiden kanten een nachtlampje, welke gewoon van IKEA komt. De lamp aan het plafond komt van Action. Die hadden we drie gekocht, met het idee er drie boven onze eettafel te hangen. Echter, op die plek hebben we maar twee lichtpunten. Tijdens het klussen hingen we er twee op, zodat we vast licht hadden en dan zouden we later de lichtpunten verleggen. De overgebleven lamp hingen we op in de slaapkamer, zodat we daar ook vast licht hadden. Uiteindelijk vonden we twee lampen veel leuker staan boven de eettafel en zo bleef de derde lamp, die qua stijl ook perfect past, in onze slaapkamer hangen.

Industrieel nachtlampje

Ik heb trouwens nog steeds het idee om in plaats van de nachtlampjes op het hoofdeinde boven de nachtkastje twee lampen op te hangen. Twee industriële draadlampen, welke met een katrol aan het plafond hangen. Die lampen hebben we ook al, alleen die hingen we tijdens het klussen op in de woonkamer omdat we daar nog geen andere lampen voor hadden en die vinden we daar ook wel weer erg leuk hangen.. het is wat met de lampen bij ons in huis! Maar voor het zover is moet ik eerst twee mooie (gebruikte) katrollen zien te vinden, die niet te groot en niet te klein zijn. Dus wie weet dat er in de toekomst andere lampen komen. We moeten natuurlijk wel wat te wensen blijven houden.

Industriele lamp en inloopkast

Langs de slaapkamerdeur zit nog een deur, de deur van de inloopkast van mijn vriend. Ja, de inloopkast van mijn vriend. We hebben namelijk nóg een inloopkast. Wat een luxe, twee inloopkasten. Nog meer luxe als ik jullie vertel dat mijn inloopkast nog net een slagje groter is. En heel toevallig: mijn vriend slaapt al jaren rechts van mij. De kleine kast bevindt zich aan de rechterzijde en de grote kast (mijn kast!) aan de linkerzijde. Perfect dus.

TV, lamp en schoenenrek

Aan de muur tegenover ons bed hangt de TV en daarnaast is nog een deur. En achter die deur bevindt mijn inloopkast zich!

Details ijzeren poten industrieel bed

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Nicky 01/03/16 op 19:51

  De nachtkastjes vind ik geweldig! Waar heb je die mooie kratjes vandaan?

 • Jennifer 30/11/15 op 20:09

  Wauw supergaaf!

 • Sheila 31/10/15 op 02:01

  Wow…. heeel gaaf. Geweldig als je dat zelf kan maken.

 • Linda 27/10/15 op 23:29

  Wauw, echt heel erg gaaf! Dit ga ik onthouden, ik wil ook zo’n bed!

 • sammie 21/10/15 op 10:43

  Geweldige slaapkamer, je vriend heeft het ontzettend gaaf gemaakt! Ben verliefd op jullie nachtkastjes 🙂

 • Amber 15/10/15 op 20:13

  Wow, echt heel gaaf en knap! Fijn zo’n handige vriend 😀

 • Arlette 10/10/15 op 21:07

  Heel gaaf!

 • Lieke 10/10/15 op 09:23

  Het ziet er super mooi uit.
  Ik kom alles snel in het echt bekijken!