Interieur

Drie manieren om kaarsglazen her te gebruiken

7 juni 2012

Soms komen je kaarsen in mooie glazen en zou het zonde zijn om deze niet te her gebruiken. In deze post ga ik je drie manieren laten zien om je kaarsglas her te gebruiken! Klaar voor een kleine DIY?

Three ways to re-use candle glasses

Zoals je kunt zien is deze kaars niet helemaal opgebrand, maar de meeste kaarsen doen dat niet. Allereerst moet je het vet uit het glas krijgen. De makkelijkste manier om dit te doen is door hem in de wasbak te zetten en te vullen met heet water. Duw dan een vork of een mes in het kaarsvet en je kunt het er zo uithalen en weggooien. Nu moet je alle kleine stukjes er nog uitkrijgen. Doe dit niet door je glas af te wassen met warm water. Het werkt, maar je wasbak zal daarna een grote puinhoop zijn en geloof me, schoonmaken is niet makkelijk! De beste manier is om het glas weer te vullen met heet water en dit voor een paar minuten te laten staan. Giet het glas leeg (boven je afvoer) en maak het schoon met keukenpapier. Laat het drogen en herhaal dit proces nog een keer, indien nodig.

Three ways to re-use candle glasses

De eerste manier om je oude glas te her gebruiken is door het weer als een kaars te gebruiken maar dan als een waxinelichtjes houder! Je kunt de waxinelichtjes rechtstreeks in het glas doen, maar om het wat leuker te maken (en om het te matchen met de accent kleur van mijn kamer) besloot ik om er gekleurd zand in te doen.

Three ways to re-use candle glasses

Nadat ik dit paarse glas schoon had gemaakt gebruikte ik hem als een kaars met een groot waxinelicht erin. Toen ik de accent kleur van mijn kamer in geel veranderde besloot ik om hem te gebruiken voor mijn make-up kwasten in de badkamer, want de accent kleur van mijn badkamer is paars.

Three ways to re-use candle glasses

De laatste manier is om het glas te gebruiken voor kleine plantjes. Ik heb er een rode en gele cactus in gedaan. Je kunt de aarde zien, maar dat is juist leuk.

DIY en foto’s door mij.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Dorien 09/06/12 op 10:35

    Om je make-up borstels in te steken vind ik het wel een leuk idee! Ik zoek namelijk ook nog naar een potje hiervoor, misschien bij de volgende zoektocht ook eens tussen de kaarsen gaan neuzen 😉

  • Liliane 08/06/12 op 20:56

    Leuk! Ik vind het plantje ook heel schattig omdat je inderdaad de aarde kan zien 😀

  • Saskia 08/06/12 op 08:26

    Zeker leuk! Altijd handig zulke potjes te herbruiken.