Interieur Travel

DIY: Roadtrip memories

19 april 2015

In oktober maakte ik met mijn vriend een geweldige rondreis door Florida. Van die rondreis stelde ik een fotoalbum samen en maakte ik voor onszelf een vakantievideo. Maar ik had ook nog de kaart van de rondreis, waar we gedurende de reis onze route op hebben getekend. En daar wilde ik graag iets mee doen, maar ik wist niet precies wat. Ik besloot het even te laten rusten en ineens had ik het: ik ging er foto’s op doen! En na wat verschillende dingen uitgeprobeerd te hebben, is dit het uiteindelijke resultaat geworden.

diy-roadtrip-memories-4

De kaart met foto’s hangt nu in een mooie lijst boven mijn bed. Iedere dag kijk ik er tegen aan en geniet ik weer ontzettend van de mooie herinneringen die we tijdens deze reis gemaakt hebben. Eerlijk is eerlijk: ik zou de lijst liever iets lager hebben hangen omdat dat mooier is met de rest van mijn inrichting, maar deze schroef zat er al (er hingen eerst andere lijstjes boven mijn bed) en met de gedachte dat ik over een paar maanden ga verhuizen vind ik het zonde van de moeite. Ik heb namelijk ontzettende rotmuren, waar geen spijker in te krijgen is en waar gaten alleen met een klopboor in te krijgen zijn. Zonde dus van het extra gat en alle moeite voor die paar maanden.

diy-roadtrip-memories-3

Mijn eerste idee was om de kaart op een prikbord te doen en de foto’s met mooie prikkertjes op de kaart te prikken. Ik printte diverse foto’s uit en legde ze op de kaart. De foto’s die ik uitprintte variëren in maat van 7 centimeter breed, tot 3 centimeter breed.  Omdat ik er pas prikkertjes in wilde doen als ik het zeker wist, besloot ik de foto’s eerst met fotostickers van de Action vast te plakken. Een goede keuze, want ik vond het op het prikbord toch iets te rommelig worden én na een paar dagen heb ik nog wat geschoven met de foto’s. Nu het geen prikbord ging worden, moest ik iets anders verzinnen. Toeval of niet: bij mijn moeder op zolder stond nog een oude lijst van mij die precies dezelfde maat als de kaart bleek te zijn! En ook nog eens zilver, dus passend bij mijn inrichting.

Ik ben ontzettend blij met deze herinnering. Enkele foto’s kiezen om af te laten drukken kan ik echt niet, daarvoor hebben we teveel gezien. Op deze manier krijg je meteen een beeld van de hoogtepunten en kunnen we ook makkelijk terugzien wat waar was. En stiekem heb ik nog veel meer foto’s uitgeprint en moest ik alsnog keuzes maken! Maar gelukkig hebben we ook nog het fotoalbum, de video en de reisverslagen die ik hier postte.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Sarah 20/04/15 op 23:30

  Wauw. Mooi én origineel! Echt super

 • 4.Balou 20/04/15 op 12:05

  Een onwijs leuk idee! Echt apart om zoiets te maken, heel persoonlijk ook! 🙂

 • Caro 19/04/15 op 22:02

  Wat ziet het er gaaf uit! En wat een leuk idee om met zo’n grote kaart te doen! Ik gebruik vaak mijn kaart op mijn reisdagboek van die vakantie mee te kaften, zodat ik ook zie waar ik geweest ben en hoe het er daar uit zag:)

  • Shanti 21/04/15 op 21:27

   Dat is ook een erg leuk idee! 🙂

 • ninthe 19/04/15 op 17:44

  wo cool

  • Shanti 21/04/15 op 21:26

   Super cool he 🙂

 • Lieke 19/04/15 op 15:56

  Ik blijf hem zo mooi vinden, een toffe tastbare en dierbare herinnering

 • Evelien 19/04/15 op 14:50

  Het is echt super leuk geworden. Mooie tastbare herinnering aan jullie gave reis.

 • Ise 19/04/15 op 12:50

  Súper leuk! Ik ga deze zomer voor het eerst een korte roadtrip maken, kijk er nu al naar uit 🙂

 • Kimberley 19/04/15 op 12:07

  Wauw, wat een gaaf idee! Ziet er ook ontzettend mooi uit, zo. Heb je leuk gedaan!

 • Claudia 19/04/15 op 10:24

  Wat onwijs gaaf. Dit is echt een super idee.

 • Mariëlle 19/04/15 op 09:58

  Inderdaad een super leuk idee en gaaf ook zo’n reis!!