Interieur

Studio-appartement tour: Het balkon

6 augustus 2015

Bij mijn kleine, maar o zo fijne, studio-appartementje hoorde ook een balkon. Een niet heel bijzonder balkon, maar groot genoeg voor een tafel met een paar stoelen. Het balkon bevind zich grotendeels op het noorden, daardoor was het zomers altijd heerlijk koel binnenshuis. Gelukkig scheen de zon in de zomer ‘s avonds wel nog op het balkon, waardoor het een perfect balkonnetje was voor zwoele zomeravonden. Met een paar hele simpele dingen maakte ik er een heel fijn en vooral warm balkonnetje van. Kijk je mee?

Een van de dingen die helaas niet op de foto staat is het riet wat ik tussen de balkonrand door had geweven. Toen ik mijn huisje kreeg was het balkon maar een saaie, koude bedoeling. Een grote betonplaat, koud aan je voeten en een reling met heel veel inkijk, zowel door de (onder-/boven-)buren als vanaf de straat. Een van de eerste dingen die ik dan ook deed was rieten matjes door de spijlen heen weven en rieten matjes op het beton leggen. Helaas heeft het een aantal weken geleden flink gestormd. Zó hard, dat de matjes het begaven en ik duizenden rieten stukjes op mijn balkon had liggen. Omdat ik op dat moment al wist dat ik in juli zou verhuizen, heb ik ze niet meer vervangen. Dus die moet je er maar even bijdenken.

home-tour-het-balkon-0173
Een paar jaar geleden verving ik de rieten matjes op de grond voor kunstgras. Het gras had mijn vader over en dat was zó fijn. Niet meer het koude beton voelen, maar gewoon op mijn blote voeten naar buiten kunnen. Lekker zacht en warm aan de voetjes en het oogt ook een stuk gezelliger dan dat kille beton.

De spiegels komen uit mijn oma’s oude huis, zij had ze niet meer nodig en ik wist er wel een plekje voor. Dit is precies de hoek waar ‘s avonds de zon schijnt, ik heb hier dan ook heel wat avonden met een kussen in mijn rug, op het gras en in het zonnetje van een boek zitten genieten. De spiegel reflecteerde het zonlicht trouwens precies in mijn woning, waardoor ik naast ochtendzonlicht ook avondzonlicht had. De tafel en stoelen stonden vroeger in onze keuken. De kussentjes erop komen van IKEA, die hebben ze echt in allerlei kleuren: ideaal. Het tafelkleed in van C’est La Vie en kocht ik bij Marskramer. Het diensblad op tafel komt bij Wibra vandaan en de bloempotten kreeg ik van mijn vader.

home-tour-het-balkon-0176
Dit leuke ‘tuingereedschap’ kocht ik ooit bij Xenos, net als de aarbeidenslinger. Het is puur voor de sier, net als de nepplanten op mijn balkon. Want waar ik binnen prima echte planten kan houden, krijg ik het voor elkaar om alle buiten planten dood te laten gaan. Dat is ook een talent, zullen we maar zeggen. Hopelijk gaat dat straks met de tuin beter en blijk ik toch enigszins groene vingers te hebben. Na een paar jaar was ik het zó zat, dat ik bij IKEA nepplanten kocht en deze op mijn balkon plaatste. Heerlijk, alleen na een flinke herfststorm (wat ik voor de foto’s eigenlijk even had moeten doen.. oops!) een keer afstoffen en klaar.

home-tour-het-balkon-0178

home-tour-het-balkon-0183

home-tour-het-balkon-0181

home-tour-het-balkon-0179

En dit was mijn kleine balkonnetje alweer! Een prima balkon, maar ik ben blij dat ik straks eindelijk mijn eigen achtertuin heb! Want als ik iets begon te missen het laatste, was het wel een tuin.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Sax and the Pretty 08/08/15 op 11:44

  Gezellig balkonnetje hoor! Zelf heb ik ook zoiets, ach, er valt altijd wel iets van te maken! Het is zo fijn om toch een buiten te hebben! x

  • Shanti 08/08/15 op 16:46

   Precies, dat dus! Maar ook wel heel fijn om straks een eigen tuin te hebben 😀

 • Dina 07/08/15 op 12:52

  Waaaauw de aardbeitjes, zo leuk! <3