Interieur

Home Tour: De gang

17 juli 2015

Afgelopen woensdag heb ik na 4,5 jaar de sleutel van mijn eerste eigen huisje ingeleverd. Ergens had ik verwacht dat het me meer zou doen, maar na ruim 4,5 jaar ben ik heel erg klaar voor de volgende stap. Over vier weken krijgen we de sleutel van ons eigen huis en omdat ik de komende tijd weinig thuis ben, heb ik de huur al een maand eerder opgezegd. Want het is zonde om dan wel huur te betalen. Eigenlijk wonen we dus al een beetje samen, maar volgende week krijgen we de sleutel van ons eigen huis. Voor ik de afgelopen tijd mijn huisje in pakte heb ik de meeste ruimtes op de foto gezet en de komende tijd ga ik die foto’s met jullie delen. Ik heb de afgelopen 4,5 jaar in een studio appartement gewoond, dat wil zeggen dat de woon- en slaapkamer één ruimte zijn, maar dat ik wel een eigen aparte keuken, gang, badkamer en inloopkast had. Vandaag beginnen we bij het begin: de gang.

studio-appartement-gang-0291

Welkom in mijn ontzettend fijne appartementje! Op de deur hing een klein bordje, welke ik ooit bij Wibra kocht. Hieronder zie je was je zag als de deur open ging. De deur rechts is de deur naar de inloopkast, de enige ruimte die ik vergeten ben te fotograferen, stom! Maar stel je voor: een deur vol met schoenen, links twee planken en een hanggedeelte en rechts een twee diepe planken en een hanggedeelte. Vol met schoenen, kleding, sieraden en op de bovenste planken administratie en wat “rommel”.

studio-appartement-gang-0297

Als je vanuit de voordeur naar rechts kijkt zie je de kapstok en een kast. Normaal gesproken staat mijn hamster hier ook, maar omdat ik veel weg was en constant aan het inpakken was deze tijdens het maken van de foto’s al verhuisd naar vriendlief. De kapstok kocht ik bij Gamma, de fietsklok bij Xenos en het katoenplantje bij IKEA. De kater is een souvenir en de mat kocht ik bij H&M. In de mandjes van de kapstok zitten in de zomer bikini’s en in de winter sjaals en handschoenen.

studio-appartement-gang-0295

Dit is de andere kant van de “inkeping” naast mijn voordeur. Het kastje komt nog bij mijn oma vandaan en ik heb altijd het idee gehad om deze te schuren en te schilderen, alleen dit is er nooit van gekomen. In mijn nieuwe huis komt de kast in de kledingkast, dus wie weet dan. Het brievenbakje komt van Leen Bakker en de plank is een super simpele DIY: ik schilderde een tijdschriftenbak wit en bevestigde hem aan de muur. Daarin bewaar ik mijn zonnebrillen. De vaasjes erop kocht ik jaren geleden bij Intratuin ofzo en de verjaardagskalender bij een klein winkeltje in het winkelcentrum om de hoek.

studio-appartement-gang-0300

studio-appartement-gang-0314

studio-appartement-gang-0303

studio-appartement-gang-0324

De eerste deur aan de linkermuur van de gang is de deur naar de badkamer, de tweede deur is die naar de woon-/slaapkamer.  Het schilderij dat tussen de twee deuren hangt komt bij Leen Bakker vandaan, net als de deurstoppers en de letters boven de spiegel. De cupcakes kocht ik ooit met kerst bij Intratruin en de spiegel kocht ik bij Gamma. De vazen die op de grond staan kreeg ik cadeau van vriendlief.

studio-appartement-gang-0285

studio-appartement-gang-0325

Ik wilde in mijn gang graag spotjes, omdat ik maar één lichtpunt had in de toch wat vreemd gevormde gang en ik wel overal licht wilde. Maar leuke, betaalbare spotjes vinden was nog een hele klus! Uiteindelijk vond ik deze bij Leen Bakker (geloof ik) en in mijn nieuwe huis komen ze ook weer gewoon ergens te hangen!

studio-appartement-gang-0317

Op de voordeur hing dit leuke bordje. Ik ben zo iemand die altijd haar brieven vergeet te posten, dus dit was ideaal! Als ik iets had wat per post weg moest deed ik dit tussen de klem en zo kon ik het niet vergeten als ik de deur uit liep.

studio-appartement-gang-0322

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Moveria 05/08/15 op 12:12

  Hoi Shanti, dat ziet eruit als een heerlijk huisje! Jammer dat je eruit gaat, maar jij krijgt er natuurlijk iets veel fijners voor terug, samen met je vriend! Als jullie nog inpaktips nodig hebben voor de verhuizing, kijk dan even op mijn blog. Succes met de verhuizing!

 • Evelien 17/07/15 op 17:18

  Dit was altijd het begin en het eind van gezellige avonden/middagen bij jou 😉

  • Shanti 19/07/15 op 15:23

   Zeker! 😀 Goede herinneringen!

 • Lieke 17/07/15 op 11:05

  Dat je nog weet waar je alles gekocht hebt!
  Ik heb jou kapstok altijd geweldig gevonden.
  Gaat die mee naar t nieuwe huis?

  • Shanti 19/07/15 op 15:24

   Jazeker! Die past qua stijl ontzettend mooi bij de tegeltjes die er in de hallen beneden liggen!

 • Manon 17/07/15 op 08:38

  Wat een mooie gang! <3