Interieur

Studio-appartement tour: De badkamer

27 juli 2015

De badkamer in mijn appartementje is een typische woningbouw-badkamer als je het mij vraagt: witte tegels op de muren, met één rij gekleurde tegels en lelijke tegels op de grond. Een ronde spiegel en wit stenen plankje en een rekje voor je handdoeken. Donker en geen natuurlijk licht. Niet heel aantrekkelijk dus, maar in een huurwoning moet je er het beste van maken met wat je hebt. En de tegels waren tenminste wit en niet geel. De buizen van de verwarming en de verwarming waren wel érg geel, dus die voorzag ik van een laagje wit. Meteen 10 keer frisser, alhoewel ze nog wel wat geel lijken vergeleken bij de koude witte tegels. De lamp aan het plafond verving ik voor een sterkere lamp en ook de lamp die ik op de muur monteerde werd voorzien van een hoge lichtsterkte, voor wat extra licht in de badkamer én zodat ik me er goed op kon maken. De spiegel en het plankje moesten ook plaats maken voor een kastje. Dat zorgde voor meer opbergruimte én het oogde beter. Kijk je mee naar mijn oude badkamertje?

Studio appartement badkamer
Dit is wat je ziet als je in de deur van de badkamer staat. Gewoon een simpele badkamer, met alles wat je nodig hebt. Het kastje, de ‘uittrek’spiegel en de lampen komen van IKEA. De wcborstel en pedaalemmer kocht ik bij Xenos. Het zilveren kastje kocht ik jaren geleden bij IKEA en verfde ik zilver. Hierin bewaarde ik al mijn make-up en haardingen. In het porseleinen potje wat op het kastje staat zitten wattenschijfjes en wattenstaafjes. Op de grond staat een deskorganizer met daarin haartangen. De muurstickers haalde ik ooit bij Xenos.

Studio appartement badkamer

Studio appartement badkamer
Over de douche kan ik niet zo heel veel zeggen, het is gewoon een douche. Een vrij diepe, dus dat was altijd wel erg fijn. Het douchegordijn kocht ik bij Xenos en is van stof. Echt een aanrader, want ander materiaal ging bij mij altijd overal aan plakken, maar bij deze had ik daar geen last van. De douchekop kocht ik ooit bij Lidl voor € 5,00 en dat was echt een topaankoop. Naast een aantal verschillende standen heeft deze namelijk ook een stoomstand! Hierdoor kon ik van de badkamer een soort sauna maken, heerlijk.

Studio appartement badkamer
In de open vakjes van mijn badkamerkast bewaarde ik parfum, kwasten en mijn dagelijkse reinigingsproducten. Ik vind de vakjes zo leuk, want je kunt er echt iets mee “tentoonstellen”.

Studio appartement badkamer
De nepplant achter de wc en die aan het plafond kocht ik bij Action, maar dit bloemetje heeft een leuk verhaal. Een jaar of twee geleden ging ik met vriendlief namelijk naar Park Hilaria, de kermis in Eindhoven. Mijn tweede stapfiets was net gestolen, dus we besloten met de bus heen te gaan en terug te lopen. Vanaf de achteruitgang was het nog zo’n drie kilometer naar mijn huis. Maar voor het zover was hadden we een ontzettend gezellige avond, waarop we weinig kermisattracties en veel barretjes zagen. Bij de horeca-gelegenheden op de kermis stonden bakken met nepplanten. Op de een of andere manier eindigde een van die bloemen in mijn vlecht, waarna ze een plekje in de badkamer kregen. Een blijvende herinnering aan die leuke avond.

Mijn wcrolhouder is van Riviera Maison en kreeg ik van Sinterpapa. Ik ben er echt dol op, ik vind hem zó ontzettend leuk! In mijn nieuwe huis krijgt deze vast en zeker ook een plekje. Ideaal, want naast twee rollen is er ook ruimte voor wat tijdschriften en een doosje met maandelijkse benodigdheden.

Studio appartement badkamer

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Monique | WritingMonique 29/07/15 op 10:53

  Wat leuk om te zien! Ik vind het wcrollenrek echt ontzettend leuk zo met die tijdschriften!

 • Manon 28/07/15 op 18:06

  Leuke badkamer! Een wc rolhouder is echt handig, heb ik ook hahaha

 • Evelien 28/07/15 op 17:40

  Die wcrolhouder is echt handig en ziet er nog eens leuk uit én dat voor een wcrolhouder. Dan doe je toch wel iets goed als je wcrollenhouderontwerper (leuk woord voor galgje) bent ;-). Oké, genoeg, je snapt mijn punt, haha.

  • Shanti 28/07/15 op 18:22

   Hahahahahahaha

 • Lieke 28/07/15 op 15:06

  Als je het wc-rollen rek niet had meegenomen naar jullie nieuwe huis dan had ik je echt wat gedaan hihi. 😉