Interieur

Drie super simpele DIY kerstdecoraties

13 december 2015

Stiekem stond de kerstboom hier eind november al, maar nu Sinterklaas sinds vorige week het land uit is kan ik écht ongegeneerd los gaan met kerstdecoraties. Geen gekke gezichten meer, geen opmerkingen over vloeken in de kerk of dat het niet mag voor 6 december. Niet dat ik me daar iets van aantrok, want als ik de moeite ga doen een grote kerstboom (hij is 2m60!) op te zetten, dan wil ik er ook lang van kunnen genieten! Sowieso is dit een van mijn favoriete tijden van het jaar. Ik houd echt van de ontzettend gezellige sfeer die alle decoraties met zich mee brengen. Alhoewel ik in januari altijd blij ben als mijn huis weer heerlijk is opgeruimd, vind ik het in december heerlijk om lekker kneuterig bezig te zijn met alle decoraties. Enne, die kerstballen, slingers en lampjes kun je voor veel meer gebruiken dan voor in de boom. In deze post laat ik je een aantal verschillende ideeën zien. Kijk je mee naar deze super simpele maar o zo leuke DIY kerstdecoraties:
“DIY” #1: Kerstballen in een vaas
DIY #2: Kerstkaarsenplateau
DIY #3: Kersttakken voor op tafel

“DIY” #1: Kerstballen in een vaas

Simpele DIY kerstdecoratie: ballen in een vaas

Wat heb je nodig?
Een vaas
Kerstballen in verschillende groottes

Simpele DIY kerstdecoratie: ballen in een vaas

Deze decoratie is zó simpel dat ik het eigenlijk niet eens een DIY durf te noemen. Van mijn zusje kreeg ik deze ontzettend leuke kerstballen, welke qua kleuren echt perfect op mijn kantoor passen. Dus dat is waar ze nu staan, op mijn bureau zodat ik er iedere avond, als ik aan het werk ben van, kan genieten! Het enige wat je nodig hebt is een grote vaas en kerstdecoraties naar keuze. Ik gebruikte ballen, maar je kunt ook andere decoraties gebruiken. De gene die mijn blog al een aantal jaar volgen kunnen zich onderstaande variant misschien nog wel herinneren?

DIY Kerstvaas

DIY #2: Kerstkaarsenplateau

DIY Kerstkaarsenplateau

Wat heb je nodig?
Een plateau of dienblad
Waxinelichthouders
Slinger
Kleine kerstballetjes in verschillende vormen
Dennenappels
Kleine houten decoraties

DIy kerst kaarsen plateau

Het eerste wat ik heb gedaan is de bodem van het plateau bedekken met de slinger. Vervolgens heb ik hier de waxinelichthouders ingeplaatst en deze gepositioneerd. Ik vond het leuk om verschillende soorten te gebruiken en om ze niet in een rechte lijn te plaatsen. Nu is het tijd om de overige decoraties toe te voegen en dit is gewoon een kwestie van uitproberen en veranderen, net zo lang tot je tevreden bent. Nu hoef je alleen nog maar de kaarsjes aan te doen en klaar is je kerstkaarsenplateau!

DIy kerst kaarsen plateau

DIy kerst kaarsen plateau

Het plateau staat op onze eettafel en iedere keer als ik het zie, word ik weer blij. Je kunt op deze manier natuurlijk nog veel meer plateaus maken en ik besloot dan ook om het vierkante kaarsenplateau op de eettafel ook in kerstsferen te brengen. Andere kaarsenhouders erop, heel veel dennenappels, grote kerstballen, kleine kerstdecoraties en klaar. Super simpel en leuk en je kunt er heel veel verschillende kanten mee op.

Kaarsenplateau in kerststijl

Kaarsenplateau in kerststijl

Het leuke aan deze DIY is dat je gewoon kunt werken met de dingen die je al in huis hebt. Zo had ik nog wat blauwe en witte balletjes liggen, die perfect bij een sneeuwpopje paste die er lagen. Kaarsjes erbij, slinger erbij en klaar.

easy-christmas-diy-decorations-7

DIY #3: Kersttakken voor op tafel

DIY kersttakken met lichtjes

Wat heb je nodig?
Takken
Lampjes
Slingers
Kleine kerstballen
Andere kleine kerstdecoraties
Ijzer o.i.d. om de decoraties en ballen mee te bevestigen
Eventueel touw

DIY kersttakken met lichtjes
De takken die ik heb gebruikt kocht ik voor € 1,79 bij Action. Super makkelijk, want deze zijn al samengebonden en geverfd. Door de grijze kleur vind ik ze iets mooier voor de ruimte waarin ik ze wilde gebruiken. Mijn kantoor is namelijk qua meubels iets strakker dan de rest van de meubels in huis, waardoor echte takken al snel te natuurlijk zouden worden. Zelf takken verven kan natuurlijk ook, alleen dat vind ik zo’n geklieder. Vandaar dat ik koos voor deze takken, maar je kunt natuurlijk ook uit je eigen achter tuin of het bos een aantal takken halen (die al op de grond liggen!) en deze samen binden. Het eerste wat ik heb gedaan is de lichtjes door de takken heen vlechten. Ik kocht ledlichtjes met een batterij bij Action, maar je kunt natuurlijk ook lichtjes gebruiken met een stekker.

DIY kersttakken met lichtjes

Vervolgens heb ik een van de slingers door de taken heen gevlochten. Het doosje van de batterij verstop ik gewoon onder de takken, door de slingers zie je er niets van. Uiteindelijk gebruikte ik maar een slinger, je kunt er natuurlijk ook meerdere gebruiken. Dan is het alleen nog een kwestie van de verschillende decoraties op en tussen de takken verdelen en bevestigen. Verdeel eerst de decoraties over de takken en kijk of je nog wat wilt verplaatsen voor je ze gaat bevestigen. Eerlijk, dit was een lastig karweitje dan ik had verwacht. Ik had het idee om de ballen e.d. met de kerstbalhaakjes (die ik wilde verbuigen) te bevestigen, maar dit lukte echt niet. Uiteindelijk heb ik ijzerdraadjes gebruikt en sommige decoraties gewoon tussen de takken geklemd. Ik was even bang dat niet alles zou blijven zitten op deze manier, maar ik kan de takken gewoon optillen en ermee rond lopen zonder iets te verliezen.

DIY kersttakken

DIY Kerststuk

Vraag: Is jouw huis al in kerstsferen?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Teddy 28/12/15 op 18:06

    Wat een leuke ideetjes!