Interieur

DIY: Ladekastje met behang

26 oktober 2014

Deze Do It Yourself staat echt al maanden voor jullie klaar, maar op de een of andere manier kwam het er steeds niet van om foto’s te maken van het eindresultaat. Maar dit heb ik eindelijk gedaan en vandaag laat ik jullie zien hoe ik een simpel, saai ladekastje omtoverde tot een pronkstuk op mijn bureau.

DIY ladekastje met behang before

Dit is hoe mijn bureau er eerst uitzag. Niks mis mee, alleen mijn computer stond eigenlijk te laag. Als ik er langer dan een uur achter zat had ik last mijn mijn rug. Ik heb een tijdje mijn bureau wat hoger gehad (ik heb van die handige poten waarmee je hem op verschillende hoogtes kan zetten) maar dat was ook niet ideaal. Op de hoogste stand stond hij toch wat minder stevig en doordat ik schuine poten heb zat er ineens 5 centimeter ruimte tussen mijn bureablad en de muur. Waardoor werkelijk alles erachter viel. Omdat ik eigenlijk op mijn bureau iets te weinig opbergruimte had lag mijn bureau ook vaak vol met papieren en andere kantoorspullen. Niet heel ideaal dus. Ineens bedacht ik me dat ik in mijn kledingkast, op de bovenste plank (die ik als opbergplek gebruikte) nog een standaard ladekastje van IKEA had liggen.

DIY ladekastje met behang
Dit is het kastje. Toen ik nog thuis woonde stond deze op mijn grote ladekast, onder mijn spiegel, met mijn make-up spulletjes erin. Nu heb ik die echter in een kastje in de badkamer en het ladekastje werd niet meer gebruikt. Maar dit kastje was eigenlijk de perfecte hoogte voor mijn computer én ik had meer opbergruimte. Alleen was het ook gewoon een saai en lelijk kastje. Tijd om daar iets aan te doen dus!

ladekastje met behangklaar

De buitenkant van het kastje schilderde ik wit. In eerste instantie wilde ik ook de lades wit schilderenen, maar ik was ‘s middags net met restjes behang bezig geweest en had nog aardig wat over. In mijn woonkamer heb ik op een muur een behang zitten, de rest van de muren is wit. Het leek mij leuk om dit behang bij mijn bureau terug te laten komen en daarom besloot ik de voorkant van de lades met behang te bekleden. Het was even puzzelen om de print op beide lades door te laten lopen, maar verder was het heel simpel.

1. Haal van beide lades de ijzeren houdertjes.
2. Schuur de lades en ontvet zet
3. Zet de lade op het behang en teken rondom 1 centimeter extra af.
4. Houd het behang voor de lade en knip alle hoeken in, zodat het behang aan de voorkant netjes valt.
5. Als beide laden goed zijn kun je gaan plakken. Ik gebruikte hiervoor alles lijm.
6. Laat ze even drogen en schuif de lades weer in het kastje.

Omdat mijn behang vrij dik is paste de laadjes niet meer volledig in het kastje, maar ik vind dit eigenlijk wel een leuk effect! Hieronder zien jullie het eindresultaat.

DIY ladekastje met behang resultaat

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Esra 01/11/14 op 04:12

  Wat een leuk idee, het is heel mooi geworden! X

 • beautybloglaura 31/10/14 op 00:06

  Dit is echt super goed en leuk gevonden! xx

 • Claudia 28/10/14 op 22:08

  Het staat echt leuk. En wat een leuke DIY.

 • Renee 26/10/14 op 13:29

  Wat een mega tof en mooi idee. Maakt het meteen tien keer leuker!