Lunch Recipes

Tuna Melt

30 juli 2012

Ik ben dol op tonijn. Ik vind het heerlijk om met pasta te eten of om er een salade mee te maken. Maar ik eet het niet echt met brood. Tot ik tuna melt zag staan op het menu van een klein café. Het was heerlijk en zo makkelijk om thuis te doen.

Ingredienten voor 1 tuna melt
1 snee bruin brood
1/2 blik tonijn in olie
3 grote plakken kaas

Verwarm je oven op 180 graden. Doe op het brood de hoeveelheid tonijn die je wilt (ik gebruik een half blikje want ik hou ervan als er veel tonijn op mijn brood zit) en bedek het met de plakken kaas. Zet het brood in het midden van de oven voor ongeveer 10 minuten, of totdat de kaas helemaal gesmolten is. Eet smakelijk.

Ps. Ik had er iets teveel kaas op gedaan, mijn hele oven zat onder de kaas de eerste keer! Als je er voor zorgt de de plakken kaas net iets kleiner zijn dan het brood zal dit niet gebeuren.

Hoe maak je tuna melt lactosevrij: Gebruik kaas zonder lactose, bijvoorbeeld Hollandse kaas die minstens 17 weken gerijpt heeft (altijd de ingrediënten checken) of lactosevrije kaas van Minus L.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Ilse 31/07/12 op 00:10

  Tonijn vind ik te veel smaken naar hoe vis ruikt (heel stom, maar ik vind het echt zo haha). Maar als je een stukje aluminiumfolie op de bodem van de oven legt maakt het niets uit dat er kaas op valt!

  • Shanti 31/07/12 op 12:26

   Haha, ik heb dat met hele zoute vis. Die vind ik naar zee smaken;-) Bijvoorbeeld oesters,heerlijk maar wel met een goede saus/marinade erbij! En aluminiumfolie is inderdaad een goed idee, ik heb alleen een combi en dan mag dat niet! Maar heb nu een siliconenbakmatje 😀

 • Lyanne 30/07/12 op 17:22

  Ik ben ook niet zo van de vis. Al ziet dit er wel lekker uit!

 • Danielle 30/07/12 op 16:55

  Dit sla ik even over, ik eet niets wat uit de zee komt 😉