Lunch Recipes Soep

Snelle en simpele gazpacho

15 april 2015

Nu het buiten steeds warmer wordt krijg ik weer trek in bepaalde dingen. Van die, in mijn ogen, typische lekker weer dingen: water met fruit, frisse salades en heerlijke, koude gazpacho. Gazpacho is super simpel om te maken, eigenlijk nog simpeler dan soep! Je kunt het op 101 verschillende manieren maken, maar tussen het leren voor mijn tentamens door (ik heb er vandaag twee.. beide heel veel stof en morgen het allergrootste tentamen.. yikes!) maakte ik een super simpele en snelle, maar o zo heerlijke gazpacho. Als je zorgt dat de ingrediënten al koud zijn kun je deze gazpacho binnen vijf minuten opdienen, maar het allerlekkerste is hij als hij nog even de koelkast in gaat.

snelle-simpele-gazpacho-1

Ingrediënten gazpacho

Voor 2 kommen
1 rode paprika
3 tomaten
1 ui
70gr tomatenpuree
200ml water
Extra vierge olijfolie
Peper en zout
Knoflook (geperst, of in poedervorm)
Verse rozemarijn (of een andere kruiden naar smaak)

Snijdt de tomaten, ui en paprika in stukken en doe deze in een blender. Begin met de tomaten, voeg vervolgens de ui en vervolgens de paprika toe. Als het blenden lastig gaat kun je vast wat van het water toevoegen. Als je een gladde massa hebt kun je de tomatenpuree en het water toevoegen. Nogmaals goed blenden. Nu is het tijd om kruiden en olie toe te voegen: voeg wat (verse) peper en zout toe, wat knoflook en wat verse rozemarijn. Doe er een scheutje olijfolie bij en blend voor 30 seconden en proef de gazpacho. Voeg nu naar smaak nog extra kruiden toe. Als de gazpacho naar jouw mening op smaak is,is het tijd om hem te koelen. Hoe kouder, hoe beter. Serveer de gazpacho met wat brood.

Hoe maak je gazpacho lactosevrij? Dit recept is lactosevrij. Als je er brood bij serveert, controleer dan goed de ingrediënten van het brood.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Caro 16/04/15 op 08:54

  Ohh wat klinkt dat lekker! Sowieso nu het warmer wordt, dan zo’n heerlijk koude gazpacho

 • 4.Balou 16/04/15 op 07:47

  Ik ben dol op gazpacho en vooral als het zo’n warm weer is. Jammie! =)

 • Amy 15/04/15 op 20:33

  Dit recept vraagt erom een keer gemaakt te worden door mij.. die niet kan koken 😉 Maar ik krijg op slag zin om dit te gaan maken door het mooie weer, lekker!

 • Lizzy 15/04/15 op 18:24

  Oh jum, wat ziet dit er goed uit! Ik wil het gelijk gaan proeven haha! 🙂

 • Evelien 15/04/15 op 15:02

  Lekker weer eten, heerlijk! Vooral salades en veel fruit. Gazpacho vind ik dan weer echt niet lekker, maar geniet er van en succes met de de laatste loodjes.

 • Dina 15/04/15 op 12:08

  Met dit mooiere weer heb ik ook zin in heel ander eten, lichter eten.