Recipes Soep

Courgettesoep

22 december 2013
Courgettesoep

Het moge inmiddels duidelijk zijn, soep is toch wel een van mijn favorieten gerechten in de koudere maanden. Zeker als ik alleen eet vind ik het heerlijk (en makkelijk) om verse soep te maken. Het is geloof ik inmiddels ook geen geheim meer dat courgette een van mijn favoriete groenten is, dus het was een kwestie van tijd voor ik h het recept van courgettesoep uit zou schrijven. Bij deze deel ik dan ook graag het recept voor een heerlijke, snelle en lactosevrije courgettesoep.
courgettesoep

Ingrediënten courgettesoep

Als voorgerecht voor 4 personen of als hoofdgerecht voor 2 personen
2 courgettes
1000ml kippenbouillon (of groentebouillon)
1 grote ui
80gr (natuurlijke) boter
Gebakken spekjes
Peper en zout

Verhit in een pan, waar tenminste 1 liter vocht in past, de boter en fruit de ui. Ondertussen snijd je de courgettes in blokjes (niet te groot, maar klein hoeft ook niet). Als de ui glazig is voeg je de courgette toe aan de pan, bak dit voor ongeveer drie minuten op middelhoog vuur. Vergeet niet regelmatig te roeren. Schenk 800ml van de bouillon erbij, breng aan de kook en laat je soep voor tien minuten koken. Haal de pan van het fornuis en pureer de soep met een staafmixer. Je kunt de soep zo glad maken als je zelf wilt. Zet de pan terug op het vuur en voeg de overige bouillon beetje bij beetje toe, tot je vindt dat de soep de juiste dikte heeft. Proef de soep en voeg naar smaak peper en zout toe. Houd er rekening mee dat je de soep nog gaat garneren met gebakken spekjes en dat deze ook zout zijn. Roer de soep nog een laatste maal door en verdeel hem over de kommen, garneer de soep met een flinke hand gebakken spekjes. Eet smakelijk!

Mocht je nou geen staafmixer hebben dan kun je de soep ook pureren in een blender. Zorg er wel voor dat je blender tegen warmte kan.

Hoe maak je dit lactosevrij? Als je natuurlijke boter gebruikt (te koop bij Albert Heijn) is de soep lactosevrij.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Lotte 04/01/14 op 21:33

    Wat lekker! Lijkt me erg leuk om te maken en vooral te eten!