Lunch Recipes

Eieren in brood

8 februari 2013
Eggs in bread

Geroosterd brood met eieren is iets wat iedereen wel kent. Makkelijk en snel. Door groentes, ham, spek, kaas, kruiden etc. toe te voegen kun je heel makkelijk variëren. Dit “recept” is een heel normaal gebakken ei met geroosterd brood. Maar dan toch net even anders. In plaats van brood met ei erop heb ik brood met ei erin gemaakt. Het is super simpel en je hebt maar een paar ingedriënten nodig. Ik gebruikte een ronde koekjesvorm, want dat is alles wat ik in huis heb, maar je kunt natuurlijk allerlei vormen gebruiken. Super leuk voor valentijnsdag: gebruik een hartjes voor en maak een romantisch ontbijt op bed.

Eggs in bread

Ingrediënten voor een sneet
Een snee brood
Een ei
Boter (om in te bakken)
Zout
Kruiden naar keus

Zet je pan op middelhoog vuur (niet te warm!) en doe er flink wat boter in, meer dan je normaal zou gebruiken. Terwijl de boter smelt kun je met een koekjesvorm een gat maken in het midden van het brood. Als de boter gesmolten is leg je het brood en het stukje wat je uit het brood hebt gehaald in de pan. In het midden van het brood doe je het ei en voeg naar smaak wat zout toe. Na een minuut of twee kun je het brood met het ei omdraaien. Als het ei eruit begint te lopen leg het brood dan meteen terug en wacht nog even, tot je het als een geheel om kunt draaien. Voeg aan de andere kant wat kruiden naar keus en smaak toe (ik gebruikte rozemarijn, basilicum en oregano) en als je ei gaar is kun je gaan eten. Eet smakelijk.

Eggs in bread

Hoe maak je dit lactosevrij: Zorg dat je brood zonder melk hebt. Het meeste bruinbrood is op soja basis, maar check het even. Bij heel wit brood (bijvoorbeeld tostibrood) kun je er vaak vanuit gaan dat er melk in zit. De boter kun je vervangen door olie, maar je brood wordt dan minder knapperig. Bij de Albert Heijn verkopen ze ongezouten plantaardige boter om in te bakken.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk