Lunch Lunch on the go Salades

Quinoa salade

24 februari 2014

In December deelde ik voor het eerst een lunch on the go. Ik nam me toen voor vaker dit soort lunches met jullie te delen, maar in de donkere dagen bleek het toch lastig om ‘s ochtends mijn lunchbakje te fotograferen (vanwege tijdgebrek en omdat het nog vrij donker was). Inmiddels is het alweer eerder licht en is het mij gelukt om mijn lunchbakje te fotograferen. Een van de meest gebruikte ingrediënten voor mijn lunch is toch wel quinoa. Ik ben er dol op en het vult goed, de rest van de middag heb ik geen honger meer. Quinoa kun je met bijna alles combineren en het is ook heerlijk in een (koude) salade.

Friszoete quinoa saladeVoor deze lunch combineerde ik de quinoa met een handvol spinazie, een blikje zoete maïs, een halve groene appel met citroensap, een aantal cherrytomaatjes, een handvol ongezouten cashewnoten en een flinke hand rozijnen. De quinoa heb ik de avond ervoor gekookt in bouillon, dit geeft net iets meer smaak. Indien ik quinoa als lunch eet gebruik ik 50-75 gram, afhankelijk van wat ik er nog aan toevoeg. Bij deze salade maakte ik geen dressing omdat er al citroensap over de appel zit en ook het vruchtvlees van de cherrytomaatjes vocht bevat. De rozijnen bewaarde ik in het aparte bakje, deze worden anders vrij ‘zompig’ worden omdat ze het vocht van de tomaatjes en appel opzuigen. Op de bodem ligt de quinoa en daarop liggen laag voor laag de andere ingrediënten. Toen het tijd was voor de lunch deed ik de rozijnen erbij, de deksel weer op mijn salade en schudde ik even flink. Daarna was het tijd om te genieten van deze heerlijke vullende lunchsalade.

Friszoete quinoa salade

Friszoete quinoa saladeHet bakje komt trouwens van de HEMA, maar ook bij de Albert Heijn verkopen ze soortgelijke bakjes met bestek en koelelement.

Dit recept is lactosevrij.

Vraag Wat is jouw favoriete lunch on the go? / What is your favorite lunch on the go?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Rowan | R E D R E I D I N G H O O D 24/02/14 op 16:22

  Heerlijk, ik houd van quinoa! Dit ga ik ook eens maken!

  Love,

  Rowan

 • Aurelie 24/02/14 op 16:11

  Die salade ziet er echt heel lekker uit! Ik neem graag wraps mee als lunch on the go.

  • Shanti 24/02/14 op 16:13

   Dat is ook heerlijk als lunch on the go inderdaad 🙂 En makkelijk mee te nemen!