Travel

Roadtrip Florida #4 Golf van Mexico

19 november 2014
Clearwater Beach kaart

Voor de verandering werden we weer lekker op tijd wakker, en na een korte blik op onze digitale kaarten besloten we richting Sanibel Island te rijden. Bij een tankstation kochten we een kaart, want dat leek ons toch wel makkelijk. De weg naar Sanibel Island is echt prachtig en ook het eiland zelf is ontzettend mooi. Helaas viel het strand ons wat tegen. In Miami en op The Keys waren we verwend met een prachtige blauwe zee en alhoewel het strand hier hagelwit was was de zee niet mooi blauw. Wel helder, maar grauw. Wij hadden verwacht dat de zee hier ook blauw zou zijn, mede omdat dit gebied de Golf van Mexico genoemd wordt en in Mexico de zee prachtig blauw is. Desalniettemin was het heerlijk weer en het zeewater was qua temperatuur ook niet verkeerd. Toen we het op het strand gehad hadden besloten we om het eiland weer af te gaan en een tussenstop te maken in Fort Meyers Beach. Onderweg waren we namelijk aardig wat jetskiërs tegengekomen en ik had in een van de toeristenboekjes een kortingscoupon voor Forts Meyers Beach gevonden. Aangezien we hier toch langs reden besloten we om hier te gaan jetskieën.

Sanibel Island

Fort Meyers jetski

Dat was nog even een dingetje, wat iedereen die na 1 januari 1988 geboren is moet volgens de wet in het bezit zijn van een soort vaarbewijs. Dat hadden wij natuurlijk niet, maar niet getreurd voor $ 3 dollar konden we er een halen. We moesten een boekje lezen en daarna een test maken. “Don’t worry, it is super simple, you will pass easily”. Mijn vriend was er echter iets minder zeker van, want alhoewel hij zich prima kan redden in het Engels zou ik zijn Engels omschrijven als het typsiche steenkolenengels. Gelukkig mochten we de test samen maken en na het lezen van het boekje was het tijd voor de test. Hij was inderdaad niet heel lastig, maar als Engels je eerste taal niet is en je misschien niet alles goed hebt begrepen zou het wel lastig kunnen zijn. Uiteindelijk viel de test voor ons heel erg mee en zo scoorden we samen onze eerste Amerikaanse A+. Tijd om de jetski op te gaan dus! En wat was dat ontzettend tof! Na het jetskieën hebben we nog even genoten van het strand (na een half uur wordt jetskieën toch best vermoeiend) en vervolgens liepen we Forts Meyers Beach verder in. We eindigden op een ontzettend leuk terras aan het strand waar we, onder het genot van livemuziek, genoten van heerlijke drankjes en hapjes (én ons voor het eerst moesten legitimeren bij het bestellen van alcohol). Aan het einde van de middag bezochten we nog wat winkeltjes en daarna was het tijd om door te rijden naar Venice, onze slaapbestemming voor die dag. We kwamen in een file op een brug terecht, maar in combinatie met de wolkenvelden zorgde dat wel voor prachtig uitzicht. Na ons in het motel omgekleed en opgefrist te hebben besloten we een stukje te gaan wandelen. In de buurt van het motel zaten diverse simpele eetgelegenheden en zo kon vriendlief ook een keer een biertje drinken. Uiteindelijk deelden we samen een heerlijke pizza en sliep ik voor de verandering niet super vroeg.

Fort Meyers beachtent

File

De volgende ochtend was het bewolkt toen we wakker werden, maar gelukkig was de temperatuur prima. We ontbeten bij Cracker Barrel, dat had een klasgenoot van mij aangeraden en het was inderdaad erg lekker. Maar het leukste vond ik misschien nog wel de ‘old country‘ inrichting én de bijbehorende winkel. Wat hadden ze hier leuke dingen! En al kerstspullen (in de meeste winkels hing vooral Halloween-spul). Ik kon de winkel dan ook niet verlaten zonder een cadeautje voor mijn zusje en een ontzettend leuk peper- en zoutsetje voor kerst. Via de prachtige Sunshine Skyway Bridge reden we naar St. Petersburg, onze eerste bestemming van die dag.

Ontbijten bij Cracker Barrel

Sunshine Skyway Bridge naar St Petersburg

St Petersburg

St. Petersburg is een ontzettend gezellig stadje met mooie gebouwen en nadat we wat gedronken hadden maakten we een wandeling door de stad om vervolgens door te rijden naar John’s Pass. John’s Pass was eigenlijk precies zoals van te voren verwacht en bij Hooters (drie keer raden wiens idee dat was ;-)) dronken we wat. Het enige wat ontbrak waren de dolfijnen: die hebben we helaas niet gespot. Wat wel erg leuk was, was om het ‘gevecht’ tussen alle vogels te zien: er was net een vissersboot binnen en terwijl de vis werd schoon gemaakt vochten ze om de resten. Ze trokken het letterlijk bij elkaar uit de bek. Dit zorgde dan ook voor het nodige vermaak. Dat het ondanks de wolken trouwens goed warm was wist ik trouwens op een typische Shanti-manier te bewijzen: we haalden ijsjes en binnen 1 minuut was mijn waterijs zo ver gesmolten dat mijn hele t-shirt onder het ijs zat, zonder dat ik het door had. Oops. Gelukkig lagen de koffers achter in de auto, dus voor we doorreden naar Clearwater Beach kon ik snel een ander top aan doen.

John's Pass

johnspass

John's Pass vogels

Aangekomen in Clearwater Beach besloten we eerst wat te gaan eten, want echt geluncht hadden we nog niet die dag en onze magen knorden inmiddels behoorlijk. Terwijl we op ons eten wachtten vulde ik de kaart verder in met een stift en besloten we om de volgende dag in Crystal River met manatees te gaan zwemmen. We boekten meteen een hotel voor die avond in Crystal River, want de volgende ochtend moesten we al rond 10 voor 6 aanwezig zijn. Vervolgens was het tijd voor een wandeling over het ontzettend gezellige en bruisende Clearwater Beach. Het was nog steeds bewolkt, maar lekker warm. Eigenlijk was het idee om hier tot na zonsondergang te blijven, omdat er op de pier vanaf een uur voor zonsondergang vanalles te doen was. Maar zoals ik al eerder vertelde stelde dat toch niet zoveel voor als we verwacht hadden en omdat we nog een aardige rit voor de boeg hadden besloten we vlak voor zonsondergang vast door te rijden naar Crystal River, waar we onderweg genoten van een prachtige zonsondergang.

Clearwater Beach kaart

Clearwater Beach Crab

Clearwater Beach

Clearwater Beach Pier

Sunset on the road

Aangekomen in Crystal River frisden we ons op om vervolgens opzoek te gaan naar eten. We besloten op internet reviews op te zoeken en zo eindigden we uiteindelijk bij The Fat Cat. Een echt lokaal eetcafé waar het ontzettend uitgestorven was. Er zaten drie man binnen en we hadden zo onze twijfels, maar wat was het eten ontzettend lekker! Met volle buiken gingen we op tijd naar bed, uitkijkend naar de volgende dag.

Meer Florida Roadtrip blogs

Roadtrip Florida #8 Cape Canaveral
Roadtrip Florida #7 Daytona Beach
Roadtrip Florida #6 Universal Studio’s
Roadtrip Florida #5 Crystal River & Omgeving Orlando
Roadtrip Florida #3 Everglades
Roadtrip Florida #2 The Keys
Roadtrip Florida #1 Miami
The Florida Bucketlist – Wat deed ik wel en niet?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Caro 28/11/14 op 21:06

  Wat een schitterende foto’s! En dat krabbetje, ziet er heel lief uit haha

 • Anna 22/11/14 op 14:03

  Leuke huisjes en mooie foto’s! x

 • jouvence 20/11/14 op 20:18

  wat een gave foto’s ♥
  ik volg je nu via bloglovin’ xx

 • Claudia 20/11/14 op 19:31

  Die foto van die krab is prachtig! Wat heb je te gekke dingen mee gemaakt zeg!

 • Roxanne 20/11/14 op 13:08

  Heerlijk zeg! Ik ben jaloers meid 😛

 • Northflix 20/11/14 op 12:34

  Wat een heerlijk verslag!

 • Marlissa 20/11/14 op 08:57

  Heerlijk om te lezen en te zien! Jullie reis moet echt prachtig geweest zijn

 • rachel 19/11/14 op 23:20

  wat een leuke foto’s zeg! en dat krabje so cute liefs

 • Lieke 19/11/14 op 23:15

  Ik word met elk verslag meer zin om het vliegtuig in te stappen!
  Wat een heerlijke verhalen weer 🙂

  • Shanti 24/11/14 op 19:08

   Hihi, snel wat boeken dan kun je lekker ergens naar uit kijken 😀

 • Anouk 19/11/14 op 20:42

  Wat een mooie foto’s! ziet eruit als een geweldig tijd!

 • Gaia Swanenberg 19/11/14 op 18:36

  wauw! Prachtige foto’s!