Travel

Instadiary: China

30 september 2012
The Wall

Het Instagram Dagboek van deze week gaat helemaal over mijn China trip!

Travel day

We vlogen naar China op dinsdag. In de winkels op Schiphol hadden ze een superschattige vliegende Nijntje. Toen we gingen boarden regende het, maar tegen de tijd dat we opstegen was het weer droog en kon ik wat mooie foto’s van de lucht maken. Ook de zonsondergang was prachtig.

First day

Op woensdagochtend kwamen we aan in China. Het was vrij zonnig en het hotel zorgde voor een leuke schaduw. Na een korte powernap was het tijd voor drankjes en avondeten. Ik had megawallen, maar wat wil je met veel te weinig slaap. Ik had een heerlijke rijstburger met kip, cashew noten en ananas. De volgende dag (donderdag) gingen we op bezoek bij een aantal leveranciers. Een van hem nam ons mee voor een typische Chinese lunch en ik had voor het eerst Peking Eend, heerlijk!

The great wall

Op vrijdag hadden we een dagje vrij en bezochten we de Chinese muur. Echt geweldig. Het was vrij mistig, maar het uitzicht was nog steeds adembenemend. Daarna gingen we naar Tiananmen Square (het Plein van de Hemelse vrede) en de verboden stad). Op het plein wilde wat meisjes met mij op de foto, een zeer aparte ervaring. Ze vonden “you areng sooo beautifulnggg and longggg” met een -ing klank na ieder woord). Daarna gingen we winkelen in The Village en Ya Show en hadden we een snelle maaltijd in downtown Beijing.

The Wall

Hierboven nog wat meer foto’s van mij op de muur. Het leuke van de plek waar wij naar de muur zijn geweest was dat je met een bobslee naar beneden kon, echt heel gaaf! Zaterdag bouwden we de beursstand op en ‘s avonds hadden we een BBQ. Zondag was de eerste beurs dag en ‘s avonds gingen we met een aantal Chinese collega’s eten. We hadden weer Peking Eend en dit keer sneden ze hem aan onze tafel.

China

Op maandag en dinsdag ging het vooral om de beurs. De meeste wc’s in China zijn zoals je hier boven ziet, wat op zich niet zo erg is. Maar met dit soort tegels is het horror: die worden super glad! Ik ontdekte ook een heerlijke kokosdrank in ons hotel waarvan ik er een aantal kocht in de supermarkt om mee naar huis te nemen.

Shopping

Op dinsdag regende het. Na de beurs gingen we nog wat winkelen. Kijk die sticker dan die voor de roltrappen was geplakt! En de taalfouten! Ik kwam ook nog een Nederlandse film tegen met Chinese ondertiteling, haha. De eieren zijn zo genaamde duizend jaren eieren, dit was het enige eten wat ik niet heb geprobeerd want ik werd al misselijk van erna kijken en over na denken.

Back home

Op woensdag was het tijd om weer naar huis te gaan. Maar eerst moesten we uitvogelen hoe we alle dingen die we gekocht hadden in godsnaam mee gingen nemen. Op het vliegveld genoten we nog even van wat Starbucks drankjes: very berry hibiscus en cool lime, heerlijk. Gelukkig hadden we super veel beenruimte op de terugvlucht, echt fijn. En ten slotte: een panda op mijn koelkast thuis!

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Dhini 02/10/12 op 21:25

  Super leuk om te zien

 • Lyanne 01/10/12 op 10:37

  Wat een leuke foto’s! Vooral die wolken! Prachtig!

 • Saskia 30/09/12 op 20:18

  wat een ontzettend leuke foto’s zeg! Die nijntje is ook erg schattig..

 • Kelly 30/09/12 op 17:15

  Wat leuk allemaal.