Photography

Review: Tuinposter

25 maart 2015

Deze post is tot stand gekomen middels een samenwerking

Het is eindelijk officieel lente! En alhoewel dat aan het weer de afgelopen dagen misschien niet echt te merken was, is het wel de perfecte tijd om de tuin lente- en zomerproof te maken. Kun je tenminste meteen naar buiten als het lekker weer is. Het aanbod van CanvasCompany om een tuinposter te bestellen kon ik dan ook niet afslaan. Ik had meteen al een foto in gedachte, een die bij mijn moeder in de tuin prachtig zou staan (ik heb helaas nog geen tuin en de muur op mijn balkon is te klein qua vrije ruimte om iets op te hangen). Ik bestelde snel de poster en enkele dagen later werd er bij mijn moeder een pakketje bezorgd.

tuinposter-op-maat-1
Dit is het eindresultaat. De poster werd in een dikke ronde koker bezorgd en was verder goed verpakt. Klein nadeeltje van de ronde koker: de poster krult op, maar na een uurtje op zijn kop liggen was de poster weer helemaal plat. Bestellen is trouwens net zo makkelijk als bij de foto op hout die ik eerder bestelde. Op de website upload je de foto die je op de poster wilt en door middel van een livepreview zie je meteen het resultaat. Je kunt zelf de uitsnede bepalen (dat deed ik) of het personeel de uitsnede laten bepalen.

tuinposter-op-maat-2
Er zijn verschillende varianten van de tuinposters te bestellen: een los doek, met ringen, met een tunnel, op doek gespannen of met een aluminium frame. Ik ging zelf voor de variant met ringen in de hoeken. Zoals je op de foto hierboven ziet zijn het stevige, doorzichtige ringen en ik vind dit mooier dan ringen om de 30 centimeter (valt meer op) of een tunnelzoom (hangt je poster iets van de achtergrond af). Het formaat van mijn tuinposter is trouwens 90x60cm, een prima formaat voor in de tuin. Je kunt ieder formaat bestellen, naast de standaardmaten is het ook mogelijk om een afwijkende maat te bestellen.

tuinposter-op-maat-3
De tuinposter wordt gedrukt op een stevig zeil, wat echt niet zomaar kapot te krijgen is. En geloof mij: ik moet altijd overal aan friemelen en dat heb ik hier ook aan gedaan, maar het is echt stevig materiaal.

tuinposter-tuin
Inmiddels hangt de tuinposter achter in de tuin. De kleuren zijn echt prachtig en komen goed overeen met de originele foto op mijn computer. Nu is de druivenstruik erboven nog kaal, maar hoe leuk is het als die straks ook weer bladeren en druiven krijgt en het een geheel wordt?

Ik bestelde mijn tuinposter via Tuinposteropmaat.nl. Je hebt al een tuinposter vanaf € 9,95 en op de website staan ontzettend veel leuke voorbeelden, mocht je nog wat inspiratie nodig hebben. Hoe gaaf zijn die hele grote posters, waardoor je je bijna in een Zuid-Europees land waant?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Marleen 26/03/15 op 16:03

  Ik vind het er altijd heel gaaf uitzien, maar ik ben altijd zo bang dat de kleuren snel gaan vervagen.

  • Shanti 29/03/15 op 13:56

   Ik ben ook erg benieuwd hoe de kleuren volhouden! Mijn moeder heeft een aantal jaar een paar goedkope tuinposters van de Action in de tuin gehad en na een jaar of twee werden deze wel doffer qua kleur. Ik denk dat het er ook mee te maken heeft met hoe vaak de zon erop staat etc. Ik zal er iig na de zomer eens een update over schrijven 🙂

 • 4.Balou 26/03/15 op 11:34

  Heel mooi!