Photography

Review: Foto op Hout

20 oktober 2014

Deze post is tot stand gekomen middels een samenwerking

Ik ben dol op foto’s maken, dat is geen geheim! Het is voor mij de ultieme manier om herinneringen vast te leggen (alhoewel erover bloggen ook een zeer goede manier is, heerlijk om met name oude reisblogjes terug te lezen!). Ik verwissel regelmatig de foto’s in de lijstjes in mijn huis en in mijn kleine huisje staan behoorlijk wat foto’s van/met familie, vriendlief en vriendinnen. Daarnaast heb ik mezelf aangeleerd na een vakantie een klein fotoboekje te maken, met de allerleukste foto’s van die vakantie erin. Maar tegenwoordig zijn er zó veel meer mogelijkheden naast de standaard afdrukken, fotoalbums en (redelijk standaard) canvassen. Ik raad ze mijn eigen klanten dan ook graag aan: afdrukken op aluminium, afdrukken op plexiglas of afdrukken op hout. Met aluminium en canvas heb ik inmiddels de nodige ervaring, maar met hout nog niet.

Toen CanvasCompany, een leverancier van onder andere canvassen maar ook afdrukken op hout, aluminium of plexiglas, het aanbod deed om mij een van hun producten uit te laten proberen wist ik niet hoe snel ik moest reageren. Ja dat wilde ik wel! Ik zocht een mooie foto uit en bestelde mijn eerste afdruk op hout. En wow, wat is dat gaaf!

Foto op Hout review
Dit is het eindresultaat! Het was even zoeken welke foto ik wilde gebruiken, want kiezen bleek moeilijk. Maar deze foto van mij met mijn zusjes in de sneeuw leek mij er perfect voor. Ik veranderde de kleuren wat in Photoshop met een filter, omdat ik dat mooi vond passen bij het hout. De afdruk komt echt overeen met het bestand dat ik aangeleverd heb qua kleuren, dus als jij je foto niet verouderd zoals ik deed zullen de kleuren gewoon helder zijn. Bestellen is echt heel makkelijk: je upload de foto vanaf je computer of importeert een foto vanaf Facebook, Instagram of Flickr. Vervolgens bepaal je of je verticale of horizontale planken wilt en kun je zelf de uitsnede bepalen en schuiven met de foto, zodat bijvoorbeeld niet net je ogen weg vallen op een van de naden. Ook kun je ervoor kiezen je foto zwartwit of sepia te laten maken en rode ogen kunnen ook voor je weggewerkt worden. Als je de juiste uitsnede toch wat lastig te bepalen vind is er altijd nog de optie om de medewerkers van de drukkerij de juiste uitsnede te laten bepalen. Ik koos trouwens voor de whitewash optie, dit zou voor portretten mooier zijn. Zonder whitewash zijn de nerven zichtbaarder.

Foto op Hout review close up
Op de foto hierboven zie je dat er door de foto heen nog echt een houtstructuur zichtbaar is. Ik vind het echt een ontzettend gaaf effect. Ik koos als houtsoort voor vurenhout, dit zijn mooie dikke planken waardoor je écht het houtgevoel krijgt. Als je je foto buiten op wilt hangen kun je kiezen voor Larikshout. Voor Multiplex zou ik persoonlijk niet zo snel kiezen omdat ik juist het dikke hout en de losse planken zo mooi vind, maar dit is natuurlijk ook een kwestie van smaak.

Review Foto op Hout

Ik bestelde de afdruk op woensdagavond en op vrijdag werd hij al bezorgd. Met GLS én wat een verademing is dat vergeleken bij PostNL! De bezorgdag die je door krijgt is ook écht de bezorgdag (en niet ineens drie dagen later vanwege vage redenen) en weet je van te voren al dat je niet thuis bent? Geen probleem, via de link die je in de e-mail met je volgcode krijgt kun je de bezorgdag aanpassen of het pakket ergens anders laten bezorgen. Ik liet het pakket in een winkel bij mij in de buurt bezorgen. Vrijdagmiddag kreeg ik een smsje dat het pakket bezorgd was en na school kon ik het meteen ophalen. De afdruk zit trouwens prima verpakt, in een doos met nog extra beschermmateriaal om je afdruk heen.

Foto op Hout
Ook niet geheel onbelangrijk: dit is hoe de achterkant eruit ziet! Het ophangsysteem zit er niet standaard bij, deze moet je in het bestelproces nog los selecteren. De afdruk moet op twee punten opgehangen worden. Het systeem wat erbij geleverd zit is heel gemakkelijk zelf te monteren, dit lukte mij zelfs met mijn twee linkerhanden. Voor het ophangen wacht ik nog maar even op de kluskwaliteiten van vriendlief, ik heb van die fijne muren waar je alleen met een klopboor in komt.

Mijn afdruk is 40x30cm groot en was met ophangsysteem € 49,97. Ik bestelde de afdruk via via FotoOpHout. Ik ben oprecht enthousiast over mijn afdruk en snap eigenlijk niet zo goed waarom ik niet eerder foto’s op hout af heb laten drukken. Het is zo gaaf! Inmiddels heb ik in mijn hoofd alweer een volgend idee: een drieluik van drie vierkante afdrukken naast elkaar. Lijkt me zó gaaf!

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Amber 17/11/14 op 18:51

    Wauw, wat gaaf zeg! De foto die je hebt gekozen past ook echt perfect bij hout.

  • Julia 21/10/14 op 20:38

    Leuk zeg!

  • Esther 21/10/14 op 17:34

    Foto’s op hout geven echt een geweldig effect, mooi!