Photography

Review: Foto op hout Stunter

19 juli 2015

Deze post is tot stand gekomen middels een samenwerking

Alweer meer dan een half jaar geleden ontving ik voor het eerst een foto op hout. En wat was, correctie ben, ik daar blij mee. Ik blijf het effect van een foto op hout zó ontzettend tof vinden en daarnaast paste de foto ook nog eens prachtig bij mijn gang. Toen FotoophoutStunter.nl aanbood dat ik een product van hun mocht bestellen twijfelde ik dan ook geen moment en stuurde ik meteen een e-mail terug met een volmondig ja. Waar het de vorige keer nog zoeken was naar een foto, wist ik het dit keer meteen. Ik wilde een van mijn favoriete foto’s van onze geweldige vakantie af laten drukken, welke in mijn gedachte ook zeer geschikt was voor een afdruk op hout. Vandaag deel ik het resultaat én mijn mening met jullie.

Fotoophoutstunter.nl
Hierboven zie je het eindresultaat! Ik bestelde een foto op vurenhout, met een afmeting van 20×30 centimeter. De foto op hout bestaat uit twee balken en bestellen was ook hier heel makkelijk. Je upload een foto, of importeert een foto via Facebook, Flickr of Instagram. Vervolgens krijg je meteen een preview te zien. Hier kun je verschillende formaten en houtsoorten kiezen. In de preview zie je hoe de foto eruit komt te zien en kun je slepen met de lijnen, zodat er bijvoorbeeld niet net een paar ogen weg valt. Ontzettend makkelijk en gebruiksvriendelijk. Naast verschillende maten en houtsoorten kun je ook de positie van de planken bepalen: verticaal of horizontaal. Persoonlijk vind ik horizontaal het mooiste, maar dat is natuurlijk smaak.

Foto op hout Stunter
Ik bestelde mijn foto op hout in het weekend (op zaterdagavond) en eind van de week was hij binnen. Het duurde dus een dag of 5-6, maar hier zaten wel 2 weekenddagen tussen. Prima levertijd dus. De foto was goed verpakt, alleen toen ik hem uit de verpakking haalde, voelde hij wat plakkerig aan. Alsof de print nog niet 100% droog was toen de foto op hout verpakt werd. Ik was even bang dat dit blijvend zou blijven, maar na een paar uur was het plakkerige weg en er waren ook geen vingerafdrukken of iets dergelijks op achter gebleven.

Review Foto op hout Stunter
Ik koos ervoor om een foto met white wash te laten printen, dan komen de kleuren beter uit maar heb je toch nog het houteffect. Zoals je op bovenstaande foto kunt zien zie je hier en daar nog nerven lopen. Dit vind ik het leuke aan foto’s op hout, het heeft iets charmants en je foto wordt er spannender door. Lang niet iedere foto is daardoor geschikt om op hout af te drukken (in mijn ogen dan), maar heel veel foto’s worden er alleen maar mooier door.

Foto op hout Stunter
Op de achterkant van het hout is een dikkere balk bevestigd, waar je het ophangsysteem nog zelf aan vast moet maken. Waar dat komt is natuurlijk afhankelijk van je foto: is deze liggend of staand? Op de foto heb ik het ophangsysteem nog niet bevestigd, maar zelfs ik kreeg het er met mijn kippenkracht zo ingedraaid met een schroevendraaier.

Mijn afdruk is 30×20 centimeter, met white wash en ophangsysteem en mocht ik bestellen via FotoophoutStunter.nl. Ik vind het resultaat echt geweldig en heb nog steeds dat drieluik-idee in mijn hoofd. Daarvoor moeten we alleen eerst even in onze nieuwe woning gesetteld zijn.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Laura 21/07/15 op 21:13

    Wat een leuke foto! Ik vind het ook heel mooi afgedrukt op hout.

  • Evelien 21/07/15 op 09:24

    Ik vind het effect van een foto op hout echt prachtig. Zou ook echt iets zijn voor bij ons thuis.