Personal

Waarom het een beetje stil is

14 mei 2015
OOTD: Hilfiger Denim

Sinds Koningsdag had ik constant een tinteling in mijn linkerhand en dan met name in de vingertoppen. Alsof je heel snel van koud naar warm gaat. In het verleden had ik dit wel vaker gehad, als ik bijvoorbeeld lang in dezelfde houding achter de computer zit. Maar als ik dan van houding verander of iets anders ga doen, trok het weer weg. Maar na Koningsdag niet meer. Na anderhalve week besloot ik dat het lang genoeg had geduurd en maakte ik een afspraak bij de huisarts. Met een aantal testjes werd zijn vermoeden bevestigd: Carpaal Tunnel Syndroom. Een beknelling van een zenuw in de carpale tunnel, in je hand. Volgens hem in 90% van de gevallen simpel op te lossen met een injectie. Zo gezegd, zo gedaan en vijf minuten later ging er een gigantische naald in mijn hand. Een vervelend, pijnlijk gevoel. Maar als dat zou helpen: graag. En geholpen heeft het ook wel: na een dag waren de tintelingen weg. Maar het natraject.. daar heb ik me héél erg in vergist.

Ik dacht dat ik diezelfde middag nog wel zou kunnen werken, maar ik kon niet eens een pen vasthouden, laat uit staan een camera of typen op een toetsenbord. Het is mijn linkerhand en ik ben echt zo links als ik weet niet wat. Een computermuis kan ik met rechts bedienen, maar daar houdt het ook mee op. Ik kan met rechts heus wel iets vastpakken, maar zodra er iets van richting bij komt kijken gaat het mis. De klitten, gericht, uit mijn haar kammen met mijn rechterhand? Onmogelijk. Afwassen met rechts? Onmogelijk. De huisarts had wel gezegd dat ik die dag een beetje rustig aan moest doen, dus ik ging er maar vanuit dat ik vanaf donderdag alles weer kon doen.

Boy, I was wrong. De tintelingen zijn weg en als ik ‘s ochtends op sta is er niets aan de hand. Maar zodra ik ook maar iets met mijn handen heb gedaan (bv. aankleden en opmaken) begint de pijn. Kramp, trekkerig gevoel, steken et cetera. Gisteren moest ik op weg naar school gewoon twee keer stoppen omdat ik mijn stuur niet meer vast kon houden. Het gevoel alsof je zenuwen constant onder stroom staan.

Mijn werk bestaat uit foto’s maken en achter de computer zitten: foto’s bewerken, teksten schrijven, feedback geven op teksten van anderen, animaties maken, video’s bewerken et cetera. Ook op school zitten we veel achter de computer, gelukkig heb ik begripvolle projectgenootjes die deze week even iets meer hebben getypt, zodat ik niet hoefde te typen. Maar je kunt je misschien voorstellen dat dit alles niet echt bevordelijk is voor de pijn in mijn hand en dat bloggen dan even op een laag pitje staat. Vandaag ben ik lekker vrij en ik heb ook echt besloten om gisteravond en vandaag niets te doen wat met werk of school te maken heeft. Daardoor voelt mijn hand nu nog redelijk goed (wel pijnlijk, maar het is te doen) en kan ik deze blog typen. Alhoewel ik wel al bijna een uur bezig ben met het typen van dit bericht, want snel typen is echt funest.

De huisarts zei dat ik na twee weken moest laten weten of de tintelingen over waren, dat is dus volgende week woensdag. Ik heb inmiddels voor mezelf besloten dat ik morgen contact op ga nemen als het niet beter is. Want de tintelingen in mijn vingertoppen zijn weg, daarvoor in de plaats heb ik nu pijn en kramp wat eigenlijk vervelender is dan die tintelingen. En hoewel ik het prima kan relativeren (er zijn ergere dingen), is het wel ontzettend vervelend en vooral lastig.

P.s. er waren wat problemen met de reageer-button, als het goed is zijn ze nu opgelost en kan iedereen weer een reactie achterlaten! Mocht dat niet zo zijn laat dat me dan even weten, bv via Twitter (@shantimedia) of e-mail (shanti@fromswithlove.com).

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Teddy 26/05/15 op 20:25

  Jeetje wat heftig! Hopelijk is het snel over!

 • Caro 17/05/15 op 17:14

  Oh wat erg! Heel veel beterschap en snel bellen!

 • Zonnewolk 17/05/15 op 13:07

  Heftig! Logisch dat het dan wat stiller is, denk aan jezelf hoor! Heel veel sterkte!

 • Kimberley 15/05/15 op 18:41

  Hè bah, wat naar! Ik hoop dat het uit zichzelf snel weg is, maar mocht dat niet zo zijn, hoop ik dat het snel opgelost wordt!

 • Amy 15/05/15 op 10:16

  Oh jeetje, dit klinkt helemaal niet goed. Ik zou toch maar vandaag al bellen als je nog zo’n last hebt.

 • Claudia 15/05/15 op 08:55

  Ooh meid dat is absoluut niet goed. Direct weer de dokter opbellen, want het is zeker nog niet over. En volgens mij is pijn veel erger dan tintelingen.

 • Lieke 14/05/15 op 18:16

  Ik hoop dat de kramp en pijn snel wegtrekt! Kusje erop! Xx

 • Mariëlle 14/05/15 op 14:33

  Jeetje wat vervelend zeg 🙁 Heel veel beterschap, hopelijk is het snel weg!