Personal

Things I Love #4

9 februari 2015

Things I Love
Op andere blogs vind ik de overzichtslijstjes met dingen waar de desbetreffende blogger blij van wordt, van heeft genoten of naar uitkijkt altijd erg leuk om te lezen. Ik loop dan ook al een tijdje rond met het idee om ook zo’n soort lijstje op mijn blog bij te houden. Gewoon, om het positieve eens even extra te benadrukken. Sommige dingen zijn ook te ‘klein’ om een hele blogpost aan te wijden, maar zo kan ik ze toch met jullie delen. Eens in de zoveel tijd zal ik een overzicht maken. Met daarop een aantal vaste items, maar ook items die kunnen wisselen. Dingen waar ik op dat moment dol op ben. Vandaag is het alweer tijd voor Thing I Love #4!

Looking back on…
Een ontzettend leuke eerste maand van het jaar. Ik had een klein blogdipje, maar verder was het echt een ontzettend fijne maand. Ik werd 25 en wat heb ik me jarig gevoeld! Ik begon de dag dan misschien met een tentamen, maar vervolgde de dag met in het winterzonnetje op een terras zitten en heerlijk eten met mijn mama en zusje (die me een ontzettend leuk en persoonlijk cadeau gaven). De dag erna vierde ik mijn verjaardag voor familie en bijna iedereen was er, wat voelde ik me jarig en wat leuk dat iedereen kwam (normaal vier ik het niet zo uitgebreid). Na het weekend kwam vriendlief terug van Dakar en het daarop volgende weekend vierde ik mijn verjaardag voor vrienden. Maar eerst ging ik met twee vriendinnen iets doen, als verrassing voor mijn verjaardag. En verrast hebben ze me zeker: ik had wel verwacht dat we iets gingen eten (gezien het tijdstip) maar toen we in het restaurant aankwamen bleek daar geen tafel voor drie klaar te staan, maar een tafel voor 6! Met aan die tafel vriendlief en ook de vriendjes van mijn vriendinnen. Een ontzettend leuke verrassing en zelfs vriendlief heeft het tot op het laatste moment geheim kunnen houden. In de avond kwamen er nog meer vriendinnen langs en wat ben ik heerlijk verwend! Ook de rest van januari en de eerste week van februari waren fijn. Drukke weken, maar niet te druk. Vooral genieten. Ik zit ontzettend lekker in mijn vel en geniet met volle teugen van alle dingen waar ik mee bezig ben.

Looking forward to..
De komende weken. Er staan hopelijk leuke dingen te gebeuren. Mijn cv ligt met een hele goede referentie bij een bedrijf waar ik héél graag mijn stage wil doen en ook op andere gebieden vinden er ineens heel snel een hoop veranderingen plaats. Ik wil er hier nog niet teveel over zeggen, ook omdat ik niks wil jinxen, maar als er wat meer zekerheid is zal ik het hier zeker delen. Dat tripje wat ik misschien in de vakantie wilde maken heb ik in ieder geval even vooruit geschoven naar een volgende vakantie.

Food&Drinks
Ik ben ineens weer helemaal gek van roggebrood. Een paar jaar geleden at ik het ontzettend veel, hoe donkerder hoe beter. Sinds een paar weken ben ik weer helemaal fan. At ik het “vroeger” vooral met kaas, nu eet ik het het liefste met een dun laagje mosterd en katenspek. Heerlijk. Qua drinken probeer ik na alle feestdagen en verjaardagen de frisdrank en andere vruchtensapjes weer af te zweren en ben ik weer helemaal van het water met fruit. Heerlijk, het liefste water met een bosfruitmix uit de diepvries.

hair

Haar
Ja je leest het goed: haar. Mijn haar hoort deze keer echt in dit rijtje thuis. Ik heb eigenlijk heel de maand december en een stuk van januari getwijfeld of ik niet een héél stuk van mijn haar af wilde knippen: tot net over mijn schouders. Waar het vriendlief niet zoveel uit maakt, dachten vriendinnen er anders over. Echt niet dat ik het af mocht knippen en bij iedere foto die ik ergens poste ontving ik wel weer een reactie of appje: “neeeee niet knippen, het is zo mooi!”. De reden dat ik het af wilde knippen? Ik was er echt klaar mee. Lang haar betekent ook dat je er behoorlijk wat mee moet doen, anders hangt het maar lijzig om je gezicht. Dat hield in dat ik het waste en één dag mooi los kon dragen. Daarna moest het echt vast, of moest er een krultang in. Wat ik liever niet doe, want ik gebruik zo min mogelijk hitte. Mijn haar om de dag wassen is ook geen optie, want mijn hoofdhuid is (met name in de winter) superdroog. Inmiddels heb ik gelukkig een fijne routine gevonden en ben ik weer helemaal blij met mijn lange lokken. Tuurlijk, het is net even wat meer werk dan als het wat korter zou zijn maar voorlopig ben ik weer helemaal blij met mijn haar. Het zit dagenlang mooi, zonder hitte. Binnenkort wel even de puntjes knippen, maar meer dan puntjes zal er niet af gaan.

Kijken
Grey’s Anatomy is weer begonnen, heerlijk: ik had het echt gemist! De mid-season finale had best wel een cliffhanger en ik kon dan ook niet wachten tot het weer begon. Grey’s Anatomy maakt mijn vrijdagen echt compleet. Als ik laat op school moet beginnen wordt ik ‘s ochtends lekker wakker met een kopje thee, ontbijtje en de nieuwste aflevering Grey’s Anatomy. En als ik er vroeg uit moet is het het perfecte begin van mijn weekend. Vrijdag = Grey’s Anatomy.

Coachen
In de vorige Things I Love vertelde ik al kort dat ik studentcoach was van de eerstejaars studenten. Inmiddels zit hun project erop en nadat ik de afgelopen twee weken met twee verschillende docenten meer dan 25 projectafsluitingen af heb genomen (en studenten beoordeeld heb) zit het er voor mij op. En ik vond het echt ontzettend leuk. Ik denk dat ik in die 10 weken meer heb geleerd dan in mijn hele eerste jaar bij elkaar. Oké, dat is misschien ietwat overdreven maar doordat je andere de theorie uitlegt en ziet wat andere goed en fout doen in de toepassing ervan (en ze er weer over ondervraagt in hun projectafsluiting) leer je zo ontzettend veel. Daarnaast vond ik het ook ontzettend leuk om de studenten dingen uit te leggen en ze op weg te helpen. En als het goed is ga ik dat komend semester gewoon nog een keer doen, maar dan voor het tweede project van de eerstejaars. Ontzettend leuk vooruitzicht dus!

Vraag: Waar ben jij momenteel dol op?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • bymarlayne 10/02/15 op 19:43

  Leuk artikel 🙂

 • 4.Balou 10/02/15 op 11:26

  Ik twijfel ook altijd of ik iets meer van me haar af moet knippen maar op de een of andere manier durf ik het niet 😉

 • Manon 09/02/15 op 13:27

  Nog nooit van water met bosfruit gehoord, maar het klinkt erg goed!

 • Marleen 09/02/15 op 11:08

  Studenten (of gewoon überhaupt mensen) coachen lijkt me echt geweldig om te doen! Ik ben benieuwd waar je stage wil gaan lopen!

 • Monique | WritingMonique 09/02/15 op 09:58

  Water met bosfruit klinkt heerlijk; dat ga ik eens proberen!

 • Dina 09/02/15 op 09:05

  Gelukkig hebben je vriendinnen je gewaarschuwd haha!