Personal

Things I Love #2

12 oktober 2014

Things I Love
Op andere blogs vind ik de overzichtslijstjes met dingen waar de desbetreffende blogger blij van wordt, van heeft genoten of naar uitkijkt altijd erg leuk om te lezen. Ik loop dan ook al een tijdje rond met het idee om ook zo’n soort lijstje op mijn blog bij te houden. Gewoon, om het positieve eens even extra te benadrukken. Sommige dingen zijn ook te ‘klein’ om een hele blogpost aan te wijden, maar zo kan ik ze toch met jullie delen. Eens in de zoveel tijd zal ik een overzicht maken. Met daarop een aantal vaste items, maar ook items die kunnen wisselen. Dingen waar ik op dat moment dol op ben. Vandaag is het alweer tijd voor Thing I Love #2!

ninthegeboren

Looking back on…
Een aantal drukke, maar o zo fijne weken. Het gaat ontzettend goed met me. In het begin van het schooljaar had ik echt moeite de balans weer te vinden en was ik erg moe, maar nu heb ik de balans aardig gevonden. Ik heb sinds het begin van dit schooljaar een nieuw bijbaantje: aan het einde van vorig jaar werd ik namelijk gevraagd om student assistent te worden van een lectoraat! In eerste instantie zou ik aan één specifiek project worden gelinkt, maar uiteindelijk ben ik aan het hele lectoraat gelinkt. Ontzettend leuk want daardoor zijn mijn werkzaamheden heel divers: ik doe deskresearch voor een project maar daarnaast maakte ik ook al cases, powerpoints en ben ik momenteel bezig met het ontwikkelen van diverse animaties voor een lesmethode. Super leuk en gevarieerd dus! Ondanks dat ik het vriendje anderhalve week heb moeten missen had ik ook een drukke sociale agenda met veel leuke afspraken en feestjes. Ook werd mijn zusje alweer 8 (op bovenstaande foto was ze net een dag oud) en dat vierden we gisteren. Heerlijke weken dus.

Looking forward to..
De vakantie! Maar goed, daar ga ik niet weer over beginnen. Waar ik ook naar uit kijk? Vanmiddag! Volgend jaar zomer gaat namelijk een van mijn beste vriendinnetjes trouwen en nadat we in augustus voor haar jurk zijn wezen kijken (en DE jurk vonden.. hij is zó mooi!) gaan we vanmiddag vast een keer kijken voor jurken voor ons. Ze heeft mij namelijk met twee andere vriendinnen als bruidsmeisjes gevraagd. Gelukkig geen Amerikaanse taferelen waarbij we allemaal dezelfde jurk aan moeten (dat zou wat zijn met onze verschillende figuren), maar gewoon allemaal onze eigen kleding. Maar het is natuurlijk wel leuk als het bij elkaar past. Omdat haar kleurenthema niet de meest gangbare kleur is momenteel gaan we met zijn vieren kijken in een jurkenwinkel in Arnhem waar ze héél veel jurken hebben in héél veel kleuren. En daarna gaan we lekker sushi eten.

Food&Drinks
De afgelopen weken was ik weer helemaal van de zoete aardappel. Koken, wokken, pureren: allemaal even lekker in mijn ogen. Qua drinken dronk ik vooral veel water (af en toe met een vitamine c bruistablet erin) en thee.

Opruimen
Ik ben de laatste weken echt in opruimbuien! Heerlijk, lekker veel weggooien! Mijn kastjes zijn weer uitgemest, mijn schoenenrek heeft ook weer wat extra ruimte gekregen en er ging een complete tas met kleding uit mijn kast. Ik ruimde zelfs mijn bakje met reisproducten op. Alles netjes op soort bij elkaar, dat is veel makkelijker zoeken als ik een keer iets nodig heb. Heerlijk, het geeft mij altijd zo’n rustig gevoel in mijn hoofd als ik iets opgeruimd heb.

rememberthemilk

Remember The Milk
Ik heb het redelijk druk momenteel. Bloggen, fotograferen, bijbaan 1, bijbaan 2 en na de vakantie beginnen de tentamens alweer bijna. Normaal gesproken gebruik ik de herinneringenapp op mijn iPad om alles te noteren. Keurig gesorteerd op verschillende lijsten (blog/shanti media/bijbaan/school/privé). Alleen voor de vakantie werden mijn lijsten zó lang dat ik het overzicht kwijt raakte en alles maar op papier zette. Maar dat was niet ideaal. Na een aantal tips voor apps (waar ik helaas toch weer het totaaloverzicht miste, maar als je dit niet per se nodig hebt: check zeker Wunderlist eens) kwam ik uiteindelijk bij Remember The Milk uit. Qua dingen toevoegen niet heel ideaal, want als je iets verder dan een week vooruit wilt plannen moet je het eerst toevoegen en daarna de datum invullen. Maar verder: life saver! Ik heb weer een aantal lijsten gemaakt en ik kan in de app per lijst, per dag, per week of alles bij elkaar zien wat ik nog moet doen. Erg fijn voor het totaal overzicht, want dat miste ik in de standaard app van Apple.

Vraag: Waar ben jij momenteel dol op?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • nailsbyfml 13/10/14 op 15:46

  Wat een leuk lijstje. Super leuk!

 • Claudia 12/10/14 op 20:00

  Wat een leuk overzicht. Remember the milk is echt een geweldige naam 😛

 • Kimberley 12/10/14 op 15:07

  Wat leuk allemaal! En super dat je weer in balans bent. Altijd even lastig om weer in te komen, dus fijn!

 • Lizzy 12/10/14 op 11:58

  Wat een leuk artikel! 🙂 Wat leuk dat je bruidsmeisje bent! Lijkt me een mooie ervaring! En de app lijkt me fijn!

 • Manon 12/10/14 op 11:33

  Wat leuk om te lezen!

 • Evelien 12/10/14 op 09:36

  Heel veel plezier bij Dreamdresses!