Personal

Things I Love #7

27 oktober 2015

Things I Love
Op andere blogs vind ik de overzichtslijstjes met dingen waar de desbetreffende blogger blij van wordt, van heeft genoten of naar uitkijkt altijd erg leuk om te lezen. Ik loop dan ook al een tijdje rond met het idee om ook zo’n soort lijstje op mijn blog bij te houden. Gewoon, om het positieve eens even extra te benadrukken. Sommige dingen zijn ook te ‘klein’ om een hele blogpost aan te wijden, maar zo kan ik ze toch met jullie delen. Eens in de zoveel tijd zal ik een overzicht maken. Met daarop een aantal vaste items, maar ook items die kunnen wisselen. Dingen waar ik op dat moment dol op ben. Vandaag is het alweer tijd voor Thing I Love #7!

Looking back on…
Een heerlijk weekend. De afgelopen weken begon ik een beetje last van een winterdip te krijgen, maar dat gaat deze week al een stuk beter en daar heeft mijn fijne zaterdag zeker aan bij gedragen. Zaterdag was vriendendag in huize Shanti en Nick. In de middag kwamen eerst vriendinnetjes Evelien en Lieke langs. Het was alweer veel te lang geleden sinds we met zijn drietjes hadden afgesproken, dus we hadden veel te bespreken. Onder het genot van heel veel thee en ander lekkers kletsten we over van alles en nog wat. Naarmate de middag vorderde werd het steeds lekkerder weer, tijd dus om ook even naar buiten te gaan en eindelijk weer eens een foto van ons drieën te maken. Na het gezellige bezoek van Evelien en Lieke kwam er aan het begin van de avond spontaan een andere vriendin langs met haar vriend, omdat ze in de buurt waren. Vervolgens kwam ‘s avonds ook nog een vriend van mijn vriend langs en zo hadden we een heerlijke dag, vol met fijne mensen. Van die dagen waar je energie van krijgt!

bloggers-fromswithlove-livelifelovely-liefsvanlieke

Looking forward to..
De feestdagenperiode! Ik kan niet wachten om ons huis gezellig te maken met allerlei kerstdecoraties en hopelijk te gaan genieten van heel veel fijne avonden, met fijne mensen in ons eigen huis. Enerzijds heb ik niets met het verplichte gevoel wat kerst voor sommige met zich mee brengt, anderzijds vind ik kerst heerlijk. Maar dat heerlijke gevoel hangt voor mij niet zo zeer samen met de kerstdagen, maar meer met het hele sfeertje eromheen. Samen zijn met de mensen die belangrijk voor je zijn, samen uitgebreid eten en genieten. En dat hoeft echt niet per se op een kerstdag te zijn. Ik kan niet wachten om dit jaar mensen in ons huis te ontvangen. Om een uitgebreid feestdiner te maken en mensen die belangrijk voor mij zijn te verwennen.

Drinks
Thee, thee en nog eens thee. Op stage drink ik het merendeel van de dag thee, waarbij muntige thee’s momenteel favoriet zijn. Nu zijn dat maar kleine bekertjes, maar ‘s avonds thuis gaan er rustig nog 2-3 grote mokken doorheen. Waarbij ik meestal voor de grapes variant van de double green thee van Pickwick ga, dat blijft toch wel een favoriet.

Kijken
Inmiddels zijn we door Prison Break heen en kijken we samen vooral veel films op Netflix. Afgelopen weekend keken we Beasts of no Nation en wauw.. die film heeft diepe indruk op mij gemaakt. Ik dacht dat ik al aardig wat wist over het onderwerp, maar deze film raakt je. Ik werd helemaal in de film gezogen en leefde ontzettend mee met het hoofdpersonage. De film volgt Agu, een jongetje in een niet nader genoemd Afrikaans land. Zijn familie wordt verscheurd door de burgeroorlog en nadat hij ziet hoe zijn vader en broer voor zijn ogen zijn doodgeschoten vlucht hij de jungle in. Hier komt hij terecht bij rebellen, waar hij uiteindelijk vecht als kindsoldaat. Er wordt niets aan de verbeelding over gelaten en alles zie je. Moord, drugs, verkrachting.. het komt allemaal aan bod. Maar juist door het aansnijden van al deze onderwerpen is dit een prachtige film. De film is een Netflix Original (zegt eigenlijk al genoeg) en won o.a. een award voor beste film tijdens het laatste London Film Festival. Aanrader dus.

Ochtendlicht
Wat ben ik bij dat de klok eindelijk is verzet! Als mijn wekker nu gaat is het namelijk niet meer pikkedonker buiten en dat maakt het opstaan zó veel makkelijker! Het is ‘s avonds vroeger donker, maar ik moet zeggen dat ik dat een stuk minder vervelend vind dan in het pikkedonker opstaan. En sowieso, hoe lekker weer is het deze week tot nu toe geweest! Nog maar even van genieten, want voor we het weten zijn de dagen nog korter en is het ‘s ochtendsvroeg weer gewoon pikkedonker.

thingsilove7

Samenwonen
Inmiddels is het alweer 2,5 maand geleden dat we de sleutel kregen en alweer bijna 2 maanden geleden sinds we voor het eerst in ons huis sliepen. En dat bevalt goed! Het samenwonen is heerlijk en gaat 10x beter dan ik van te voren had verwacht. Niet dat ik had verwacht dat het slecht zou gaan, maar ik had wel verwacht dat we wat meer irritaties zouden hebben. Over bijvoorbeeld de manier waarop we het huishouden runnen, wie wat doet et cetera. Maar die irritaties zijn er eigenlijk niet. We zijn nog steeds gek op ons huis en iedere dag wordt het weer een beetje meer van ons. Ons paleisje wordt steeds meer af, ook qua decoraties. En dat voelt fijn. Wat een heerlijk huis hebben we!

Vraag: Waar ben jij momenteel dol op?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Laura 30/10/15 op 15:13

  Wat een fijne dingen! Die foto van jullie drie is heel mooi! En wat fijn dat het samenwonen ook goed gaat. Dat is altijd wel even spannend!

 • Sax and the Pretty 30/10/15 op 13:50

  Klinkt goed allemaal, ik word blij van jouw outfit op de eerste foto! x

 • Rebecca 28/10/15 op 15:10

  Ah ik ben ook zo blij met het verzetten van de klok! Eindelijk niet meer in het donker de deur uit!

 • Monique | WritingMonique 28/10/15 op 08:29

  Leuk artikel! Ik kijk ook al heel erg uit naar de kerstdagen haha! Vooral naar het versieren!

 • Evelien 28/10/15 op 08:11

  Ik ben dol op bakken, thee, kaarsjes, lezen en lieve vrienden en familie (schattig neefje én nichtje!) <3

  • Shanti 30/10/15 op 20:59

   Dat snap ik ja <3 <3

 • Lieke 28/10/15 op 00:19

  Het was weer een fijne dag zaterdag!
  Misschien rond de kerstperiode weer en dan wel met zelfgemaakt lekkers? Heb zin in cupcakes, notencake en eigenlijk alles wat zoetig is haha!

  Die film klinkt echt heftig, maar ben wel nieuwsgierig geworden. Misschien eens opzoeken als ik een avond moet werken!