Personal

Things I Love #5

17 juni 2015

Things I Love
Op andere blogs vind ik de overzichtslijstjes met dingen waar de desbetreffende blogger blij van wordt, van heeft genoten of naar uitkijkt altijd erg leuk om te lezen. Ik loop dan ook al een tijdje rond met het idee om ook zo’n soort lijstje op mijn blog bij te houden. Gewoon, om het positieve eens even extra te benadrukken. Sommige dingen zijn ook te ‘klein’ om een hele blogpost aan te wijden, maar zo kan ik ze toch met jullie delen. Eens in de zoveel tijd zal ik een overzicht maken. Met daarop een aantal vaste items, maar ook items die kunnen wisselen. Dingen waar ik op dat moment dol op ben. Gezien de problemen met mijn hand overheersen voor mijn gevoel de afgelopen week vooral de negatieve/teleurgestelde emoties. Maar er zijn zoveel leuken dingen, dus laat ik daar eens bij stilstaan. Vandaag is het alweer tijd voor Thing I Love #5!

Looking back on…
De afgelopen twee maanden hebben we ontzettend veel geregeld voor ons huis: de financiering is inmiddels compleet rond, de eerste meubels zijn besteld, vriendlief heeft een prachtig bed gemaakt en ook een hoop randzaken zijn geregeld. Het komt nu echt heel dicht bij: over iets meer dan 6 weken krijgen we de sleutel. Spannend!

Daarnaast was de afgelopen twee maanden zakelijk gezien, ondanks mijn beperking, een hele fijne maand. Ik deed leuke fotografie-opdrachten en mijn klanten vonden het niet erg dat ze door omstandigheden iets langer moesten wachten op foto’s. En ik kreeg weer ontzettend veel energie van de leuke opdrachten. De coaching van de eerstejaars was afgelopen twee maanden ook weer in volle gang en ook daar heb ik weer met volle teugen van genoten. Ik leerde ontzettend veel over videobewerking, want als student-assistent ben ik betrokken bij het maken en bewerken van video’s. Samen met iemand die al jaren in het vak werkt (zijn ervaring gaat terug tot voor het digitale tijdperk) bewerk ik de video’s. En dan niet in iMovie, maar in echt professionele software. Super tof en leerzaam dus. Daarnaast ben ik gevraagd om een soortgelijk project (maar dan in het Engels) te begeleiden in Toulouse! Ik ga in kaart brengen wat er al is, wat er nog bij moet komen en ik zorg ervoor dat dit materiaal er komt, met behulp van een klein team (bv. cameraman) ter plaatse. In juli vlieg ik 6 dagen naar Toulouse, om daar overdag te werken en ‘s avonds te genieten van de prachtige stad. Hoe gaaf is dat? Ik ben wel vaker voor mijn werk in het buitenland geweest, maar dat was altijd via mijn vaders bedrijf. Nu ben ik door iemand gevraagd waar ik puur een zakelijke samenwerking mee heb. Dat zo iemand vraagt of je voor hem een week in het buitenland wil komen werken, dan is een nog net even toffer en bijzonderder gevoel!

Looking forward to..
De maand juli. De komende twee weken zijn erg druk: allereerst trouwt vrijdag een vriendin van mij op Ameland (super leuk natuurlijk!) en daarna heb ik nog twee weken school. 4 of 5 schriftelijke rapporten die ingeleverd dienen te worden en 6 tentamens. Maar daarna vlieg ik lekker naar Toulouse en begint mijn schoolvakantie echt. Geen deadlines voor studiepunten meer, geen colleges meer heerlijk. In september begin ik aan een ontzettend leuke stage, dus voorlopig geen colleges meer voor mij! Oh, en in juli heb ik nóg een bruiloft, in Zwitserland!

Drinks
Onlangs liep ik door de supermarkt en bij de thee spotte ik leuke nieuwe verpakkingen (ja ik ben een sucker voor verpakkingen). Ik besloot een van de soorten te proberen en ik was om, wat ontzettend lekker was deze thee! Waar ik het over heb? De nieuwe Pickwick Double Green thee en dan met name in de smaak ‘green tea, grape taste and lemon verbena’. Door de toevoeging van de druivensmaak heeft de thee een hele lekkere zoetige geur, zonder dat hij mierzoet is. Ik vind het een heerlijke combinatie en het is zo’n beetje de enige thee die ik de afgelopen maanden heb gedronken!

jurk

Bridesmaid
Aanstaande vrijdag trouwt een van mijn vriendinnen op Ameland! Het is de eerste van mijn vriendinnen die gaat trouwen en vrijdag mag ik eindelijk dé jurk aan die ik maanden geleden al kocht. Ik ken haar al aardig wat jaar, nog van voor ze haar aanstaande kende en heb alles dan ook van heel dichtbij meegemaakt. Samen met twee andere vriendinnen ben ik bruidsmeisje en ik zal het huwelijk dus niet vanuit het publiek maar vanaf het altaar mee maken! Hierboven vast een sneak preview van mijn jurk. Als er op de dag zelf nog tijd is, ga ik wel proberen een van mijn vriendinnen outfitfoto’s te laten maken. Ik heb er in ieder geval helemaal zin in: lekker tutten, als bruidsmeisjes elkaars haar doen (hoe lekker cliché), genieten van de liefde, lekker eten, dansen en ‘s avonds tegen vriendlief aankruipen.

Kijken
Prison Break. Samen met vriendlief ben ik weer bij seizoen 1 begonnen, lange leve Netflix! We hebben de serie 10 jaar geleden allebei gevolgd, ik wat fanatieker dan hij. Nu kijken we iedere week wel een paar afleveringen en inmiddels zijn we al bij seizoen 3. Ondanks dat ik de serie plichtsgetrouw iedere week heb gedownload zijn de details toch wel weg gezakt. De grove lijn weet ik nog wel, maar nu vallen er weer een hoop geniale details op. Ik vind het heerlijk om ‘s avonds samen op de bank, of in bed, een paar afleveringen te kijken. Want dat is wel het gevaar van Netflix: afzetten na een aflevering is lastig.

Verhuizen
Ik haalde het hierboven al even aan, over een week of 6 krijgen we de sleutel van ons eigen huis! Ik heb er zo ontzettend veel zin in en het begint nu wel echt te kriebelen. Sowieso heb ik de verhuiskriebels flink te pakken, want als ik terugkom uit Toulouse ga ik al verhuizen! Tussen het moment dat ik terug kom en het moment dat we de sleutel krijgen zal ik namelijk weinig thuis zijn. Best zonde om dan wel nog bijna 4 weken aan huur, verzekering en andere vaste lasten te betalen. Bij mijn vriend thuis hebben ze voldoende ruimte, dus mijn spullen zetten we zolang vast daar neer. Scheelt een hoop geld en het is ook wel erg gezellig om al een maandje eerder te gaan “samenwonen”.

Vraag: Waar ben jij momenteel dol op?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Lieke 20/06/15 op 18:09

    Wat vliegt de tijd toch. Nog maar 6 weken en jullie kunnen van het huis genieten.
    Als je hulp nodig hebt met overhuizen dan hoor ik het graag!

    En ik vind het echt enorm gaaf voor je dat je naar Toulouse mag en het verder lekker gaat met werk, school etc. Al moet je nu even wat rustiger aan doen met je pols. Je komt er wel!