Personal

Things I Love #3

30 december 2014

Things I Love
Op andere blogs vind ik de overzichtslijstjes met dingen waar de desbetreffende blogger blij van wordt, van heeft genoten of naar uitkijkt altijd erg leuk om te lezen. Ik loop dan ook al een tijdje rond met het idee om ook zo’n soort lijstje op mijn blog bij te houden. Gewoon, om het positieve eens even extra te benadrukken. Sommige dingen zijn ook te ‘klein’ om een hele blogpost aan te wijden, maar zo kan ik ze toch met jullie delen. Eens in de zoveel tijd zal ik een overzicht maken. Met daarop een aantal vaste items, maar ook items die kunnen wisselen. Dingen waar ik op dat moment dol op ben. Vandaag is het alweer tijd voor Thing I Love #3!

Looking back on…
Een heerlijke eerste week van de vakantie! Ik heb écht vakantie gehouden en mijn computer amper aangeraakt. Werken heb ik ook tot een minimum beperkt en het was heerlijk eens een week echt even niets te doen. Op maandag ging ik met vriendinnen naar Düsseldorf, op dinsdag deed ik niet veel bijzonders en op woensdag bezocht ik eerst wat vriendinnen om vervolgens samen met mijn moeder de keuken in te duiken. In de avond genoten we van een heerlijk kerstdiner, ging ik met het vriendje op stap en eerste kerstdag genoten we met de familie van mijn vriend. Tweede kerstdag deden we samen lekker helemaal niets, de dag bestond uit uitslapen, boeken lezen, films kijken en ’s avonds lekker eten. Heerlijk. Zaterdag banjerde ik met mijn moeder en zusje door de sneeuwdrap en hadden we ’s avonds bij mijn oma een “kerstrestjes”diner. We namen allemaal restjes mee en peuzelde die samen lekker op. Heerlijk. Zondag aten we nog met de familie van mijn vriend, omdat hij gisteren weer voor drie weken vertrokken is naar Zuid-Amerika, waar hij voor de derde keer mee zal doen met Le Dakar! Ik ging richting mijn vader, waar ik gisteren nog een dagje genoot van alle beestjes. Deze week is het weer werken en voor school aan de slag, maar een heerlijke eerste vakantieweek dus!

Things I Love - Dieren

Looking forward to..
Het nieuwe jaar! Om het gezellig met mijn zusje van 8 in te luiden. Om vriendlief zijn avonturen te volgen, te horen hoe enthousiast hij is (en natuurlijk mis ik hem, maar als hij dan belt en ik hoor hoe enthousiast hij is gaat dat gevoel compleet naar de achtergrond), om mijn 25ste verjaardag te vieren, om huizen te kijken en zeer waarschijnlijk te gaan verhuizen. Om een leuke stageplek te zoeken. En dat zijn slechts de dingen waarvan ik nu al weet dat ze komend jaar plaats gaan vinden.

Food&Drinks
Ansjovis! Hartstikke gezond en in mijn ogen ook niet erg smakelijk. Echter, als je het door de pastasaus doet is het heerlijk! Maanden geleden maakte ik al een heerlijk pastagerecht van Laura Vitale en deze week at ik weer pastasaus met ansjovis. Nog een beetje ermee experimenteren en dan zal ik binnenkort vast en zeker een recept delen.

Lezen
Ik ben weer heerlijk aan het lezen, vele te lang geleden dat ik écht boeken verslond! Na de vakantie (en ons bezoek aan Universal Studio’s Orlando) liet ik aan mijn zusje (van 8) de vakantievideo zien. Ze vond hem hartstikke leuk, maar begreep mijn enthousiasme over Harry Potter niet helemaal. Met haar acht jaar had ze er wel eens van gehoord, maar verder ook niet. We spraken af dat ik in de vakantie het eerste boek mee zou nemen en we het boek samen zouden lezen. Daardoor begon het bij mij nog meer te kriebelen en besloot ik het eerste boek zelf vast te lezen. Gevolgd door het tweede, het derde en het vierde. Inmiddels zijn we een week verder en ben ik alweer begonnen in deel vijf. Heerlijk om mezelf weer even helemaal te verliezen in die boeken.

Werken
Ja, vandaag sluit ik dit lijstje af met werken! Mijn vrienden kennen mij als een bezig bijtje en dat is ook wel zo: naast mijn studie fotografeer ik, werk ik wat uurtjes in de week voor mijn vaders bedrijf, werk ik als student-assistent voor het lectoraat van FHMM én sinds kort ben ik ook nog studentcoach van het eerstejaars project. Om het bloggen niet te vergeten, maar dat is natuurlijk geen werk. Soms een beetje druk, maar ik vind het allemaal zo leuk om te doen! Ik vind mijn werk serieus heel erg leuk en geniet er echt van. Ik heb afgelopen maand ontzettend leuke foto-opdrachten mogen doen, leuke advertenties gemaakt, voor het lectoraat ontzettend toffe animaties ontwikkeld en studenten coachen, feedback geven en helpen met hun project vind ik ook ontzettend leuk. Allemaal werk, dus vandaar dat het zeker in dit lijstje moet! En na een week echt vakantie vieren (zie het eerste kopje), vind ik het heerlijk om nu weer lekker aan de slag te gaan.

Vraag: Waar ben jij momenteel dol op?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Infinity 30/12/14 op 18:21

  Wat een bezige bij ben je! Al de dingen die je dit jaar al gedaan hebt en al die dingen die je voor volgend jaar al gepland hebt! Klinkt allemaal erg gezellig! Tot volgend jaar Shanti! (:

 • Manon 30/12/14 op 17:32

  Wat heb je veel plannen voor 2015!

 • Evelien 30/12/14 op 15:09

  Lekker dat je zo hebt genoten van je vakantie. Nu weer lekker aan de slag! En, bezig bijtje, je hebt mooie plannen voor 2015. Ik hoop dat ze uit zullen komen <3.

 • Renee 30/12/14 op 13:26

  Super leuk dit soort lijstje, je doet wel echt veel wauw zo knap!

 • Lieke 30/12/14 op 12:44

  Je hebt weer veel gedaan dit jaar, maar zoals je zelf al zegt.. zo kennen we je:druk, druk, druk.
  Ik hoop dat al je wensen voor komend jaar uitkomen! Dat verdien je!