Tag Thursday

Tag Thursday: Internet abc

25 september 2014

Op de blog van Dagmar kwam ik de internet ABC tag tegen en die vond ik zo leuk dat ik besloot hem ook in te vullen! Het is de bedoeling dat je in je browser de verschillende letters van het alfabet intypt en de sites neerzet die als eerste tevoorschijn komen. Nu is het bij mij een beetje cheaten, want na jaren van ellende (echt de helft van de sites werkt er gewoon niet goed in) heb ik vorige week eindelijk Firefox van mijn iMac verwijderd en Google Chrome geïnstalleerd. Maarja, anderzijds zorgt dat er wel voor dat er nu sites tevoorschijn komen die ik de afgelopen week bezocht heb en dus ook écht regelmatig bezoek. Here we go!

A – www.antagonist.nl
De website van mijn host, saai eigenlijk. Maar ik ben er wel erg tevreden mee. Zo tevreden dat ik de website die ik momenteel voor iemand anders aan het bouwen ben ook daar heb gehost, vandaar dat ik de site afgelopen week erg vaak bezocht.

B – www.bloglovin.com
Tsjah, Bloglovin wat ben ik blij dat dat bestaat! Anders zou ik alle leuke sites die ik tegen kom en wil volgen de helft van de tijd écht vergeten te bezoeken hoor.

C – www.cbs.nl
Tsjah, vond ik de letter A al saai, de site van het CBS is natuurlijk ubersaai voor jullie. Volledig te wijten aan het feit dat ik momenteel zowel voor project als voor mijn bijbaantje als student assistent met deskresearch bezig ben.

D – www.dresslikeemma.org
In mijn Florida bucketlist vertelde ik al dat ik groot Harry Potterfan ben. Ik vind Emma Watson echt een ontzettend leuke actrice en ik vind het mooi om te zien hoe zij van kindsterretje naar volwassen vrouw is gegroeid, zonder publiekelijk gekke dingen uit te halen. Ik vind haar fotoshoots altijd prachtig en ook op events ziet ze er 9 van de 10 keer in mijn ogen geweldig uit. Deze website houdt bij waar de kleding die ze draagt van is en hoe je je net als haar kan kleden. Ik bezoek de site vooral voor het eerste, want ik vind het ontzettend leuk om te lezen waar ze haar kleding vandaan haalt en af en toe wat inspiratie op te doen (alhoewel mijn eigen stijl wel totaal anders is).

E – Emmawatsonbelgium.blogspot.be
Ik lijk nu echt een die hard Emma Watson fan haha! Vroeger was ik dat ook wel en volgde ik alles wat ze deed, nu is dat wat minder maar ik vind het leuk om een beetje op de hoogte te blijven van wat ze doet. Ik gebruik daar deze sitevoor, nieuwe events, fotoshoots, films etc. Fijne site die altijd snel geupdatet wordt. En als je er toch bent, bekijk even Emma’s geweldige speech voor de aftrap van de #heforshe campagne!

F – www.facebook.com
Facebook, tsjah die heeft geen uitleg nodig denk ik. Ondanks dat ik het niet meer zo boeiend vind (ik wordt een beetje moe van de constante stroom van mensen die like&share acties en vage filmpjes e.d. delen) omdat mijn vrienden er weinig opzetten, is het toch altijd een van de eerste sites die ik bezoek.

G – www.gmail.com
Voor zowel mijn privé- als blogmail gebruik ik Gmail!

H – www.hm.com
Tjah.. shopverslaafd? Valt best mee, maar ik vind het heerlijk door de webshop van H&M te struinen. Met name de categorie “nieuw binnen” vind ik heerlijk, zowel bij de dames als bij H&M Home. Bestellen doe ik er nog zelden, omdat ik vind dat bij H&M de kwaliteit nogal kan wisselen en ik eerst iets wil voelen in de winkel. Aangezien ze in Eindhoven nu ook H&M Home bestellen hoef ik daarvoor de webshop ook niet meer te gebruiken..

I – www.iliveformydreams.com
De ontzettend leuke en gezellige blog van Saskia! Ik vind het altijd leuk te lezen over haar verbouwing, ben stiekem een beetje jaloers op haar prachtige nieuwe badkamer en word erg vrolijk van haar overzichtslijstjes.

J – ??
Bij de J popt er gewoon helemaal niks tevoorschijn. Ik heb er zelfs speciaal mijn laptop voor aangezet en ook daar, geen resultaat.

K – www.kijkshop.nl
Na mijn keukenkastjes eens goed opgeruimd en heringericht te hebben, heb ik ruimte over! Waar ik dacht nooit ruimte voor een keukenmachientje te hebben, heb ik dat nu ineens wel. Ik vind de webshop van Kijkshop erg fijn om me te oriënteren, omdat je daar verschillende producten in een vergelijking naast elkaar kan zetten.

L – www.livelifelovely.nl
De blog van vriendinnetje Evelien. Nou zal deze sowieso als een van de eerste oppoppen, maar afgelopen maandag hielp ik haar met wat technische dingetjes en heb ik dus erg veel pagina’s bezocht en vaak vernieuwd. Evelien der blog is echt helemaal Evelien zoals ik haar al jaren ken; enthousiast, vrolijk, lief en gezellig!

M – maps.google.nl
Google Maps! Voor klanten reken ik op locatie vanaf een bepaald aantal kilometers reiskostenvergoeding. Google Maps gebruik ik dan om de kilometers uit te rekenen, omdat ik daar ook verschillende routes kan zien en zo voor mij de beste route kan bepalen. En als ik ergens heen moet waar ik nog niet eerder ben geweest gebruik ik ook altijd thuis even Google Maps om te kijken, ik vind dat op de computer net iets handiger kijken dan op mijn telefoon. In de auto gebruik ik vaak wel de kaarten van Apple zelf als navigatie.

N – www.netflix.nl
Netflix, oh Netflix. Ik houd van jou! Ik zou niet weten wat ik zonder je moet. En zoals ik eerdere deze week schreef; ik heb al zó veel leuke series dankzij Netflix ontdekt!

O – outlook.office365.com
In het bedrijf van mijn vader maken we sinds een jaar gebruik van Office365. Ik werk in een cloud, veelal van huis uit maar daar heb ik mijn e-mail niet op geïnstalleerd. Geen idee waarom niet eigenlijk, maar ik log nu gewoon altijd in op de online omgeving van Office365 , net zo makkelijk en zo heb ik altijd en overal alles bij elkaar! Ik heb de e-mail ook op mijn iPad, maar zeker langere mails vind ik makkelijker typen vanaf een computer.

P – portal.fontys.nl
De portal van Fontys, daar log ik dagelijks in om onze projectsite te bezoeken, sheets of opdrachten voor colleges te downloaden of om de digitale mediatheek te gebruiken.

Q – www.qmusic.nl
Ik luister altijd naar Radio538 óf Q-music. Als ik op de computer bezig ben zet ik vaak of Spotify of Q-music aan.

R – www.rodon-int.com
De website van het bedrijf van mijn vader. Ik ben wekelijks bezig met de site updaten: nieuwe producten toevoegen, tekst veranderen, nieuwe talen toevoegingen als de vertalingen binnen zijn et cetera.

S – www.stylescrapbook.com
Ik volg de blog van Andy al jaren, het was denk ik een van de eerste fashionbloggers die ik volgde. Ik vind het ontzettend leuk om te zien wat ze allemaal meemaakt en op de een of andere manier gun ik het haar ook echt van harte. Haar kleding is niet altijd helemaal mijn stijl, maar vaak zitten er wel prachtige items tussen. Het leuke vind ik dat ze over het algemeen duur met betaalbaar combineert en net zo makkelijk H&M als Alexander Wang aan doet.

De eerste site die trouwens tevoorschijn kwam is mijn eigen site, www.shantimedia.nl, maar dat vond ik niet helemaal tellen. Is namelijk mijn startpagina en achter de schermen ben ik bezig met een nieuwe site dus ik zit vaak in het backend.

T – www.twitter.com
Boring, maar net als Facebook open ik ook altijd even Twitter! Op de een of andere manier vind ik de site toch fijner dan de app.

U – ??
Bij de U komt er zowel op mijn computer als laptop niks tevoorschijn!

V – www.vertalen.nu
Hét woordenboek dat ik gebruik om losse woordjes te vertalen. Soms kom ik in het Engels net niet op het juiste woord en daar is dit woordenboek prima voor, zeker omdat er meerdere woorden uitkomen en er uitleg bij staat (znw, bnw, wat voor soort zin etc.)

W – www.wetransfer.com
Dit gebruik ik bijna dagelijks om bestanden te sturen aan klanten, collega’s et cetera. Ideaal. Vooral de downloadbevestiging die je krijgt, waardoor je zeker weet dat iemand het ook heeft gedownload.

X – www.xenos.nl
Xenos, ik houd van Xenos! Ik heb een ja-nee sticker en ontvang dus geen reclamefolders (ik werd helemaal gek van de hoeveelheid reclame die ik ontving) maar bezoek regelmatig de website van Xenos om de folder te bekijken. Net als die van Action trouwens.

Y – www.youtube.com
Heerlijk om tijd mee te doden! Momenteel volg ik vooral veel kook/foodkanalen. Heerlijke video’s, waar ik meestal trek van krijg.

Z – www.zalando.nl
Net als de webshop van H&M vind ik Zalando heerlijk om lekker rond te snuffelen. Inspiratie opdoen, vergelijken, nog meer kijken en af en toe iets kopen.

Ik vond het echt ontzettend leuk om deze tag in te vullen, best veel “saaie” sites zitten er tussen, maar wel de sites die ik het meeste in mijn browser intik. Heb jij deze tag toevallig ook ingevuld? Laat dat zeker weten, vind ik hartstikke leuk om te lezen.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Claudia 28/09/14 op 11:34

  Ik luister ook altijd nar q-music. Heerlijk vind ik dat. Ooh en met kerst luister ik naar Skyradio Christmas.

 • Edith 27/09/14 op 21:06

  Wat een leuke tag, erg leuk om te lezen!

 • Evelien 26/09/14 op 20:23

  Aah, je bent een lieverd!

 • Saskia 26/09/14 op 18:27

  Aaah altijd leuk om te lezen!

 • Lizzy 26/09/14 op 18:02

  Wat een leuke tag zeg! 🙂 Twitter vind ik een tof! En vertalen.nu is echt ideaal haha! Dat gebruik ik best vaak als ik iets moet vertalen!

 • bymarlayne 26/09/14 op 15:31

  Leuke tag!

 • Michaela 26/09/14 op 05:59

  Wat ene super fijne tag! Een aantal van die websites gebruik ik ook heel erg vaak 😉

 • Dagmar 25/09/14 op 23:20

  Aaah wat heb je deze tag superleuk ingevuld! Heel erg leuk om te lezen 🙂

 • Runway World JL 25/09/14 op 22:25

  Oeh leuk zeg zo een internet ABC. Een paar van deze websites gebruik ikzelf ook regelmatig.

 • Rebecca 25/09/14 op 20:55

  Nouuu valt me tegen hoor dat ik niet bij de L sta 🙁
  Hihih grapje hoor, ken de blog van Evelien ook ^^
  Leuke tag, ik kende ‘m niet eens..