Personal

Tag Thursday: The Summertag

31 juli 2014
Toerist in eigen land: Texel

Bij Inge zag ik eerder deze maand The Summertag voorbij komen en die vond ik zo leuk dat ik hem voor vandaag zelf besloot in te vullen!

Toerist in eigen land: Texel

Top drie van je favoriete ijsjes
Raket, Calippo (Lime of aardbei) en Twister!

Waar kijk je heel de zomer naar uit?
De momenten dat ik na het werk nog lekker naar het strand kan. Of de BBQ aansteken en met fijne mensen genieten. Avondjes op het terras met vriendinnen.

Toerist in eigen land: Texel

Wat doe je als je vakantie viert in eigen land?
Naar het strand, dat zorgt bij mij meteen voor een instant vakantiegevoel. Ik ga trouwens met mijn vriend af en toe een weekendje weg gewoon in eigen land (of bij onze Zuider-buren). We gaan dan vaak naar plaatsen waar we beide, of een van ons, nog niet zijn geweest en ontdekken samen een plek, genieten van elkaar, van het strand (als dat er is) of de natuur en van lekker eten.

Wat is je favoriete zomerkledingstuk?
Momenteel toch echt wel het jurkje van Tommy Hilfiger Denim dat ik onlangs kocht. Superluchtig door de dunne stof maar toch lang genoeg om (met een paar sleehakken) ook op het werk mee weg te komen (en nog complimenten te ontvangen ook).

Wat is je favoriete zomersnack- en drankje?
Zowel vriendlief als ik zijn momenteel dol op Radler. Maar we zijn wel kieskeurig: Wieckse 0,0% Citroen is de grote favoriet! Verder drink ik ook graag water met allerlei vruchten en fruit erin. Op warme dagen is water met citroen en komkommer favoriet, want lekker fris. Of met aardbeien en mango.. mjumm! Mijn favorietezomersnack is vers fruit. Met name op vakantie, waar het écht vers is. Heerlijk.

Stappen met vriendinnetjes

Wat is je meest legendarische zomerherinnering?
Dit is een lastige, ik heb zo veel leuke zomerherinneringen! Als het om legendarische zomerherinneringen gaat moet dat vast en zeker een stapavond met mijn vriendinnen zijn. Ik kan me bijvoorbeeld een avond voor de geest halen tijdens een zomer een jaar of twee terug. Het was bloedjeheet, zelfs midden in de nacht nog en mijn gele kanten jurkje was eigenlijk veel en veel te warm. Maar wat was dat een leuke avond (iets met Leiden, Lieke je weet vast wel weer waar ik het over heb). Of vorig jaar een avond op een terras met een groot deel van mijn vriendinnen en alle vriendjes. Ook zo’n avond waarop het nog tot laat veel te warm was en waar we uiteindelijk met slappe lach eindigden bij McDonalds. Of met 35 graden in Hyde Park staan voor een concert van The Rolling Stones.. mijn nichtje was voor het eerst mee en ook dat was een heerlijke avond. Of Pinkpop. Of TW Classic, waarbij vriendlief voor het eerst mee was. Jullie merken het al, ik kan niet kiezen.

Wat is je favoriete zomerliedje?
Momenteel is dat Summer van Calvin Harris. Als ik dat nummer hoor krijg ik meteen een instant zomergevoel én zin om op stap te gaan.

Wat vind jij het grootste nadeel van de zomer?
Dat het in Nederland al gauw plakkerig en benauwd is. Dat je dan 10 meter loopt en het zweet meteen overal staat. Bah.

Wat is je favoriete zomerlipstick- nagellak en parfum?
Lipstick: geen. Als het warm is moet ik echt niets op mijn lippen hebben, dat is er dan al helemaal in no-time af. Favoriete nagellak in de zomer is Meet me at coral island van Catrice en zomerparfum is er een van DKNY.

lanzarote

Wat is je meest waardevolle vakantieherinnering?
Ik heb aan iedere vakantie eigenlijk wel waardevolle herinneringen. Of het nou de vakanties van vroeger op de camping in Nederland zijn of verre reizen, aan iedere vakantie is wel iets bijzonders. Als ik er nu een zou moeten kiezen zou ik voor de allereerste vakantie met mijn vriend gaan. We waren net een maand of twee drie samen toen hij aangaf samen op vakantie te willen. En alhoewel ik het er eerst een beetje benauwd van kreeg (is hij nu al zo zeker van onze relatie? Gaat hij me niet bedonderen (slechte ervaringen)) vond ik het al snel een topidee en zo gingen we samen naar het prachtige Lanzarote. Daar bleek nog eens hoe goed we bij elkaar passen want als het op vakantie aankomt zijn we echt hetzelfde. Een combinatie van cultuur, ontdekken en lekker relaxen. Auto huren, het eiland verkennen, mooie plekken vinden en daar lekker genieten van elkaar en heerlijk eten. Het was echt een perfecte vakantie en ik was zelfs een beetje verdrietig dat het er weer opzat. Gelukkig hebben we sinds die tijd nog veel meer mooie reizen samen mogen maken, maar Lanzarote blijft als eerste echte vakantie samen toch wel extra bijzonder. Mochten we ooit kinderen krijgen lijkt het mij ontzettend leuk om als ze wat ouder zijn een keer samen met hen terug te gaan.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Lisette 31/07/14 op 16:56

  Super leuk om te lezen. Zo heerlijk een beetje bbq met vriendinnen enlekker weer 🙂

 • Kimberley 31/07/14 op 14:44

  Wat leuk om te lezen!
  Ik kijk in de zomer ook uit naar de avond.
  Lekker buiten zitten, niet benauwd, niet koud.
  Echt heel fijn!

 • Sanne 31/07/14 op 13:46

  Leuke tag!

  Dat plakweer hier in Nederland vind ik ook niet echt lekker, maar we mogen blij zijn dat de zon lekker schijnt 🙂
  Dus eigenlijk mogen we niet klagen haha 😉

 • Evelien 31/07/14 op 10:10

  Radler grapefruit van Bavaria vind ik ook echt lekker!

 • Manon 31/07/14 op 08:00

  Leuke tag om te lezen!