Personal

Tag Thursday: It’s Christmas Time

18 december 2014

Door Amy werd ik getagd met de It’s Christmas Time Tag, een ontzettend leuke tag met vragen over kerst. Die kon ik natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan en vandaag vul ik hem voor jullie in! Lezen jullie mee naar mijn antwoorden?

Christmas decorations

Wat is je favoriete kerstfilm?
The Holiday of Love Actually.. of Alles is Liefde! Ik kan niet kiezen, maar dit zijn toch écht de eerste die mij te binnen schieten. Ik kan me nog goed herinneren dat we in de kerstvakantie naar The Holiday gingen, met mijn moeder en oma en mijn oma toch wel iets verbaasd naar buiten liep, haha.

Heb je ooit een witte kerst gehad?
In Nederland niet dat ik me kan herinneren. Toen ik een jaar of 16 was zijn we met mijn vader met kerst een aantal dagen naar Sauerland geweest en daar was het hartstikke wit! Het meest bijzondere moment was toch wel toen we ‘s avonds in het buiten bad aan het zwemmen waren en het ineens begon te sneeuwen.

Waar breng jij meestal kerst door?
Bij/met familie en mijn vriend! Vorig jaar hebben mijn vriend en ik tweede kerstdag leeg gehouden en hebben we deze dag samen doorgebracht. Lekker op de bank, filmpje kijken, uitgebreid koken. Heerlijk en extra waardevol omdat hij op 1 januari voor ruim drie weken naar Zuid-Amerika vertrok voor Le Dakar. Dit jaar vertrekken ze al op 29 december en hebben we tweede kerstdag weer vrijgehouden voor een dagje samen. Ik heb er nu al zin in.

Wat is je favoriete kerstliedje?
Deck The Halls, als ik dat nummer hoor ben ik meteen compleet in de kerstsfeer.

Open je cadeautjes op kerstavond?
Geen idee! Vorig jaar wel, maar dit jaar hebben we er niets over afgesproken eigenlijk. Als we cadeautjes doen zijn het eigenlijk altijd kleinigheidjes, alhoewel mijn vriend en ik vorig jaar wel duurdere cadeaus voor elkaar gekocht hadden, maar dan doen we dit jaar niet.

Naar welke tradities met kerst kijk jij het meeste uit dit jaar?
Heel cliché: maar het samen zijn met mijn dierbaren. En nog niet echt een traditie, maar dat gaat het hopelijk wel worden: tweede kerstdag samen met mijn vriend.

Christmas decorations

Is je kerstboom nep of echt?
Hartstikke nep! Ik woon niet zo groot en met een echte kerstboom zouden de naalden écht overall liggen. Dit is lekker makkelijk en je boom is altijd mooi vol. Als ik samen ga wonen blijft het bij een neppe, mijn vriend wil absoluut geen echte kerstboom.

Wat is je favoriete kerst eten/snoep?
Kiprollade bij mijn vader! De klantenkring van mijn vaders bedrijf bestaat oa. Uit kippenslachterijen en een medewerker van een van die slachterijen maakt ieder jaar in december de lekkerste kiprollades. En chocoladekransjes..

Eerlijk zijn! Koop je liever cadeautjes of krijg je ze liever?
Kopen! Ik vind het zo leuk de stad in te gaan en op zoek te gaan naar het perfecte cadeau. Vaak weet ik van te voren al wat ik wil kopen, maar soms ook niet. Ik vind het fijn om mensen blij te maken met een leuk cadeautje.

Wat is het beste kerstcadeau dat je ooit hebt gekregen?
Poeh, lastige vraag want wij zijn nooit van de heel veel kerstcadeautjes. Eerlijk gezegd kan ik me niet eens meer precies herinneren wat ik vorig jaar voor kerst heb gekregen, buiten geld en het cadeau van mijn vriend om. Maar dat cadeau van mijn vriend heb ik mee uitgezocht dus dat telt niet.

itschristmastime

Wat is jou droomplek om te bezoeken rond kerst?
Lapland. Ik ben daar in 2005 in februari geweest en dat was zo mooi en bijzonder, het lijkt me heel erg gaaf daar de kerstdagen door te mogen brengen! Letterlijk tussen de meters sneeuw en rendieren in.

Ben je een pro in inpakken, of faal je hard?
Ik ben geen pro, maar faal ook niet hard. De ene keer gaat het beter dan de andere keer, maar over het algemeen zien mijn cadeautjes er altijd erg leuk uit.

Maak je goede voornemens voor het nieuwe jaar?
Daar ben ik al een aantal jaar geleden mee gestopt.

Zo ja, hou jij je eraan?
Niet echt, daarom ben ik er ook maar mee gestopt!

Wat maakt kerst zo speciaal voor jou?
De ongedwongen gezelligheid, de sfeer en het samen zijn met dierbaren. Het gezellig maken van je huis, er naar toe leven en lekker eten. Tweede kerstdag heel de dag niets doen met mijn vriend (die bijna altijd aan het werk is, dus extra fijn).

Als jij de tag ook hebt ingevuld, laat dit dan vooral even weten in de reacties!

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Caro 23/12/14 op 17:42

  Oh The Holiday, die heb ik inmiddels echt al 30x gezien geloof ik! En ik vind het ook heerlijk om met familie en vrienden lekker kerst te vieren, te gourmetten, hmm!

 • Amy 19/12/14 op 14:20

  Wat heb je hem leuk ingevuld! Die laatste foto is prachtig! <3

 • Infinity 19/12/14 op 11:23

  Kerst breng ik meestal ook door met familie. Wij hebben thuis ook een neppe kerstboom staan, want met een echte ligt het huis binnen de kortste keren inderdaad vol met naalden.

 • Roxanne 19/12/14 op 01:07

  Leuke tag om te lezen. Ik kom al helemaal in de kerstmood! Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

 • Teddy 18/12/14 op 22:40

  Wat een leuke tag om te lezen! Ik denk dat ik hem binnenkort ook in ga vullen 🙂

 • Manon 18/12/14 op 19:43

  Super leuke Tag om te lezen!