Personal

#projectpositief

8 september 2014

Afgelopen maandag zag ik bij vriendinnetje Evelien een mooie quote op Instagram voorbij komen, met de hashtag projectpositief. Later op de dag zag ik bij meer mensen quotes voorbij komen en werd ik nieuwsgierig. Ik ging opzoek naar meer informatie en kwam op de blog van Dagmar terecht.

“Anderen vooruit helpen door hen te besmetten met positiviteit, dat staat in de artikelen rondom Project Positief centraal op mijn blog. Sinds een maand vind je elke maandag een artikel hierover online, omdat de week goed mag beginnen en omdat ik dit ook iedereen van harte gun. Het internet staat de laatste tijd overvol met moeilijke en hartverscheurende situaties, ik hoop middels Project Positief meer positiviteit te kunnen verspreiden maar daar heb ik jullie hulp hard bij nodig. Ik ben echt een Instagram-fan en daarom leek het mij superleuk om de maand september positief te starten met een challenge waar je een goed gevoel aan overhoudt. En ik weet zeker dat je het gaat halen, kijk en doe je mee?!”

Dat leek mij wel wat! Ik vind veel challenges te lang duren en haak dan na een week af, maar een challenge van een week in het teken van positiviteit: dat ging zeker lukken! En wat was het leuk om iedere dag weer bezig te zijn met het uitzoeken van een foto die bij het onderwerp van die dag paste. Om nog even lekker in die positiviteit te blijven hangen deel ik vandaag ook hier alle foto’s met jullie.

#projectpositief - dag 1 quote
Maandag 1 september – Een quote
Deze quote postte ik ook al ooit op mijn blog, toen ik nog iedere week een andere quote met jullie deelde. Ik ben nog steeds heel blij met het groepje goede vrienden dat ik om mij heen heb verzameld. Vrienden waarvan ik weet dat ze er altijd voor mij zullen zijn. Sommige zie ik dagelijks op school, anderen regelmatig en sommige veel te weinig. Maar dat maakt niet uit, want daar gaat vriendschap niet over en dat drukt deze quote heel mooi uit.

#projectpositief - dag 2 happy moment
Dinsdag 2 september – Happy moment
Wat was kiezen voor deze dag moeilijk! Want wat heb ik alleen het afgelopen jaar al ontzettend veel fijne momenten gehad. Echter, een van mijn favorieten happy momenten moet toch wel de avond van bovenstaande foto zijn. Als ik eraan terug denk krijg ik meteen weer een grote glimlach op mijn gezicht. Na 4,5 jaar kon ik eindelijk een deel van mijn jeugd met vriendlief delen. Een deel waar ik nog steeds ontzettend van kan genieten. En hij genoot ook. Samen hadden we een geweldige avond en het was zo fijn dit met hem te kunnen delen. En om hem daarna te horen vertellen aan anderen hoe gaaf hij het wel niet vond.

#projectpositief - dag 3 smile
Woensdag 3 september – Smile
Smile! Dit is hoe blij ik kan worden van lekker eten! Deze foto is gemaakt op de Zwarte Cross. Toen wij gingen avondeten besloot ik voor deze broodjes te gaan. Echter, duurde het zó ontzettend lang. In de tijd dat vriendlief bij de grill een megastuk vlees had gehaald (en die rij was velen malen langer) waren er bij dit kraampje nog maar twee mensen geholpen. Uiteindelijk besloot ik dan ook maar iets anders te halen, maar o wat had ik een baalmoment. Ik ben dol op lekker eten en als ik dan echt honger heb en geen eten kan krijgen.. niet leuk! Maar ‘s avonds was het ontzettend rustig bij dit kraampje en kon ik alsnog van zo’n heerlijk broodje genieten. En daar werd ik dan weer ontzettend vrolijk van.

#pojectpositief - dag 4 good times
Donderdag 4 september – Good Times
What a great summer!. Ik kon echt niet kiezen, maar dat hoefde ook niet er staat immers times, meervoud dus. Ik heb echt een geweldige zomer achter de rug en tijdens het maken van deze collage besloot ik dat ik er eigenlijk ook op mijn blog op terug moet blikken. Dat ga ik binnenkort zeker proberen.

#projectpositief - dag 5 yes I can
Vrijdag 5 september – Yes I can!
Yes I can! Mezelf op plaats 1 zetten en voor mezelf kiezen. Anderen daardoor misschien teleurstellen omdat ik nee zeg in plaats van ja om de ander te pleasen. Mezelf op de eerste plaats, yes I can!

#projectpositief - dag 6 Life is a party
Zaterdag 6 september – Life is a party
Life is a party, let loose and enjoy it to the fullest . Soms moet je om te genieten van het leven juist even gek doen of dingen los laten. Deze foto maakte ik afgelopen donderdag (of eigenlijk vrijdag) na het uitgaan en stuurde ik naar vriendlief. Gewoon even gek doen en genieten.

#projectpositief - dag 7 spread the love
Zondag 7 september – Spread the love
Deze foto maakte ik afgelopen zomer op het strand, terwijl ik met vriendlief van de zonsondergang genoot. Een heerlijk moment samen, maar daarnaast staat deze foto voor mij ook voor alle mooie momenten die ik afgelopen zomer heb beleefd met de mensen die belangrijk voor mij zijn. Enne, de hartjes zijn natuurlijk het ultieme symbool voor liefde.

Heb jij ook mee gedaan aan #projectpositief?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Maaike 23/09/14 op 16:42

  Leuke foto’s! Vooral die laatste is erg leuk

 • Linda 11/09/14 op 20:40

  Mooie boodschap! Ik kende het niet, zie het bij jou voor het eerst!

 • Kimberly 11/09/14 op 17:38

  Wat een leuke foto’s heb je allemaal geplaatst! Ik vond het echt een hele leuke challenge, ik werd door alle foto’s van andere ook helemaal vrolijk 😀

 • Stiene 10/09/14 op 18:49

  Wat een tof project! Leuke post heb je ervan gemaakt!
  x

 • Claudia 09/09/14 op 19:47

  Wat heb je een prachtige foto’s uitgekozen Het ziet er te gek uit!

 • Femke 08/09/14 op 14:40

  Ik ben vreselijk slecht in challenges, maar heb wel de eerste dag meegedaan; om dit mooie initiatief van Dagmar te steunen.

 • Manon 08/09/14 op 12:30

  Leuk project he ik heb ook meegedaan 🙂

 • Michaela 08/09/14 op 12:29

  Super leuke foto’s! 🙂

 • Dagmar 08/09/14 op 12:24

  Wauw wat gaaf dat je er een artikel over hebt geschreven! Superleuk om je foto’s te zien en te bewonderen, heel erg bedankt voor je mooie bijdrage aan het project <3

  • Shanti 19/09/14 op 18:05

   Je reactie was tussen de spam beland.. stom! Maar bedankt voor je bericht, ik vond het echt super leuk om te doen 🙂

 • Manon 08/09/14 op 11:47

  Wat een goed project! ik heb er niks aan gedaan.