Personal

Meet Hamster Quinty

18 april 2014
Hamster Quinty

Ik ben opgegroeid met huisdieren om me heen. Zolang als ik me kan herinneren hebben wij thuis huisdieren gehad; katten, konijnen, hamsters en een hond. Toen ik ruim 3,5 jaar geleden op mezelf ging wonen wilde ik stiekem wel een huisdier. Maar eerlijk, ik woon in een klein appartementje en dat is geen plek voor een groot huisdier. Plus ik ben nog jong, heb een druk leven en ben er nog niet aan toe “aan huis gebonden” te zijn door een vriendje of vriendinnetje. Maar ik vond het toch wat ongezellig zo alleen. Er kwamen (of komen) regelmatig mensen op bezoek en dankzij vriendlief slaap ik ook niet iedere nacht alleen. Maar toch ontbrak er wat en toen ik een paar maanden op mezelf woonde besloot ik om een vriendinnetje in huis te halen, een goudhamster genaamd Zoey. En dat was ontzettend gezellig. De gang was Zoey’s domein en zodra ik thuis kwam stond ze al te wachten tot ik haar kooi open zou maken. Lekker klimmen, racen en knuffelen. En als ik eens een keer een nachtje weg was? Met een hamster geen probleem. Als ik langer weg was kwam er iedere dag iemand met Zoey spelen en haar eten geven en samen hadden we het ontzettend naar onze zin in mijn appartementje. Helaas worden hamsters niet heel oud en toen Zoey vorig januari overleed brak mijn hart. Ze was ruim twee jaar geworden en ookal was ze al een aantal weken steeds minder actief, ik was super verdrietig.

In eerste instantie besloot ik dan ook voorlopig geen nieuw vriendje of vriendinnetje uit te zoeken. Maar na een tijdje begon ik het toch te missen en op een dag liep ik tegen Quinty aan. Ook een goudhamster (dus niet zo klein), met een blonde vacht. Inmiddels is ze alweer bijna 10 maanden mijn vriendinnetje. Als je mij op Instagram volgt zie je haar regelmatig voorbij komen. Maar hier op mijn blog is ze nog niet echt voorbij gekomen. Daarom bij deze: meet Quinty! Enne, de links zijn nog meer foto’s!

Hamster QuintyQuinty is qua karakter heel anders dan Zoey. Ze is veel actiever en blijft zelden een minuut stil zitten, tenzij je haar tussen haar oortjes kriebelt, dat vindt ze heerlijk. De gang is haar domein en de plinten los trekken doet ze graag. Ik probeer het haar af te leren, maar met weinig succes. Ook klimt ze graag in mijn lingerielade (de kast is aan de onderkant deels open) en zo vind ik haar regelmatig slapend tussen (of ín) mijn sokken. Aaaah. En heel af en toe besluit ze, na de hele bank geïnspecteerd te hebben, tussen mijn vriend en de bankleuning te gaan slapen. Nogmaals aaaah.

Hamster QuintyVanmiddag besloot ik haar terwijl ik aan het werk was op mijn bureau te zetten. Lekker nieuwe dingen ontdekken. Tot ze na een kwartier ineens besloot dat ze ook wel kon proberen van mijn bureau af te springen. Dat is veel te hoog, dus terug naar de gang, waar ze geen levensgevaarlijke sprongen kan wagen. Tenminste, als ik mijn lingeriekast van de muur af trek. Maar het leverde wel een aantal leuke foto’s op.

Hamster QuintyHaar vacht groeit trouwens super snel. En ondanks dat ik hem regelmatig kam moet af en toe de schaar er toch écht in. Omdat dan alles (eten, krantensnippers etc.) erin blijft hangen. Maar dat is met een hamster die geen seconde stil wil zitten nog niet zo makkelijk!

Hamster QuintyWaar Zoey een stuk banger was (en als ik haar kooi in een andere hoek zette al dagen van slag was) ik Quinty supernieuwsgierig en totaal niet bang. Als ik op vakantie ga zet ik haar bij mijn zusje neer en dat is geen probleem. Eind januari was ik anderhalve week bij mijn vriend thuis en ging ze ook mee. En ze vond het geweldig. Nieuwe plekken ontdekken, lekker tegen de muur opklimmen (ja, echt) en samen nootjes eten en slapen op de bank.

Hamster Quinty

Hamster QuintyEn na al dat gespeel moet je jezelf natuurlijk even wassen..Bovenop een jeugdfoto van je baasje en haar zusje.

Vraag: Hebben jullie ook huisdieren? / Do you have any pets?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Lisa 25/04/14 op 19:38

  Haha awh die vacht! Mega schattig 🙂

 • Kim 23/04/14 op 23:48

  Wij hadden vroeger ook al allemaal dieren rondlopen. Altijd naar als een beestje overlijd. Wat is Quinty sweet, ik heb sinds december ook weer een hamstertje genaamd Linx 😀

 • Laura 22/04/14 op 10:38

  Aaaww, wat ontzettend schattig!!

 • Dat Zit Wel Snor 19/04/14 op 20:10

  Wat een dotje zeg.

 • Jouvence 18/04/14 op 22:38

  wat een schatje ♥ zelf heb ik een hondje xx

  • Shanti 18/04/14 op 23:22

   Wat leuk! Mijn moeder heeft nog steeds de hond die we al jaren hebben, een beetje onze hond dus. Inmiddels is hij al hartstikke oud en begint hij half doof te worden maar ik vind het nog steeds altijd zo fijn als ik in mijn ouderlijk huis komt en je zo lekker enthousiast begroet wordt 🙂