Personal

Meal Prep Challenge #fail

21 februari 2015

Meal Prep Challenge
Begin januari schreef ik vol enthousiasme over mijn Meal Prep Challenge. Kort gezegd ging ik met mezelf de volgende challenge aan:

“Tot aan de vakantie wil ik iedere week wat aan voorbereiding doen. Die voorbereiding moet in ieder geval zo uitgebreid zijn dat ik op doordeweekse dagen snel mijn ontbijt klaar heb en mijn lunch zo bij elkaar kan pakken.”

Nou dat werd dus even een dikke vette fail. Het eerste weekend van de challenge was ik ziek, ik lag met griep in bed en moest niet aan eten denken. Maar omdat ik via mijn blog de uitdaging aan was gegaan stond ik op zondag met mijn zieke kop toch in de keuken. Ik kookte quinoa, sneed diverse soorten groenten in stukjes, bakte een kipfilet en bewaarde dit alles in bakjes. De rest van de week was ik echter nog steeds ziek en at ik amper. Na vijf dagen had ik nog meer dan de helft over en na anderhalve week was er nog van alles over. Wat ik weg kon gooien, want eenmaal bereid of gesneden hebben sommige voedingsmiddelen maar een beperkte houdbaarheid in de koelkast. Super zonde dus. Het tweede weekend had ik enerzijds nog van alles over en anderzijds gebeurde er privé wat dingen waardoor ik dat weekend (en de daarop volgende dagen) niet thuis was. En daarna zakte de motivatie een beetje weg. Niet echt een excuus, gewoon een ontzettend dikke vette fail dus! En erg jammer, want daardoor heb ik de afgelopen weken weer veel te veel geld aan lunches op school uit gegeven. Dubbel jammer dus: uitdaging mislukt én meer geld uitgegeven.

Omdat ik wel merkte dat er enthousiaste en nieuwsgierige reacties op kwamen, wil ik de komende tijd absoluut iets met meal prepping gaan doen. Misschien dat dat mij ook weer motiveert. Daarom zit ik er aan te denken voorbeelden te delen van wat ik voor een week zou voorbereiden, receptcombinaties et cetera. Verwacht geen super strakke en mega gezonde schema’s, maar gewoon wat inspiratie. Wat zouden jullie graag als eerste zien?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Renee 24/02/15 op 00:37

  Ik vind het totaal geen fail, je hebt het geprobeerd en door omstandigheden is het niet gelukt, helaas en super vervelend van die omstandigheden. Proberen is al een hele stap, veel mensen redden die stap niet eens. Ik hoop dat het daar beter mee gaat en als je iets echt wilt lukt het je, wanneer je er tijd en zin in hebt zou ik het lekker weer proberen, op je eigen manier wat dus niet te gezond hoeft te zijn, komt goed dat weet ik zeker. Ik hoop dat je ons op de hoogte houdt want ik ben benieuwd!

  • Shanti 24/02/15 op 12:40

   Daar heb je helemaal gelijk in, zo had ik het nog niet bekeken 🙂

 • Sax and the Pretty 21/02/15 op 22:37

  Jammer, maar volgens mij is het probleem gewoon dat we er dan teveel eisen aan stellen en teveel mee bezig zijn, met die challenges. Meal preppen kán heel handig zijn, maar het komt gewoon niet altijd uit. Jezelf opleggen om het standaard elke dag te doen is niet realistisch, soms heb je gewoon heel veel zin in Julia’s Pasta op het centraal station 😉 x

 • Evelien 21/02/15 op 18:32

  Aah balen zeg, maar soms zijn de omstandigheden gewoon even niet anders. Het gaat je vast lukken!