Personal

I’m a home owner!

10 augustus 2015

Donderdag 12 maart 2015: Vanochtend zijn we bij een huis wezen kijken, en wauw! We zijn allebei verliefd. En dan te bedenken dat we bijna niet waren wezen kijken. Het zit namelijk zo: in dezelfde wijk hebben we eerder twee huizen bezichtigd. De eerste was totaal niet onze smaak, maar de tweede wel. Daar zijn we zelfs twee keer wezen kijken. En we hebben serieus nagedacht over een bod. Echter, het huis heeft voor ons een nadeel: de toch wel kleine slaapkamers boven. Dus we besluiten er toch nog eens goed over na te denken. En dan zien we, in dezelfde straat, bij een ander huis een bordje in de tuin staan “te koop”. Met een 06-nummer eronder. We besluiten te bellen, er blijkt nog geen makelaar tussen te zitten en we plannen een afspraak in voor een bezichtiging met de huidige bewoners. Maar bijna gaan we niet meer kijken. Vriendlief is nog eens door de straat gereden en tot de conclusie gekomen dat er geen garage is. En dat is dan weer een nadeel. We besluiten de afspraak toch te laten staan, we hebben hem immers al gemaakt. En dat is maar goed ook. Want wauw, bij dit huis hebben we beiden zó’n ontzettend goed gevoel. Op het moment dat we in de auto stappen, hadden we het liefste al gebeld voor een tweede bezichtiging. Daar besluiten we nog éven mee te wachten, om te voorkomen dat er straks weinig onderhandel ruimte is.

Zaterdag 21 maart 2015: Vandaag zijn we voor de tweede keer wezen kijken bij het huis waar wij samen verliefd op zijn geworden. Samen met al onze ouders. En gelukkig: ook zij zijn enthousiast. Natuurlijk moeten wij er uiteindelijk wonen, maar het is toch wel fijn als mensen die dicht bij je staan er ook potentie in zien en je gevoel bevestigen. Plus, zij zien weer andere dingen, wat ons alleen maar kan helpen in de onderhandelingen.

huis

Dinsdag 24 maart 2015: We hebben een huis! Vanavond zijn we om de tafel gaan zitten om te onderhandelen en we zijn eruit gekomen. We hebben een en ander op papier gezet en kunnen nu alles gaan regelen. Dit prachtige mooie huis zal vanaf 10 augustus van ons zijn!

dag1

Maandag 10 augustus 2015: Eindelijk, na bijna 5 maanden wachten (en een hoop regelen) is het zover: vandaag hebben we de sleutels van ons eerste eigen huis gekregen! Vanochtend zijn we nog een keer met de verkopers door het huis gelopen, meterstanden opgenomen et cetera en toen was het tijd om naar de notaris te gaan. Honderd keer tekenen en dan is het toch echt zover: dit prachtige huis is van ons! Wauw, ik ben vanaf vandaag gewoon huiseigenaar! De rest van de dag zijn we bezig met poetsen, lampen ophangen, gaatjes dichten en afplakken. Verf kopen, nog wat extra klusspullen kopen et cetera. Morgen hopen we de eerste muren te gaan verven! Qua klussen valt het gelukkig mee: het is vooral een kwestie van ons eigen kleurtje op de muren en de kozijnen en plinten verven. Prima te doen dus. Hier boven een aantal foto’s die ik vandaag maakte, voor we gingen afplakken. De kamer die je linksonder ziet wordt trouwens mijn toekomstige kantoor, zo leuk!

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Lieke 14/08/15 op 22:23

  Jullie huis is echt een paleisje!
  Gelukkig zitten de muren nu strak in de verf en straks alles inrichten. Ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat! X

 • Linda 12/08/15 op 21:06

  Waaauw wat een leuk nieuws, gefeliciteerd! Het huis ziet er echt heel mooi uit!

 • Sax and the Pretty 12/08/15 op 11:14

  Yes! Gefeliciteerd! Lijkt me een lastige keuze, maar nu kunnen jullie daar lekker aan de slag, have fun! x

 • Claudia 11/08/15 op 20:43

  In één woord, wauw! Wat een prachtig huis.

 • Desiree 11/08/15 op 09:25

  Jeej wat een gaaf huis zeg! Gefeliciteerd met deze stap! En veel gelukkig samen. Ben benieuwd naar de komende artikelen hierover.

 • Dina 11/08/15 op 07:59

  Yay gefeliciteerd! Eindelijk de sleutels, wat leuk!

 • Rosanne 11/08/15 op 05:46

  Wow, wat een prachthuis! Gefeliciteerd!