Personal

Flashback Friday: When I was 14

27 juni 2014

Gisteren was ik mijn externe harde schijf door aan het spitten, zoekende naar foto’s van vroeger voor een flashback friday-post. Tijdens mijn zoektocht kwam ik ontzetten veel foto’s tegen en dan niet eens per se de foto’s die ik zocht, ik was namelijk opzoek naar foto’s van een kleine Shanti. Nee ik kwam foto’s tegen van 2002 tot en met 2008. Inmiddels toch alweer aardig wat jaren geleden en wat heb ik moeten lachen. Mijn eerste vakantievriendje, musicals, dagjes weg en vakanties; ik zag het allemaal voorbij komen. Met name de map 2004 was hilarisch. Omdat ik de beroerdste niet ben deel ik vandaag een aantal foto’s van mezelf uit 2004 met jullie, precies 10 jaar geleden. In deze eerste Flashback Friday laat ik dan ook graag een paar foto’s zien, samen mijn bevindingen als 24-jarige over de 14-jarige ik.

Flashback Friday: When I was 14

  • Volgens mij ben ik de uitvinder van de selfie. Echt ik ben hele mappen tegengekomen met daarin wel 200-300 foto’s met alleen maar selfies. Foto’s genomen vanuit verschillende hoeken. Met verschillende gezichtsuitdrukkingen: lachend, boos, stoer, normaal, serieus, sip et cetera. En dat mappen vol. Er zitten best een paar leuke foto’s tussen hoor, maarja als je 150 foto’s van jezelf maakt in een selfie-sessie, dan zitten er echt wel een paar leuke tussen. Af en toe zaten er ook wat foto’s van mijn kamer tussen en ik moet zeggen: die vind ik nog steeds best wel leuk. Voor een veertienjarige dan.
  • Naast selfies maken had ik duidelijk een andere grote hobby: met mijn toenmalige BFF fotoshoots doen. Door het hele huis. In verschillende outfits. Zij nam een grote tas kleding mee en gecombineerd met mijn kledingkast hadden we allebei diverse setjes. We kleedden ons rustig tien keer om, om vervolgens op een andere locatie in huis foto’s te maken. Soms met een föhn voor een mooi waai-effect. Waarschijnlijk voelden we ons echte topmodellen, maar uh eerlijk: dat valt achteraf gezien vies tegen. Echt, what was I thinking? De tranen hebben echt over mijn wangen gelopen van het lachen, want het was echt hilarisch. Hierboven zie je een korte impressie van een van onze sessies. De foto’s dan die geschikt waren voor het internet, want echt oh my, waar waren we soms mee bezig. “Zwoel” tegen een kast aan staan met onze kont naar achteren, in onze ogen heel sexy in de camera kijken, een vinger in onze mond. Jup, dat soort foto’s dus. Het zijn niet echt hele erge foto’s, maar als ik mezelf achteraf zo terug zie vraag ik me echt af wat ik dacht. En waarom ik in godsnaam dacht dat dát zwoel of sexy was? Maar daarnaast maakten we ook wel wat normalere foto’s of wat gekke foto’s, die dan weer iets geschikter zijn om hier te delen.
  • Die leren hoge All Stars die ik op die spring foto aan heb, die heb ik nog steeds! Wat was ik trots toen ik ze had gekocht. Ze waren best duur, ik meen me te herinneren rond de € 100,-, en volgens mij heb ik ze helemaal zelf betaald. Ik was er dus supertrots op. Het leuke is dat mijn voeten sindsdien niet meer zijn gegroeid en ik ze dus nog pas. Ze hebben lang achterin de kast gestaan, omdat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen om ze weg te doen (ze zijn nog in prima staat) maar sinds kort staan ze weer voor in mijn kast. Ik vind ze namelijk nog steeds (of weer) super leuk. Die kunnen jullie binnenkort dus zomaar ineens in een outfitpost voorbij zien komen.
  • Wat had ik een mooi lijntje op mijn veertiende! Nou mag ik nu absoluut nog niet klagen hoor (zéker niet als ik netjes van de lactose afblijf en mijn buik dus niet onnodig opzwelt) maarre ik zou heel wat over hebben om weer dat lijntje te hebben. Wat was mijn buik mooi strak en cellulitis zal ik op die leeftijd ook echt nog niet hebben gekend. Ik at alles wat los en vast zat en kon dat tot mijn vijftiende ook redelijk onbeschaamd doen. Toen kwamen de vrouwelijke vormen en hormonen, maar eerlijk is eerlijk: ik mag nog steeds niet klagen. In mijn ogen zou het allemaal wel wat strakker mogen, vandaar dat ik graag wel weer dat lijntje (en de bovenbenen) van die veertienjarige zou willen (maar dan wél met de borsten en billen van de vierentwintigjarige ik alstublieft), maar daar kan ik natuurlijk ook gewoon wat aan doen. Zoals echt gaan sporten en niet vijf keer iets doen en het dan weer laten verslonzen.

Vraag: Wat denk jij als je foto’s van jezelf van tien jaar geleden ziet?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

  • Kim 04/07/14 op 21:49

    Lachen altijd om die oude foto’s terug te kijken op de externe harde schijf. Ik herken alles hiervan :p

  • Kimberley 28/06/14 op 19:37

    Wow, wat was je anders!

  • Evelien 28/06/14 op 15:16

    Wat leuk om te zien! Haha

  • Teddy 28/06/14 op 13:58

    haha leuk artikel!

  • Liese 28/06/14 op 10:48

    Haha grappig om te zien!
    Nu wil ik instant ook in mijn oude archiefmappen op de pc duiken ^^

  • Lilia 27/06/14 op 22:21

    hahaha wat een supergrappig artikel, én heel erg herkenbaar! ik moet ook echt lachen om mijn oude foto’s.
    xo Lilia