Personal

Dagelijkse make-up favorieten

15 juni 2012

Ik gebruik iedere dag make-up. Maar veel make-up gebruik ik niet. Als ik me verslapen heb gebruik ik zelfs alleen concealer (vanwege de vitiligo vlekken bij mijn ogen). Dit zijn mijn favorieten make-up producten die ik (bijna) dagelijks gebruik.

Nivea Hydraterende gekleurde dagcreme

Nivea gekleurde dagcreme
Ik hou er niet van om iedere dag foundation op te hebben. Ik vind het ‘s ochtends te veel werk en deze gekleurde dagcreme van Nivea geeft de perfecte dekking voor mij. Je kunt de sproetjes op en rond mijn neus nog zien maar mijn huid ziet er wel wat egaler uit. Daarmaast bevat de creme ook SPF en Vitamine E, dus op een normale dag heb ik ook nog eens genoeg bescherming.

Lancome Effacernes long-lasting concealer

Lancôme Effacernes concealer
Omdat ik onder mijn ogen vitiligo plekken heb, heb ik iedere dag concealer nodig. Onder mijn ogen heb ik geen pigment meer en ik heb dan ook altijd donkere kringen onder mijn ogen. Op een normale dag is deze concealer goed. Hij is long-lasting en waterproef en ik heb hem in diverse kleuren zodat ik de kleur van mijn huid goed kan matchen. Als ik niet goed of te weinig geslapen heb heb ik wat meer dekking nodig (op die dagen gebruik ik eerst een groene of oranje/roze concealer om de blauwe of rode kleur te camoufleren), maar meestal is alleen deze concealer goed. Omdat hij long-lasting is kan ik hem zonder poeder dragen, tenminste als het alleen voor dagje school of werk is. Als ik de hele dag weg ben, uit ga of wanneer het heet is gebruik ik een poeder. De concealer bevat SPF en zo is ook de huid onder mijn ogen goed beschermd.

Lancome Hypnose Mascara

Lancôme Hypnose mascara
Door de vitiligo zijn mijn ogen en de huid om mijn ogen erg gevoelig en krijg ik ook snel irritatie van mascara. Deze mascara gebruik ik al een paar jaar en hij stelt me nooit teleur. Het geeft veel lengte, een beetje extra volume en ik krijg er geen irritatie door. Ik heb twee soorten: de gewone en de waterproef. De waterpoef soort gebruik ik op hete dagen of als ik ga zwemmen e.d. Ik gebruik hem niet iedere dag want hij is echt heel erg waterproef en zelfs na een hete douche zit hij nog op zijn plaats! Ik moet dus iets meer boenen om hem te verwijderen en dit wat vervelender voor de gevoelige huid onder mijn ogen.

Mac Dainty Blush

Mac Dainty blush
Deze blush gebruik ik sinds een paar maanden en ik vind hem geweldig. Een van mijn vriendinnen had hem en nadat ik hem gebruikt had wist ik meteen dat ik deze blush ook moest hebben. En dat was een goede keuze, want sindsdien heb ik de blush bijna iedere dag gebruikt! Ik vind de kleur erg mooi en ook de manier waarop je hem op kan bouwen. Voor iedere dag gebruik ik maar een klein beetje, voor het uitgaan wat meer.

Essence long-lasting eye pencil

Essence eye pencil
Ik gebruik eyeliner niet iedere dag, maar wel bijna iedere dag. Mijn collectie bestaat uit veel verschillende soorten maar voor dagelijks gebruik zijn deze twee Essence eyeliners in zwart en zilver favoriet. Dit is ook een product wat ik via een vriendin heb leren kennen. Ik was er een beetje sceptisch over, de eyeliner kost rond de 1,99 dus hoe kan hij dan goed en long-lasting zijn? Ik weet niet hoe, maar voor mij werkt hij geweldig!

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Kelly 16/06/12 op 02:33

  Leuk!! Bedankt voor je berichtje op mijn site. Liefs Kelly.

 • Dhini 15/06/12 op 21:17

  wat leuke producten. Af en toe draag ik ook zonder foundation dus die Nivea lijkt mij goed alternatief

 • Evelien 15/06/12 op 16:36

  Hihi love the blush 😉 De eyepencil ook trouwens, die gebruik ik ook al super lang 🙂

  • Shanti 15/06/12 op 19:39

   Jaaa door jou ben ik er verliefd op geworden haha. Maar hij gaat wel echt lang mee, heb em in januari voor me verjaardag gehad en hij ziet er nog steeds redelijk vol uit!