Personal

De keukenprinses en haar trechter

22 december 2012

In mijn gedachten ben ik een ware keukenprinses. Nee, wat zeg ik nou..een keukenkoningin! In mijn gedachten maak ik de lekkerste homemade taarten, ovenschotels en andere lekkere recepten. De werkelijkheid is helaas iets minder rooskleurig. Ik kook bijna iedere dag zelf en kan ook lekker koken (naar eigen zeggen dan, alhoewel ik nog nooit klachten van mijn gasten heb ontvangen..) maar een keukenprinses? Nee. De meeste dagen ga ik liever voor snel, simpel, makkelijk en gezond. Af en toe heb ik wel zo mijn momenten. Met verjaardagen, feestdagen en andere bijzondere dagen sta ik graag in de keuken om mijn bezoek te voorzien van een homemade taart, een heerlijk avondmaal of lekkere homemade hapjes.

Toen ik een paar weken geleden een recept voor homemade ketchup tegenkwam op de (ontzettend leuke) blog Sim Kookt kwam de keukenprinses in mij ook weer naar boven. Dat is leuk! Dat ga ik zeker zelf maken. Snel kijken wat er voor nodig is en of ik nog iets moet kopen. Die avond ging ik toevallig met mijn moeder naar de Ikea dus een fles om de ketchup in te bewaren werd meteen gekocht. Nu nog een trechter, want na twee jaar op mezelf wonen had ik die nog niet. Heel de keukenafdeling van de IKEA bekeken, maar helaas geen trechter. Ook het personeel kon ons niet helpen. Maar geen nood, de volgende dag zou ik vast een trechter vinden bij de Blokker. Helaas. Marskramer dan? Ook niet. HEMA? Ook al niet. Action dan misschien? Nee, helaas. Laatste hoop: Albert Heijn XL. Ook niet. Wekenlang doorzocht ik bij iedere winkel de keukenafdeling en vroeg ik het aan het personeel. Ik zou toch zeker wel voor een normaal bedrag een trechter moeten kunnen vinden? Nou nee dus. Daar ging de keukenprinses in mij.. Om me toch nog een beetje een keukenprinses te voelen besloot ik afgelopen zondagavond maar mango chutney te maken. Ik had immers nog een mango liggen die echt op moest. Maar er geen trek in. En wat doet een echte keukenprinses dan? Juist ja, ze tovert het om tot een heerlijke mango chutney die ze een stuk langer kan bewaren. En waar ze van kan genieten, want wat is dat lekker zeg!

Ondertussen bleef die trechter nog wel in mijn hoofd. Want echt niet dat ik op ging geven. En echt niet dat ik de keukenprinses in mijzelf, die af en toe tevoorschijn komt, ging negeren. Mijn moeder had nog het idee dat ik met papier ook een trechter kon maken. Maar ik wilde gewoon een echte trechter. Zo ouderwets is dat toch niet? En al is het wel ouderwets, de keukenprinses in mij wil gewoon een trechter want ketchup doe je met een trechter in een fles en niet met een papiertje.

Ik stond al op het punt naar een bouwmarkt te gaan, om bij de autospullen te kijken. Die olie gaat immers ook niet vanzelf in zijn tank, zo was mijn gedachte. Toen ik afgelopen week bij de HEMA binnenliep, een ander filiaal dan waar ik normaal kom, besloot ik dat ik nog één keer zou kijken alvorens naar de bouwmarkt te gaan. En ja hoor, daar lag hij. Het allerlaatste setje, een grote en kleine trechter, lag me aan te staren. “Neem mij mee, neem mij”. En door dat prijsje van € 2,00 was de keus snel gemaakt.

Dus komende week is het moment daar. Ik ga me weer even een echte keukenprinses wanen. Ik ga zelf tomatenketchup maken. En oh, wat heb ik er zin in. En mocht het geslaagd zijn zal ik het recept zeker hier delen.

Graphic via Hoe Overleef Ik.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

 • Nina 23/12/12 op 19:00

  Heel leuk!

 • Sas 23/12/12 op 13:43

  Haha leuk!
  En dat plaatje, geweldig.. hihi.

 • marlyssa 22/12/12 op 16:50

  Gelukkig heb je de trechter gevonden en kan je nu ketchup maken! Ik ben er benieuwd naar:)

 • Dhini 22/12/12 op 15:36

  Wat leuk! ben benieuwd